Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
22. prosince 2013

Jiří Doležal: Od bráchy bych si chtěl vzít lepší zakončení

Slávistický útočník Jiří Doležal (28) se v rozhovoru pro webové stránky rozpovídal třeba o tom, jak hodnotí uplynulou sezónu, v čem by se mohl hokejově ještě zlepšit i jestli už má nakoupené všechny vánoční dárky.

Jak hodnotíte dosavadní průběh sezóny ze svého pohledu? Nejdříve Karlovy Vary, teď Slavia. Ve Varech jste sbíral spíše trestné minuty než góly, ve Slavii je vás naopak hodně vidět… Je pravda, že se mi ve Varech bodově letos nedařilo. Já mám úlohu spíš bránicího hráče, nikdy jsem moc extra bodů nedělal. Někdy se daří, někdy ne, loni mi to ve Varech šlo. Letos nevím, čím to je, snažím se ty věci dělat pořád stejně.

Projevilo se to hostování ve Varech nějak? Přinesl jste si něco z něj i na Slavii?
Tak určitě, z každého angažmá si člověk něco vezme, ale nedokážu teď přesně říct co. Tam je to hodně těžký, že se víc prohrává než vyhrává. Ze začátku mi to dost vadilo, potom je člověk odolnější. Ví, že i když se prohrává, musí se hrát a snažit se každý zápas bodovat.

V týmu hrajete i se svým bratrem Tomášem. Co si myslíte, že by si hokejově mohl vzít on od vás a naopak?
(úsměv) To je těžký, jsme podobně pohybově založený, brácha je možná šikovnější než já v zakončení. To bych si od něj chtěl vzít já a co on ode mě, to nevím. To by musel vědět on.

Co je u vás konkrétně pro příští zápasy potřeba změnit?
Až na ty Vítkovice jsme tenhle rok hráli celkem dobře. Zlepšit akorát koncovku, abych se třeba i prosadil.

A jako tým?
Když se nám podaří dát víc gólů jako Hradci, je to mnohem snazší udělat body, než když dáme jenom jeden gól a pak celou dobu bráníme.

Další utkání hrajete až 26.12 proti Pirátům z Chomutova. Jak vy osobně vyplníte tu pauzu?
Pauzu vyplním tréninkově, máme některé dni až dvakrát denně. Snažíme se načerpat další síly do sezóny. Jinak jsou svátky, takže s rodinou, a pak se připravit se na další zápas.

Vypadá to, že vás trenér Vladimír Růžička ukotvil do formace k Janu Stránskému a Danielu Vrdlovcovi. Vyhovuje ti tato kombinace?
Teď jsem zase s Pavlem Klhůfkem, takže ono se pořád spíš prohazuje, ale já s klukama nemám problém. Hraje se mi s nimi dobře.

Do Vánoc zbývá pouhých pár dní – máte už všechny dárky?
Ještě ne, nechal jsem to na víkend. Některý mám, něco jsem si nechal, poněvadž máme volno, tak jsem na to zvědavej. Myslím si, že to bude šílený, že bude v obchodech strašně moc lidí.

Autor Nikola Brodňanová
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více