Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
29. prosince 2013

Ronald Knot si pobyt ve Švédsku užívá. Úroveň hokeje je hodně kvalitní, říká

Teprve devatenáctiletý benjamínek Ronald Knot se probojoval na mistrovství světa dvacetiletých, které se letos koná ve švédském Malmö. Právě zde vybojovala česká reprezentace historický triumf, v sobotu v podvečer totiž porazila Kanadu. Slávistický obránce je součástí týmu a juniorské mistrovství světa si užívá a pochvaluje. „Snad uděláme týmový úspěch,“ přeje si.

Česká republika si vede na světovém šampionátu ve švédském Malmö dobře, ve druhém zápase jste porazili Kanadu a leckoho tím tak překvapili. Dá se říci, že zatím panuje v mužstvu spokojenost?
Jsme spokojení! To jsou vydřené body, se kterými jsme dopředu moc nepočítali, hodně nás to potěšilo. Je to pro nás určitá výhoda do dalších zápasů, kde se od nás výhry počítají.

Teoreticky se můžete umístit ještě na druhé příčce, a to v případě, pokud byste vyhráli oba dva zápasy. Bylo by to fantazie, nemyslíte?
To by bylo naprosto super. Zároveň ale taky ještě nemusíme postoupit, pokud bychom ani jednou nezvítězili (směje se). Takže nějaký kalkulování je vždycky ošemetné, v sobotu jsme si řekli, že je to super, ale nyní už myslíme pouze dopředu, není radno něco podcenit. Němce musíme porazit!

Jak vy osobně vnímáte mistrovství světa? Je to pro vás mladé hráče asi velká škola, že?
Bomba! Sice už s reprezentací jezdím nějaké ten pátek, ale tato akce bezpochyby překoná jakoukoliv jinou, ale to je pochopitelné, jedná se přece o mistrovství světa. Úroveň hokeje je jinde, o mnoho kvalitní. Pokud bych to měl srovnat s juniorskou extraligou v Čechách, těžko bych hledal měřítka.

Na turnaji je hodně individualit, a to zejména v mužstvu Kanady, Ruska nebo Spojených států amerických. Sledujete třeba i to, co ostatní hráči dělají a jak se chovají?
Abych pravdu řekl, moc příležitostí bavit se s někým z cizích týmů jsem neměl. Ve výsledku si člověk ale řekne, že z kanadského týmu byli téměř všichni draftovaní, ale prohráli s námi. To je krásný pocit. Bezejmenní kluci dokázali porazit nadcházející hvězdy. Přesvědčili jsme se o tom, že můžeme hrát s každým a kohokoliv můžeme porazit, což se koneckonců i ukázalo.

Na juniorské mistrovství světa jezdí každoročně desítky skautů, což je pro mladé hokejisty skvělá příležitost ukázat se. Cítíte určitou nervozitu?
Možná dříve jsem vnímal, že hraju za sebe, teď už ale v poslední době to moc nevnímám a jde to mimo mě. Přijeli jsme sem s cílem udělat týmový úspěch, jdeme si zatím a věřím, že se nám něco podaří. Skautů si moc nevšímám, třeba se budu líbit, třeba taky ne.

Šampionát se koná ve švédském Malmö, tedy přímořském městečku, jak se vám tady zatím líbí?
Nemůžu si stěžovat, byli jsme tu i na vánočních trzích, procházíme se po městě, viděli jsme pár krásných kostelů a podobně. Jenom je tady strašně draho (směje se).

A co Švédky, ty tu nejsou zas tak úplně zlé, nemyslíte?
Já to moc nevnímám, nevím jak ostatní kluci. Ale asi jim budu věřit.

Jaký je tedy celkový dojem z celého turnaje? Jak to na vás působí kompletně?
Myslím si, že organizačně je to zvládnuté perfektně. Zatím nedošlo k žádnému nedorozumění, všechno vychází dobře, vše je připravené. Místní lidé nám vycházejí vstříc. Nechybí nám vůbec nic.

Autor Sanny Muharem
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více