Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
14. ledna 2014

Nepoložili jsme se a makali každou vteřinu, říkal po zápase s Libercem vysokoškolák Jan Stránský

P r a h a - Proti Liberci strávil na ledě zhruba deset minut, ze své hole vyslal na hostující branku dva projektily a zaznamenal jeden záporný bod. V předchozích dvou zápasech vstřelil Jan Stránský vždy po jedné brance, v předehrávce 47. kola tuzemské nejvyšší soutěže se neprosadil. Sešívaní sice dokázali smazat tříbrankové manko, přesto ze souboje s Bílými Tygry získali "jen" bod za prohru po samostatných nájezdech.

Úvod zápasu nastartoval pro sešívané Vladimír Růžička svým gólem. Liberec se ovšem zvládl vzchopit a otočil vývoj zápasu během dvou minut. „Sráželi nás dolů vlastní početní výhody, kdy jsme dvojnásobnou přesilovku zahráli tragicky. Poté Liberec využil své dvě přesilovky a dostal se do vedení,“ okomentoval ztrátu vedení Jan Stránský.

Do šaten se nakonec odcházelo za nerozhodného stavu, o vyrovnání se v 17. minutě postaral Jaroslav Bednář. „Každý gól je dobrý,“ vypálil Stránský bez váhání. „Bylo dobré, že jsme to v té chvíli nepoložili. Snažili jsme se makat každou vteřinu na ledě,“ promluvil o odhodlání svého týmu třiadvacetiletý útočník.

Tygři ovšem opanovali druhou třetinu a třemi góly vystoupali k vedení o tři góly. „Hru pět na pět jsme měli pod kontrolou, udávali jsme tempo. Bohužel z naší strany nebyly dobré přesilovky, což bylo asi jediné, co nám hru komplikovalo. Soupeř proměnil dva úniky a stav byl 2:5. Naštěstí jsme zabrali a nakonec to byl zápas nahoru dolů,“ připomněl Stránský fakt, že Slavia zvládla v poslední třetině vyrovnat a dovést zápas do prodloužení. To zůstalo bezgólové a zápas dospěl k nájezdům. V nich, zásluhou rozhodujícího nájezdu Barteka, připadl druhý bod hostům z Liberce. „Je to škoda, ale s tím už nic nenaděláme. Po vývoji zápasu můžeme být za bod rádi,“ přiznal radost z bodového zisku.

I Jan Stránský zasáhl do dovednostní soutěže samostatných nájezdů, když byl poslán na první nájezd Slavie. Jeho pokus bohužel nebyl úspěšný. „Zakončoval jsem kličkou do bekhendu, ale gólmana jsem nepřekonal. Nedostal jsem puk na osu, kterou jsem potřeboval. Brankář dobře vystihl můj pohyb,“ popsal svůj nájezd odchovanec plzeňského hokeje.

V nedávné době se na facebookovém profilu sešívaných objevila soutěž pro fanoušky, kde doplňovali nejvtipnější komentář do bubliny u fotky, na které byl právě Jan Stránský. On sám měl poté za úkol, aby vybral ten nejlepší komentář. „U fotky bylo strašné kvantum komentářů, pokud si pamatuju, tak kolem tisícovky,“ vyprávěl. „Četl jsem to pěkně dlouho. Nakonec jsem vybral ten nejzajímavější,“ usmál se při vzpomínce na vtipný komentář k fotce, na které je zachycen.

Momentka Jana Stránského.

Nejen hráčem červenobílých, ale i studentem vysoké školy, je hráč s číslem 91 na dresu. Mimo kluziště studuje v posledním ročníku magisterského studia na Fakultě tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy. „Navazuji na bakalářské studium z Plzně, kde jsem studoval na pedagogické fakultě. Nyní jsem na stejném oboru i zde v Praze,“ řekl o svém studiu hráč, který v úterní předehrávce nastoupil ve třetí formaci s Tomicou a Jelínkem. „Trochu náročné to je, ale čas se najde. Studuji dálkově a vše bez větších problémů stíhám. V Plzni jsem studoval prezenční formou a byl jsem rád, že jsem vše zvládl. Snad ten poslední rok dotáhnu a vše bude dobré,“ uzavřel s přáním úspěšného dokončení studia.

Autor Antonín Domanický
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video