Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
17. ledna 2014

Boj o play-off pokračuje, Slavia se postaví Litvínovu

P r a h a - V minulém zápase v předehrávce 47. kola sešívaní vstali z mrtvých a dokázali proti Liberci urvat aspoň bod. Další veledůležitý zápas čeká na pražský celek v Litvínově. Chemici neprožívají zatím příliš povedenou sezónu, takže se můžeme těšit na urputný boj o první desítku.

Náš soupeř

Klub založen: 1945
Trenéři: Radim Rulík, Miloslav Hořava
Největší úspěchy: 2. místo (1977/78, 1983/84, 1990/91, 1995/96)
Internet: http://www.hokej-litvinov.cz
Hvězdy týmu: Martin Ručinský, Viktor Hübl, Jiří Šlégr

Litvínovští v současné tabulce zaujímají jedenáctou pozici a jak pro ně, tak pro Slavii jsou body ze vzájemného měření sil nesmírně důležité. Další věc, která oba celky spojuje, je nepříliš velká forma v novém roce. Sešívaní z pěti zápasu v roce 2014, dokázali vyhrát dva a získat sedm bodů. Litvínov je na tom ještě o něco hůře. Ten z posledních pěti klání zvítězil pouze jednou a má bod za prohru na nájezdy s Vítkovicemi. Největší slabinou chemiků je jednoznačně ofenziva. Tým Radima Rulíka má po Chomutovu nejhorší útok tuzemské soutěže, naopak se však může pyšnit jednou z nejlepších obran. Pomoci překonat ji, by měla i nejnovější posila pražské Slavie, útočník Jakub Langhammer. (více zde).

Poslední utkání obou úterních soupeřů

HC Verva Litvínov – HC Vítkovice Steel 1:2sn

V minulém zápase doma Litvínov přivítal Vítkovice. Zápas to byl na góly velice skoupý, jak bývá u našeho soupeře zvykem. Na branku se čekalo až do poslední třetiny. V té poslal Vítkovice do vedení Vandas a domácím zbývalo pouhých dvanáct minut na to, aby dokázali skóre vyrovnat. Trochu jim v tom pomohl olympijský obránce Barinka, který dostal tři minuty před koncem dvojnásobný trest za vysokou hůl. Když to litvínovští podpořili ještě hrou bez brankáře, přineslo to kýžené vyrovnání. 33 vteřin před koncem se o něj postaral Trávníček. Na konci prodloužení se ještě trefil za hosty právě Barinka, avšak už to nestihl v hracím čase a puk překročil brankovou čáru desetinky vteřin po závěrečné siréně. Rozhodovaly tedy nájezdy, ve kterých ten rozhodující proměnil Kolouch.

„Viděli jsme opravdu výborné a rychlé utkání, v němž dominovali oba brankáři. Měli jsme šance, měli jsme tlak, nakonec se nám podařilo v závěru se štěstím vyrovnat. Penalty už se nám nepovedly podle našich představ, ale i za bod jsme dnes rádi." komentoval utkání kouč chemiků Miroslav Hořava.

HC Slavia Praha – HC Bílí Tygři Liberec 5:6sn

Stejně jako Litvínov i Slavia v posledním zápase dotahovala. Když v jednatřicáté minutě zvyšoval liberecký Bartek už na 5:2, zdálo se, že zápas je rozhodnutý. Slávisté se však nevzdali a už v páté minutě poslední třetiny bylo vyrovnáno. Z obrovského tlaku však bohužel sešívaní další gól nevytěžili a to ani v prodloužení. Stejně jako na severu Čech se tak jely nájezdy. Z trojnásobného souboje Bednář vs. Bartek, vyšel lépe slovenský šutér a Liberec bral bonusový bod.

Takto hodnotil zápas Vladimír Růžička. „ Vstoupili jsme do zápasu velice dobře, dali jsme gól, ale pak jsme dvakrát inkasovali. Potom jsme začali hrát až od poloviny zápasu a musím smeknout před hráči, že se za stavu 2:5 semkli a začali opravdu hrát. Dali jsme ještě tři nebo čtyři tyčky. Je to škoda, ale byl to od kluků perfektní výkon. Měli jsme hodně šancí, dali jsme sice pět gólů, ale mohli jsme jich dát dneska i deset..“

360
poř. tým Z V VP PP P skóre B
8. Slavia 39 13 6 6 14 97:97 57
11. Litvínov 38 12 6 5 15 106:118 53

Poslední vzájemný zápas

HC Verva Litvínov - HC Slavia Praha 1:0sn

Přestože v posledním vzájemném měření sil udržel Dominik Furch čisté konto, slávisté brali pouze bod. Sami totiž nedokázali hostujícího gólmana Francouze překonat a góly tak padaly až v penaltovém rozstřelu. Nikdo v sešívaném dresu při nájezdech bohužel neuspěl, a když se za domácí trefil nejprve Hübl a následně i Hanzal bylo jasno. Slavia předvedla v Litvínově soustředěný defenzivní výkon, který však bohužel nedokázala podpořit brankou a do Prahy se tak vracela s pouhým bodem.

„ Musím kluky pochválit, protože bojovali. Přijeli jsme sem bránit, protože Litvínov hraje v pohodě a hraje dobře dopředu. Dařilo se nám to, ale v poslední době se nám nedaří nájezdy, které nám nevyšly ani dnes. Kluci ale podali bojovný výkon,“ hodnotil utkání asistent Vladimíra Růžičky Ondřej Weissmann.

Posledních pět vzájemných zápasů

1. 12. 2013 ELH – 26. kolo Tipsport extraliga 2013/2014 Litvínov – Slavia 1:0sn
17. 10. 2013 ELH – 12. kolo Tipsport extraliga 2013/2014 Slavia - Litvínov 3:1
20. 1. 2013 ELH – 42. kolo Tipsport extraliga 2012/2013 Litvínov - Slavia 7:1
6. 12. 2013 ELH – 29. kolo Tipsport extraliga 2012/2013 Slavia - Litvínov 2:1p
26. 10. 2013 ELH – 16. kolo Tipsport extraliga 2012/2013 Litvínov – Slavia 4:2

Statistické okénko

SlaviaVary
Jaroslav Bednář (18+21)Nejproduktivnější hráčViktor Hübl (11+17)
Jaroslav Bednář- 18 gólůNejlepší střelec Viktor Hübl – 11 gólů
Jaroslav Bednář – 21 asistencíNejlepší nahrávač Viktor Hübl – 17 asistencí
Juraj Valach (8+9) Neproduktivnější obránce Matěj Stříteský (1+7)
Petr Kadlec - 56 trestných minutNejtrestanější hráčMichal Trávníček – 87 trestných minut

O zápase

Po zápase s Libercem to bude další match o šest bodů. V případě výhry může Slavia odskočit právě jedenáctému Litvínovu už na rozdíl sedmi bodů! Pokud by však uspěli domácí, budou sešívaní balancovat na samé hraně první desítky, zajišťující postup do předkola play-off. Pokud jste se nepřihlásili u fanklubu na zčásti dotovaný Výjezd měsíce do Litvínova, můžete sledovat přímý přenos alespoň na webových stránkách www.onlajny.cz

Autor Michal Borovan
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více