Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
17.1.2014

Sešívaní junioři dokázali pěti brankami otočit duel s Libercem!

29. kolo, pátek 17.1.2014, Liberec - Slavia
Liberec
3:6
0:0, 2:1, 1:5
Slavia

Branky a nahrávky: 25. Havlas (Ordoš), 27. Jandejsek (Hrníčko), 42. Belovič (Jandejsek, Vlk) – 35. Navrátil (Růžička, Mašín), 44. Hlinka (Tomek, Mašín), 45. Török (Novák), 54. Hlinka (Tomek), 60. Andres (Růžička), 60. Saňa (Andres, Török). Rozhodčí: Horinek - Prokop, Tasch. Vyloučení: 7:6, navíc Psota a Belovič (oba LIB) 10 min. OT. Využití: 2:2. Diváci: 45. Střely na branku: 30:37. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:6.

Sestavy

Liberec

Sobotka – Havlín, Jandejsek, Mrázek, M. Šír, Pyrochta, Pálek, Zedek – Langhammer, Hrníčko, Dlouhý, Belovič, Kalfiřt, Psota, Vlk, Boček, Ordoš, Žďárský, Havlas, Pilař

Slavia

D. Novák – M. Novák, Mašín, Saňa, Hochel, Růžička, Löbl, Drahorád, Leština, Bureš – Kellerstein, Török, Patzelt, Ječný, Brzák, Hlinka, Jedlička, Tomek, Andres, Navrátil

Červenobílí prohrávali ještě na začátku třetí části o dva góly. Nevzdali se a během dvaceti sekund vyrovnali. Hlinka poté Slavii dostal do vedení, které pojistili v závěru Andres a Saňa. Slávisté se po zisku tří bodů posunuli na sedmou příčku.

První třetina zápasu mezi Libercem a Slavií přinesla několik zajímavých situací, avšak otevření skóre se nekonalo. Největší ze zmiňovaných šancí měl liberecký Psota, který dostal kotouč na brankoviště, odkud ale zasáhl jen Nováka.

Liberec mohl docílit i branky, ovšem Žďárského pokus ihned po vhazování zastavil hvizd sudího a kotouč přešel brankovou čáru právě až po zvuku píšťalky. Pražané v první třetině poměrně výrazně ztráceli a téměř se nedostávali přes útočnou modrou čáru.

Před vstupem do druhého dějství tak byli mírnými favoriti domácí. A po uplynutí čtyř minut tuto domněnku potvrdili. Vojtěch Havlas se dostal na kotouč na pravý kruh, odkud ho poslal přesně do horního rohu branky, což výrazně pocítila lahev s pitím hostujícího gólmana.

Necelé tři minuty poté Severočeši své vedení zvýšili. Hrníčko zatáhl kotouč podél mantinelu a poslal ho před branku. Tam si sjel Adam Jandejsek a nasměroval ho do branky. Liberecký tlak začal pomalu uvadat, což vyvrcholilo zásahem Filipa Navrátila.

Se začátkem posledních dvaceti minut Bílí Tygři chtěli dát najevo, že zápas mají pod kontrolou. Matúš Belovič se v přesilovce dostal na pravém kruhu ke kotouči a vrátil domácích dvoubrankové vedení. To však netrvalo dlouho. Za necelé tři minuty už bylo vyrovnáno. Filip Hlinka nejprve snížil střelou mezi ruku a tělo gólmana Sobotky, načež se od modré dělovkou prosadil Tomáš Török. Pražané tak naplno využili dlouhou přesilovku pěti proti třem i následující klasickou výhodu.

Liberec mohl ještě odpovědět, avšak Dlouhý z levé strany brankoviště Nováka nepřekonal. S přehoupnutím se do posledních deseti minut základní hrací doby byla k vidění celkem raritní situace hry tři na tři. Ta lépe vyšla hostům, Filip Hlinka dostal kotouč před brankoviště, otočil se okolo vlastní osy a bránícího hráče, načež poslal puk do sítě.

Sešívaní tak dokonali velkolepý návrat, ale ještě nebyli zdaleka u konce. Liberečtí zkusili dvě minuty před závěrečnou sirénou hru bez gólmana, což skončilo kotoučem v jejich síti, postaral se o to Tomáš Andres. Krátce na to měl poslední slovo Josef Saňa, který překonal Sobotku, jenž neměl úplně čisté svědomí, a stanovil definitivní stav utkání na 3:6.

Ohlasy trenérů
Petr Haken (TJ Bílí Tygři Liberec): "Zápas se mi nehodnotí vůbec dobře. Zápas se Slavií pro nás byl velmi důležitý, ale nezvládli jsme ho. Nezvládli jsme ho jako tým, od hráčů po trenéry. Do sobotního zápasu se musíme oklepat."

Jiří Hájek (HC Slavia Praha): "Liberec byl v první třetině jednoznačně lepší. My jsme neměli pohyb ani střelu, absolutně šílené. Od druhé třetiny jsme se zvedali. Začali jsme napadat a atakovat obránce, Liberci odešla rozehrávka. Za stavu 3:1 to už vypadalo špatně, ale naštěstí jsme využili přesilovku pět na tři a následně pět na čtyři. To rozhodlo, liberecké kluky to podle mého zlomilo. Pro nás tak trochu šťastné vítězství, ale od poloviny zápasu jsme si za ním šli."

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více