Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
24. ledna 2014

Do třetí třetiny jsme dali srdce a hráli jako tým, řekl s hrdostí Dávid Skokan

V zápase pomohl Slavii gólem a asistencí, přičemž právě gólem zavelel k vyrovnání nepříznivého stavu. I díky Dávidu Skokanovi si sešívaní odvezli z KAJOT ARENY bodový zisk. „Rozhodně si bodu vážíme,“ řekl po zápase, ve kterém sice Slavia po většinu času prohrávala, ale během krátké chvíle si svým odhodláním vydobyla prodloužení. Po samostatných nájezdech byla sice větší radost na straně domácích, ale i přesto je po výkonu ze třetí třetiny bod zaslouženou odměnou.

Slavii nevyšly úvodní dvě třetiny. Po čtyřiceti minutách hry byla domácí Kometa ve dvoubrankovém vedení a kontrolovala zápas. Úvod třetí části ovšem nevyšel Brnu podle představ a z toho těžili sešívaní. Poslední dvacetiminutovku vyhlásili hon na body a třemi góly razantně změnili průběh utkání. „Určitě jsme rádi, že jsme se vrátili do zápasu. Ve třetí třetině jsme zvládli dát tři góly. Je velká škoda třetí branky Brna, která padla nejspíše po teči. Je potřeba pochválit i kluky, kteří hráli oslabení. Za tento výsledek jsme rádi, i když jsme mohli dát v prodloužení gól. Brno hrálo velmi dobře a my se musíme spokojit s bodem,“ prohlásil o výkonu svého týmu v zápase Dávid Skokan.

Vstup do zápasu vyšel lépe Kometě. Do vedení se domácí dostali díky gólu Tomáše Svobody a jedna branka jim ke zvládnutí první třetiny, ve které byli vidět i pěstní souboje, stačila. „První třetinu ovlivnila častá vyloučení. Hráč díky tomu není v tempu a z toho vše vyplynulo pro Brno. Navíc hrají dobrý ofenzivní hokej a ta podpora z hlediště jim napomáhá. V Brně se proto hraje velmi těžko,“ připomněl Skokan s jakým odhodláním a podporou diváků v zádech mohou hráči Brna počítat.

I další třetinu opanovali Brňané. Gólem Jakuba Svobody navýšili svůj náskok a nepouštěli slávisty do hry. „Dvě třetiny jsme nehráli hokej, jaký jsme si představovali. Třetí třetinu jsme začali hrát, i s trochou štěstí jsme dali góly a přišlo vyrovnání,“ okomentoval důležitost třetí třetiny útočník s číslem devět na zádech.

Ve třetí periodě se pomyslné misky vah převážily na stranu pražského týmu a došlo na vyrovnání. Prvním gólem Slavie v zápase k tomu přispěl právě Skokan. „Rozhodně jsem rád, že jsem dal gól. Pomohli jsme s Jardou Bednářem vnést do útoku trochu energie. Těší mě, že to pomohlo především mužstvu. My potřebujeme body, chceme hrát play-off a uděláme pro to vše,“ ujistil příznivce červenobílého týmu slovenský útočník, který si ovšem skromně nenechal zásluhy na gólu a děkoval především spoluhráčům. „Hokej je kolektivní hra, kdyby mi Jarda Bednář skvěle nenahrál, a kdyby Lukáš Krenželok nevybojoval puk, tak by z toho nic nebylo,“ připsal zásluhu na gólu spoluhráčům.

Netrvalo dlouho a Dávid Skokan se asistencí podepsal i na druhé brance. Přesnou přihrávkou našel Jakuba Sklenáře a ten zařídil vyrovnání. Kometa se nezalekla a nováček v jejím dresu Ryley Miller si připsal gól, kterým vrátil Brno do vedení. „Brno dalo gól a my jsme se museli znovu snažit o vyrovnání. Bylo vidět, jak jsme do třetí třetiny dali srdce a hráli jsme jako tým. Pomáhali jsme jeden druhému, z čehož vyplynuly góly,“ přiblížil semknutí týmu a nevzdaný boj o body jeden ze strůjců bodového zisku.

Zápas došel do prodloužení, ve kterém se ovšem nerozhodlo a následovat musely zákonitě nájezdy. V nich se štěstí přiklonilo k domácí Kometě a rozhodující nájezd Němce určil držitele druhého bodu. „Určitě jsme rádi, že jsme se zvládli ve třetí třetině probrat a rozhodně si bodu vážíme. Mohli jsme mít dva, ale stejně tak jsme nemuseli mít žádný,“ přemítal nad jednobodovým ziskem sedmadvacetiletý útočník.

Slavia zahájila utkáním s Brnem šňůru sedmi zápasů, které odehraje na kluzištích soupeřů. V těchto zápasech zavítá například na led druhého Hradce, ale i posledních Pirátů. „Nemůžeme se koukat na to, zda nám nebude po tomto utkání bod navíc do následujících zápasů chybět. V sobotu nás čeká trénink, v neděli pak další zápas a my se musíme pokusit vyhrát. Uvidíme, jak se nám v dalších venkovních zápasech povede,“ zakončil rozhovor útočník, jehož v základní části extraligy zdobí průběžných 18 kanadských bodů.

Autor Antonín Domanický
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více