Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
28.1.2014

Na ledě Olomouce sešívaní junioři prohráli přes střeleckou převahu o gól

33. kolo, úterý 28.1.2014, Olomouc - Slavia
Olomouc
3:2
1:0, 1:0, 1:2
Slavia

Branky a nahrávky: 14. Jergl (Ostřanský), 29. Jergl (Králík, Škůrek), 47. Markl (Bauer) – 47. Andres (Török, Novák), 57. Török (Andres, Mašín). Rozhodčí: Humpolíček - Linhart, Lošťák. Vyloučení: 9:4, navíc Mašín (SLA) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 72. Střely na branku: 20:43. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2.

Sestavy

Olomouc

Urbisch (Kochta) – Škůrek (C), Kraigher, Rašner, Hradil, Brandýs, Soukal, Nesvadba – Ostřanský, Králík, Jergl – Kocián, Fibrich, Rajnoch – Bauer, Beták, Markl – Kočiřík, Vrána, Pavlovský – Zezula

Slavia

Frodl (Eder) – Novák, Mašín, Saňa, Hochel, Drahorád, Leština, Bureš – Červený, Kellerstein, Török, Tajral, Patzelt, Ječný, Brzák, Hlinka, Jedlička, Tomek (C), Andres, Moravec

Slávisté sice na brankáře soupeře vyslali 43 střel, v zakončení se jim příliš nedařilo a dali jen dvě branky. To Olomouc zvládla o jeden gól více a připsala si tři body. Červenobílé čeká ve středu 29.1. duel na ledě brněnské Komety.

Úvodní minuty střetnutí se odehrávaly spíše na straně domácího celku. Slávisté sice na svého soupeře vlétli, ovšem branku Urbische svými jednoduchými střelami příliš neohrožovali. Vystrašit svého soupeře se jim povedlo až v páté minutě, na bombu z hole Hochela totiž brankář Mory vůbec neviděl, přesto ji zlikvidoval. Hanáci se poprvé osmělili v sedmé minutě, kdy po zaváhání soupeřovy defenzivy pálil Kocián a dorážel Rajnoch. Skóre se ale neměnilo.

Jen o několik málo vteřin později obdržel puk do jízdy mezi obránce Červený, tváří v tvář domácího gólmana ale neuspěl, přestože se chvíli po přerušení hry rozsvítilo červené světlo. Po debatě mezi hlavním a brankovým rozhodčím ale zůstal stav zápasu bezbrankový. Rozvlnit síť za Urbischem mohl v deváté minutě Novák, olomoucký gólman se mu ale obětavě vrhl pod brusle.

Na první branku se tak čekalo do čtrnácté minuty. Hanáci dostali výhodu přesilové hry, kterou po necelé minutě využil Aleš Jergl. Domácí útočník si narazil s Ostřanským a dostal se do samostatného úniku, který střelou mezi betony Frodla proměnil. Podobnou výhodu dostali chvíli poté i sešívaní, tak úspěšní jako Hanáci ale nebyli.

Na začátku prostředního dějství měli možnost navýšit své vedení Kohouti. Po bekhendovém pokusu z bezprostřední blízkosti se neprosadil ani o pár vteřin později Beták, který zpoza brány chtěl zasunout kotouč do odkryté branky. Oba týmy si poté zahrály přesilovou hru. Zatímco během té první, olomoucké, branka nepadla, při výhodě sešívaných už ano. A paradoxně do hostující klece.

Králík vystihl hostující kombinaci a společně s Alešem Jerglem vyrazil proti jedinému obránci. Svému spoluhráči poté kotouč předložil a Kohouti vedli o dvě branky. Zápas následně zpestřila boxerská vložka, domácí Kocián si to za brankou soupeře rozdal s Mašínem. V závěru druhé části si ještě oba týmy připravily pár příležitostí, skóre se ale už neměnilo.

Pražané do třetího dějství vlétli velmi odhodlaní a málem se jim to vyplatilo. Po nepřehledné situaci uvnitř domácí třetiny kotouč létal před odkrytou klecí Urbische. Nikdo z hostujícího celku ale puk za brankovou čáru neposunul. Slávisté se dočkali vůbec první branky v zápase až v polovině sedmačtyřicáté minuty. Tomáš Andres vybruslil od mantinelu až před brankoviště, odkud poslal kotouč nechytatelně pod horní tyčku.

Olomoučtí ovšem ani ne za půl minuty dokázali soupeři odpovědět. Na levém křídle získal dostatek prostoru Tomáš Markl, který bombou poslal puk do vzdálenějšího růžku klece. Hanáci se s přibývajícím časem začali orientovat více na obrannou činnost, ne vždy jim však vycházela. V pětapadesáté minutě musel za katr za nedovolený zákrok olomoucký Kraigher a hosté chvíli před vypršením vyloučení trestali. Kombinaci na jeden dotek zakončil do odkryté klece Tomáš Török.

Velmi dramatickému závěru střetnutí pak ještě dvakrát přispěl obránce Kraigher, který poslední minuty zápasu strávil pozorování svých spoluhráčů z trestné lavice. Sešívaní tak zkusili hrát bez brankáře, ve více jak dvouminutové výhodě šesti proti čtyřem ale brankáře Mory překonat nedokázali.

Kohouti s vypětím všech sil udrželi nejtěsnější možný rozdíl a soupeře z hlavního města porazili 3:2.

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): „Myslím si, že v této soutěži jsou všichni soupeři silní. Pro nás je v současné době každý velice silný, ale podle mě jsme to tentokrát takovým obrovským nadšením a bojovností trošku zlomili a věřím v lepší zítřky, i když ta sestava se nám neskutečně krátí a už nemáme moc hráčů na to, abychom měli tři kompletní pětky ve hře, takže to bude nesmírně těžké.“

František Pomahač (HC Slavia Praha): „Domácí jsou ve složité situaci a potřebují uhrát každý zápas. Na začátku bylo na nich vidět, že jsou nervózní. My jsme naopak poslední měsíc bodovali snad v každém zápase. Nechci říct, že jsme k tomu přistoupili lehkovážně, ale na klucích bylo vidět, že pokud na ně není tlak, nehrají tak, jak by měli. Až třetí třetinu jsme hráli agresivně, jako v posledních zápasech. Je to škoda, protože jsme mohli v závěru vyrovnat. Domácí tým jsme sice přestříleli, ale hraje se na branky. Olomouc byla urputnější a věděla, že hraje o víc, než my.“

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více