Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
1. února 2014

Kolotoč venkovních zápasů pokračuje v Chomutově. Vyloupí Slavia poslední Piráty?

V dalším kole Tipsport extraligy čeká na Slavii čtrnáctý Chomutov. Podaří se Pražanům prodloužit úspěšnou sérii nad tímto soupeřem, nebo Piráti zaberou a po 17 porážkách v řadě konečně zabodují? Jejich poslední výhra nad Slavií se datuje ke dni 6. září 2007, kdy Chomutov v přípravném utkání vyhrál 3:2. Nedělní utkání startuje v půl šesté v pirátské SD ARÉNĚ.

Náš soupeř

Klub založen: 1945
Trenéři: Jaroslav Beck, Robert Kaše, Petr Martínek
Největší úspěchy: Mistr první ligy (2012), postup od EHL (2012)
Internet: www.piratichomutov.cz
Hvězdy týmu: David Hruška, Ľuboš Bartečko, Martin Růžička

Poslední utkání obou nedělních soupeřů

Piráti Chomutov – HC Oceláři Třinec 3:4

V utkání proti Třinci vedli Piráti hned dvakrát o dvě branky, i přesto nakonec prohráli. Chomutov měl dobrý nástup do zápasu, když po pěti odehraných minutách svítilo na světelné tabuli skóre 2:0, jenže hosté ještě před první sirénou snížili zásluhou Poláka. Ve druhé části hry žádná branka nepadla.

Diváci si tak museli počkat až do poslední třetiny, ve které Pirátům vrátil dvoubrankové vedení Josef Straka, jenže poté přišla silná pětiminutovka Ocelářů. Ti dokázali otočit výsledek, když se postupně prosadili David Květoň, David Nosek a obrat dokončil Jiří Polanský.

„Nemáme se za co stydět. Předvedli jsme slušný výkon, kterým jsem navázali na ten z Litvínova, což jsme také chtěli. Věřím, že pokud budeme mít kompletní obranu, tak to snad bude lepší. Nyní máme v defenzivě spoustu nezkušených kluků, kteří pod tlakem chybují. Třinec to dokázal potrestat a utkání otočil, neodpustím si ale říci, že zrovna jako my chybovali také arbitři. Je špatné podat takový výkon, jaký předvedli, a čekat na každou maličkost, jak nás dostat dolů. Nicméně rozhodčí zápasy nevyhrávají, vyhrávají je hráči, chyby a góly. Musíme trpělivě pokračovat dál, ale já musím celý tým pochválit.“ komentoval utkání lodivod chomutovské kabiny Jaroslav Beck.

Mountfield HK - HC Slavia Praha 3:1

Slavia v posledním zápase nestačila na Hradec. Duel proti Mountfieldu nezačal pro Slavii příliš dobře. Při červenobílé přesilovce unikl Dej a otevřel skóre, dlouho se poté hrálo bez dalších úspěšných pokusů. Blízko vyrovnání byl ve 35. minutě Valach, nastřelil ale jen břevno. Domácí poté přidali ještě dvě branky. Čestný zásah slávistů si připsal Jakub Langhammer.

Utkání zhodnotil Ondřej Weissmann. „Gratuluji domácím, vyhráli zaslouženě, byli lepší a celkově hráli bojovněji. Kromě toho jsme v zápase udělali neskutečně mnoho hrubých chyb, pro mě osobně až nepochopitelných, a proto domácí vyhráli. Nezbývá mi nic jiného než ještě jednou Hradci pogratulovat k vítězství.“

poř. tým Z V VP PP P skóre B
10. Slavia 44 14 6 7 17 108:112 61
14. Chomutov 44 5 0 9 30 75:162 24

Poslední vzájemný zápas

HC Slavia Praha – Piráti Chomutov 3:1

Sešívaní se po Vánocích utkali před vlastními fanoušky s Chomutovem. Piráti mohli být po konci zápasu ještě hodně rádi za mírný výsledek 3:1. Do Klubu hokejových střelců se svou 250. brankou v lize a reprezentaci zařadil Jaroslav Bednář.

„Měli jsme výbornou první třetinu, bohužel jsme to tolik brankově nevyjádřili. Soupeř po pěkné akci, kdy projel hráč přes celé hřiště, dal gól na 1:1, ale my jsme se pak dostali do zápasu zpátky. Gól 20 vteřin před koncem první třetiny byl dost důležitý. Ve druhé třetině to nebylo z naší strany ono, ale ta třetí byla vynikající. Měli jsme hodně šancí, jen nám to tam nepadalo. Doufám, že se nám v dalším zápase podaří dát více gólů“ zhodnotil utkání lodivod Slavie Vladimír Růžička.

Posledních pět vzájemných zápasů

26.12.2013 ELH – 32. kolo Tipsport extraliga 2013/2014 Slavia - Chomutov 3:1
13.11.2013 ELH – 19. kolo Tipsport extraliga 2013/2014 Slavia - Chomutov 5:4p
27.9.2013 ELH – 6. kolo Tipsport extraliga 2012/2013 Chomutov - Slavia 6:7sn
22.2.2013 ELH – 50. kolo Tipsport extraliga 2012/2013 Chomutov - Slavia 0:4
6.1.2013 ELH – 37. kolo Tipsport extraliga 2012/2013 Slavia - Chomutov 4:1

Statistické okénko

SlaviaPiráti
Jaroslav Bednář (19+24)Nejproduktivnější hráčDavid Hruška (16+12)
Jaroslav Bednář - 19 gólůNejlepší střelecDavid Hruška – 16 gólů
Jaroslav Bednář – 24 asistencíNejlepší nahrávačDavid Hruška – 12 asistencí
Petr Kadlec (1+19) Neproduktivnější obránceLukáš Pulpán (2+7)
Petr Kadlec – 58 trestných minutNejtrestanější hráč Tomáš Malec – 65 trestných minut

O zápase

Jedná se o poslední utkání proti Pirátům v základní části aktuálního ročníku Tipsport extraligy. Současné postavení v tabulce velí Slavii vyhrát, proto neváhejte a přijeďte ji podpořit přímo do chomutovské SD ARÉNY. Úvodní buly je naplánováno na 17 hodin a 30 minut.

Autor JT
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více