Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
7. února 2014

Winter Classic bavilo diváky, sešívaní junioři byli v součtu dvou duelů o gól lepší než Sparta

V pátek 7. února se v Olympijském parku na Letné uskutečnil jedinečný duel mezi pražskými rivaly. Proti juniorům Slavie se postavili stejně staří hráči Sparty. Vzhledem k velikosti obou ledových ploch se hrálo jen ve třech. Proto byly týmy rozděleny na dvě poloviny a každá se představila na jiném hřišti. V součtu nastřílených gólů v obou zápasech vyhrála o jednu branku Slavia, celkové skóre bylo 32:31.

Přípravy na celou akci probíhaly v několika dnech a čím se utkání pod širým nebem přibližovalo, ve vzduchu bylo cítit čím dál tím větší napětí. Slávističtí junioři dorazili do Edenu, kde se oblékli do výstroje jako obvykle. Místo na led ale tentokrát zamířili ven ze stadiónu k autobusu. Postupně se všichni usadili, jako poslední nastoupili oba trenéři.

Všichni by očekávali, že cesta bude vést přímo na dějiště památného utkání. Nejdříve se však muselo zajet do Holešovic, kde přistoupili hráči hlavního rivala. Společně se poté vydali na Letnou. Po výstupu z autobusu šli přímo k oběma ledovým plochám, kde se rozdělili na dvě skupiny a poprvé vyzkoušeli kvalitu ledu.

Už před pátečním odpolednem se losovalo, kdo bude hrát v kterém týmu. Tým pod vedením Františka Pomahače nakonec nastoupil ve složení Frodl, Sovák, Knot, Jedlička, Navrátil, Fortelka, Muzika, Tejral, Hlinka a Löbl. Hrálo se 3x30 minut hrubého času, přerušovalo se jen po vstřelených brankách. Desítka Pomahačových svěřenců se dlouho se soupeřem přetahovala, nakonec se jí podařilo díky povedenému závěru vyhrát 15:13.

Pod širým nebem se představil i Ronald Knot, který hraje převážně v áčku Slavie a za juniorku nastupuje jen zřídka. Tento výjimečný zážitek si ale nenechal ujít. „Bylo to perfektní, vyšlo i pěkné počasí. Nebyla ani zima, ani teplo a myslím si, že jsme si to všichni bezvadně užili. Všichni jsme rádi, že jsme tady mohli být,“ zhodnotil Winter Classic nadějný obránce.

Na druhém kluzišti nastoupil zbytek juniorského týmu. Trenér Jiří Hájek měl k dispozici následující dva brankáře a devět hráčů. Eder, David Novák, Červený, Leština, Ječný, Tomek, Andres, Marek Novák, Brzák, Drahorád, Kellerstein, ti všichni bojovali za povzbuzování sešívaného kotle o celkové vítězství. Dlouho to nevypadalo příliš dobře, v jeden moment prohrávali už o pět gólů, nakonec se ale dokázali dostat na dostřel soupeři, zápas nakonec skončil 17:18. Díky mohutnému závěru pomohli k celkovému vítězství nad Spartou.

Jelikož se hrálo na menším kluzišti v menším počtu hráčů, každý se tedy zapojil ve všech fázích hry. Útočníci museli často řešit ošemetné situace před vlastním brankovištěm, obránci se zase několikrát dostali do nebezpečných zakončení. Důkazem toho byl i obránce Knot, kterému se podařilo dokonce i skórovat. Kromě toho chodil i na vhazování. „Na buly se v normálních zápasech vůbec nedostanu, takže jsem si to chtěl užít co nejvíce tady,“ prozradil Knot.

Fotografie z Winter Classic

Fotografie z páteční akce najdete pod tímto odkazem.

Po vyhraném střetnutí se Knot ještě vyjádřil směrem k trenérům. „Důležité je, že jsme si to všichni perfektně užili a jestli nás trenér po vítězství nějak odmění, to se teprve uvidí,“ řekl. Při cestě zpět do Edenu poté František Pomahač zrušil nedělní trénink, což všichni hráči po vyčerpávajícím zápase náležitě ocenili.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více