Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
9. prosince 2002

Jan Hejda se dočkal reprezentační pozvánky!

V pondělí byla oznámena nominace na předvánoční Baltika Cup a nejvíce zástupců v ní má opět pražská Slavia. Zatímco na Karjale bylo slávistů šest, do Moskvy by jich mělo vyrazit pět. Doma zůstává ze zdravotních důvodů Josef Beránek, v obraně zkušeného Františka Kučeru vystřídal reprezentační novic Jan Hejda. S ním se do Ruska vydají ještě Roman Málek, Petr Kadlec, Pavel Kolařík a Radek Duda.

Změn v nominaci na Baltiku je ale mnohem víc - ze čtyřiadvaceti hokejistů, kteří reprezentovali na Karjale, se Baltiky zúčastní jen jedenáct.
Petra Břízu nahradí Dušan Salfický, který chytá v Tichonovově CSKA Moskva. Toho doplní dvě nejzářivější brankářské hvězdy z extraligy, Roman Málek a Adam Svoboda. Salfický by však měl plnit jen roli trojky a do zápasů by neměl nastoupit. O porci čtyř utkání by se tak měli podělit Málek a Svoboda. Podle slov Slavomíra Lenera bude Salfický s mužstvem trénovat a v případě zranění jednoho z brankářů z naší extraligy bude připraven naskočit do hry. Bude tak v podobné roli, kterou měl na Karjale v Helsinkách Roman Málek.

V obraně prožije obnovenou premiéru litvínovský Vlastimil Kroupa, do reprezentace se vrací i ve výborné formě hrající první vítkovický bek Radim Tesařík. Slavia, mužstvo s nejlepší extraligovou defenzivou, vyšle do Ruska stejně jako na Karjalu tři beky. Sehraná první obranná dvojice Petr Kadlec - Jan Hejda má první možnost prokázat své kvality i na mezinárodní scéně, pevnou součástí reprezentační obrany se stává Pavel Kolařík. Zkušení obránci František Kučera a Michal Sýkora dostali stejně jako sparťanský gólman Petr Bříza po domluvě s trenérem Lenerem na Baltiku volno.

Do útoku povolal Slavomír Lener kompletní útok z Omsku Vlasák - Patera - Procházka, z Vítkovic si reprezentační trenéři vybrali celou první řadu Kaděra - Burger - Moravec. Slavii bude v útoku zastupovat jen Radek Duda, nováčkem v reprezentaci bude litvínovský Jindřich Kotrla. Nedoléčeného Richarda Krále nahradil později jeho spoluhráč Jan Marek. Bývalí slávisté, kteří reprezentovali na dřívejších akcích, pozvánku nedostali. Do výběru se nevešel Vladimír Machulda, Tomáš Kucharčík zase není zcela zdráv. Dlouhodobější zdravotní problémy si bude léčit i Viktor Ujčík. Josef Beránek bude chybět proto, aby se zcela doléčil po listopadové viróze. Slávistický kapitán naskočil po chřipce do extraligy ne uplně zdráv a tak mu reprezentační přestávka přijde vhod, aby si jeho oslabený organismus od zátěže odpočinul.

Nominace

Brankáři:
Roman Málek (Slavia)
Adam Svoboda (Pardubice)
Dušan Salfický (CSKA Moskva)

Obránci:
Jan Hejda (Slavia)
Petr Kadlec (Slavia)
Robert Kántor (IFK Helsinky)
Pavel Kolařík (Slavia)
Vlastimil Kroupa (Litvínov)
Martin Richter (Sparta Praha)
Radim Tesařík (Vítkovice)
Marek Židlický (IFK Helsinky)

Útočníci
Jaroslav Balaštík (Zlín)
Jiří Burger (Vítkovice)
Radek Duda (Slavia)
Roman Kaděra (Vítkovice)
Jindřich Kotrla (Litvínov)
Ondřej Kratěna (Sparta)
Jan Marek (místo Krále) (Třinec)
David Moravec (Vítkovice)
Pavel Patera (Omsk)
Václav Pletka (Třinec)
Martin Procházka (Omsk)
Tomáš Vlasák (Omsk)
Marek Vorel (Znojmo)

Trenéři:
Slavomír Lener
Vladimír Růžička
Antonín Stavjaňa

Autor Radek Vokál
Nepřehlédněte
OHLASY - VIDEO 29.3.2024

Cesta do Šumperku bude dlouhá, nic nepodceníme, hlásí junior Sander

I ve druhém semifinále slávističtí junioři jasně vyhráli. První ze sedmi gólů dal útočník Karel Sander, který se v play-off trefil podruhé. „Určitě jsme spokojení. S kluky jsme si ale říkali, že se ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 29.3.2024

Junioři i podruhé porazili Šumperk a mají postup na dosah

I ve druhém utkání semifinále byli slávističtí junioři efektivní a díky třem gólům v první třetině si došli pro vítězství 7:1. V sérii tak vedou 2:0 na zápasy. Druhý hattrick po sobě nasázel Vojtěch ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více