Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
24. února 2014

Slavia jede do Plzně, přiblíží se k branám play-off?

Olympijské hry v Soči jsou už definitivně minulostí a Slavia podstoupí další těžký zápas na ledě soupeře. Po Vítkovicích se představí tentokrát v Plzni, které patří aktuálně druhá příčka. Armádu Vladimíra Růžičku tak nečeká nic lehkého, situace v tabulce ale mluví jasnou řečí. Slavia potřebuje vyhrát.

Náš soupeř

Klub založen: 1929
Trenéři: Milan Razým, Michal Straka, Jaroslav Špaček
Největší úspěchy: mistrovský titul (2013), 3. místo (2012, 2000)
Internet: www.hcskoda.cz
Hvězdy týmu: Tomáš Vlasák, Radek Duda a Martin Straka

Do konce základní části zbývá odehrát pět kol a pro Slavii půjde o klíčovou část celé sezony. Momentálně je sice desátá, od jedenáctého Liberce ji však dělí pouze lepší skóre. Pozitivem je ale fakt, že po Plzni už na červeno-bílé čekají pouze domácí zápasy. Pokud v nich dokáží pravidelně bodovat, postup mezi nejlepší desítku by Slavii utéci neměl.

To Indiáni jsou v trochu jiné pozici. Z posledních deseti zápasů prohráli jen třikrát a usadili se na druhé příčce za vedoucí Spartu, což by jim zaručilo výhodnou pozici pro play-off. V jeho předkole by ostatně mohli chytit zrovna Slavii, což by pro Růžičkův tým nebyla ta nejlepší volba. Statistiky jsou totiž neúprosné. Z posledních pěti vzájemných duelů se Indiáni radovali rovnou čtyřikrát...

Poslední utkání obou soupeřů

Rytíři Kladno – HC Škoda Plzeň 0:1

V posledním kole získali Indiáni tři body z ledu Kladna, kde vyhráli fotbalovým výsledkem 1:0. Přestože domácí měli proti obhájci titulu převahu, počtvrté za sebou nebodovali a definitivně si tak pojistili třinácté místo po základní části. O vítězný gól Indiánů se postaral zkušený útočník Tomáš Vlasák, šesté čisté konto v sezoně vychytal gólman Matěj Machovský.

"Vyhráli jsme jen díky němu (Machovskému), protože byl opravdu skvělý. Až na něj jsem ale hráli hodně špatně. Nebruslili jsme, možná nám vadila i zima na kladenském zimáku, na což nejsme zvyklí. Často jsme byli vylučovaní a nedostali jsme se vůbec do zápasu," kritizoval mančaft kapitán Martin Straka.

HC Vítkovice Steel – HC Slavia Praha 3:2 PP

Velkou smůlu měli slávisté, kteří si z Vítkovic odvezli jen bod. O jejich páté porážce v šestém venkovním utkání v řadě rozhodl v poslední sekundě 65. minuty Petr Strapáč. Domácí se díky dvěma bodům znovu vklínili do elitní šestky přímo postupujících do play-off, hosté aspoň o skóre předstihli desátý Liberec.

"Jsem hodně zklamaný, protože jsme přišli o dva body, které nám můžou hodně chybět. Dvě třetiny jsme byli lepší, vypracovali jsme si dost vyložených šancí. Po dvou třetinách to mohlo být určitě 4:0. Ale šance jsme neproměnili a nechali jsme si dát laciný gól, když jsme nechali dorážet hráče z brankovištěm," poznamenal asistent Slavie Ondřej Weissmann.

poř. tým Z V VP PP P skóre B
2. Plzeň 47 25 4 3 15 120:108 86
10. Slavia 47 15 6 8 18 116:122 55

Poslední vzájemný zápas

HC Slavia Praha – HC Škoda Plzeň 3:1

Minulé měření sil dopadlo lépe pro Slavii, která 3. ledna porazila doma Indiány jasně 3:1. Červeno-bílí tahali po celý zápas za delší konec a v bojovném utkání nakonec zaslouženě zvítězili. Hrdinou byl útočník Dávid Skokan, jenž na první gól asistoval a vítězný sám vsítil.

"Měli jsme od začátku zápasu výborný pohyb. Byla škoda, že jsme po první třetině vedli jen 1:0, protože druhý gól by nás uklidnil. Hodně si ale cením ohromné bojovnosti, víc jsme si pro vítězství šli. I když byl výsledek těsný, tak jsme zápas odehráli velice dobře," okomentoval zápas trenér Vladimír Růžička. Bude mít stejná slova chvály i v úterý?

Posledních pět vzájemných zápasů

03. 01. 2014 ELH – 35. kolo Tipsport extraliga 2013/2014 Slavia - Plzeň 3:1
19. 11. 2013 ELH – 12. kolo Tipsport extraliga 2013/2014 Plzeň - Slavia 4:2
4. 10. 2013 ELH – 9. kolo Tipsport extraliga 2012/2013 Slavia – Plzeň 0:2
3. 4. 2013 6. semifinále Play-off České pojišťovny Plzeň - Slavia 4:2
1. 4. 2013 5. semifinále Play-off České pojišťovny Slavia - Plzeň 4:5

Statistické okénko

PlzeňSlavia
Radek Duda (16+23)Nejproduktivnější hráčJaroslav Bednář (21+26)
Václav Pletka – 20 gólůNejlepší střelecJaroslav Bednář - 21 gólů
Radek Duda – 23 asistencíNejlepší nahrávačJaroslav Bednář – 26 asistencí
Tomáš Slovák (4+8)Neproduktivnější obráncePetr Kadlec (2+20)
Radek Duda - 106 trestných minutNejtrestanější hráčPetr Kadlec – 58 trestných minut
Autor Ondřej Huml
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více