Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
27. února 2014

Škola se dá s hokejem v pohodě skloubit, shodují se nejlepší studenti akademie

Cílem hokejových akademií v českém hokeji je vychovat nejen špičkové hokejisty, ale zaměřují se také na studijní výsledky jednotlivých hráčů. Nejinak je tomu i ve Slavii, která nyní odměnila nejlepší studenty ze svých řad. "Vybrali jsme hráče, kteří jdou svým přístupem příkladem, nechybí na trénincích a zároveň skvěle zvládají studijní povinnosti," vysvětluje František Pomahač.

Obránce juniorského týmu Antonín Růžička studuje Českou zemědělskou univerzitu v Praze, institut vzdělávání a poradenství, a právě díky tomu se v závěru loňského roku dostal i na univerziádu, kde reprezentoval Českou republiku. „Účast na univerziádě byla pro mě velkým zážitkem a mojí motivací je dostat se i na tu příští, která se uskuteční v lednu 2015," vypráví Růžička.

„Ale nejde jen o univerziádu, chtěl jsem ještě něco dělat po maturitě a jsem rád, že se mi povedlo skloubit vysokou školu s hokejem, zatím s tím nemám žádné problémy," dodává jedenadvacetiletý obránce se zkušenostmi z mládežnických reprezentací.

Dalším velmi dobrým studentem je útočník staršího dorostu Ivan Mušo, který chodí na anglické gymnázium ve Vysočanech. "Vybral jsem si školu hlavně kvůli jazyku, protože si myslím, že angličtina je v dnešní době hodně důležitá," vysvětluje Mušo.

„Skloubit školu s tréninky mi nedělá žádný problém, učitelé mi vycházejí vstříc a i se svými studijními výsledky jsem spokojený," dodává šestnáctiletý hokejista.

Za úspěšné výsledky ve škole byl odměněn také obránce mladšího dorostu Michal Kovář, který navštěvuje Střední průmyslovou školu elektrotechnickou v Úžlabině. „Baví mě pracovat s počítači, proto jsem si zvolil tuhle školu," říká Kovář. „Mám individuální plán, díky kterému nemám problém zvládat školu a hokej dohromady," vysvětluje.



Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více