Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
13.12.2002

Šlágr kola přinesl nečekané brankové hody!

32. kolo, pátek 13.12.2002, Slavia - Pardubice
Slavia
5:3
1:2, 0:0, 4:1
Pardubice

Branky a nahrávky: 3. Sup (Duda, J. Novák), 49. Kolařík (Jaroš), 53. Jaroš (Šaffer, R. Dlouhý), 56. Sup (P. Kadlec), 58. R. Dlouhý (Šaffer) - 13. Pištek (Mikeska), 17. T. Divíšek (Vyhlídal), 49. T. Divíšek (P. Sýkora). Rozhodčí: Minář - Guth, Rittich. Vyloučení: 4:3, navíc Mikeska (Pardubice) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 3565. Třetiny: 1:2, 0:0, 4:1. Vývoj skóre: 1:0 > 1:3 > 5:3

Sestavy

Slavia

Málek - J. Novák, F. Kučera, P. Kadlec, Hejda, Posmyk, Kolařík - Duda, Beránek, Sup - Sailer, Krátoška, Antoš - Hruška, Steiner (38. Šaffer), Tomica - Jaroš, Fadrný, R. Dlouhý.

Pardubice

A. Svoboda - A. Novotný, Duben, M. Sýkora, Mudroch, Vyhlídal, Čáslava, Pácal - Jaroslav Kudrna, Mikeska, Pištek - Rolínek, T. Blažek, Lubina - P. Sýkora, T. Divíšek, D. Pospíšil - J. Kolář, Koukal, Průcha.

Hit posledního předvánočního kola, souboj druhé Slavie a prvních Pardubic, přinesl podle očekávání velmi kvalitní podívanou, ve které ale překvapivě dominovali střelci nad gólmany. Slavia rychle vedla, pak ale perníkáři dokázali otočit na 1:2. Ve 49. minutě svým druhým gólem Divíšek zvýšil už na 1:3, Pavel Kolařík ale za necelou půlminutu snížil a odstartoval tím nevídaný obrat v utkání, které nakonec Slavia vyhrála 5:3. Dvě branky domácích zaznamenal Michal Sup, nejlepším hráčem utkání byl vyhlášen kapitán Josef Beránek

Óda na hokejovou radost, tak by se dal nazvat šlágr kola mezi druhou Slavií a lídrem tabulky z Pardubic. Ve vynikající atmosféře dokázala Slavia ve velmi vyhecovaném utkání, k čemuž přispěl mnohdy až příliš tolerantní přístup hlavního arbitra Mináře, zvrátit nepříznivý stav a strhnout vítězství na svou stranu. Dvoubrankové manko dokázala během devíti minut proměnit v dvoubrankové vedení a poprvé v sezóně tak dokázala porazit rivala, s nímž od čtvrtfinále minulého ročníku svádí líté boje.

Od úvodního vhazování se hrálo ve vysokém tempu. Neuběhla ani minuta a na obou stranách se mohlo měnit skóre. První gól na sebe nechal čekat nakonec do 3. minuty. Sekundu před jejím vypršením se podařilo přečíslit obranu Pardubic Dudovi se Supem a druhý jmenovaný nedal Svobodovi šanci. Pardubice začaly aktivně a červenobílí, ač v domácím prostředí, hráli na brejky. Nedlouho po Supově gólu se v další výborné šanci plynoucí z toho, že pardubičtí zapomněli na zadní vrátka, ocitl Hejda, tentokrát však úřadovala Svobodova lapačka. Vzápětí zatápěla v obranném pásmu Perníkářů Steinerova řada. Z tlaku vytěžila Slavia přesilovku. V té měl největší šanci Antoš, ale jeho tenisové pokusy za zády pardubického brankáře neskončily. Pardubice hrály hodně nečistě a v 8. minutě to odnesl Duda. Píšťalka rozhodčího Mináře zůstala němá. V 11. minutě se dostal sám před Svobodu Hruška, jenže svůj bekhendový blafák nedotáhl. O dvě minuty později udeřili hosté. Mikeska našel Pištěka, jehož střela z úhlu se od tyčky odrazila do branky. Východočeši poté převzali iniciativu. V 17. minutě neudržel nervy na uzdě neustále pošťuchovaný Duda a vysloužil si čtyřminutový trest. Pardubicím k exekuci stačilo několik sekund. Vyhlídalovu střelu odraženou od tyče uklidil do branky exslávista Divíšek. V 19. minutě zůstal po jednom ze soubojů na ledě ležet hostující Blažek a po něm zůstala velká krvavá stopa. Rozhodčí Minář nepochopitelně hru přerušil až skoro po 30 sekundách. V téže minutě musel řešit Málek ošemetnou situaci zavánějící gólem svým typickým rozštěpem.

Druhá část byla ve srovnání s první třetinou o něco horší. Pardubice se po vedoucí brance soustředily na pozornou obranu a Slavia se do šancí moc nedostávala. Výsledkem byla pouze řada vyloučení na obou stranách. Přesilovky se Slavii poměrně dařily, ale výborného Svobodu ne a ne překonat, navíc se domácím přilepila na hokejky i smůla. Hosté zahrozili ve 33. minutě dělovkou Novotného, s kterou si však Málek poradil.

Do závěrečného dějství vstoupili slávisté s jasným cílem, minimálě vyrovnat. Blízko k tomu měli postupně Duda a Šaffer, který nahradil od 38. minuty Steinera. V době kdy se nadechovala Slavia k dalšímu náporu, přišla studená sprcha. V čase 48:04 zakončil rychlou kombinaci svým druhým gólem v zápase Divíšek. Se Slavií to v tu chvíli nevypadalo vůbec dobře. Po 23 sekundách od Divíškovy trefy se ale ujala Kolaříkova střela od modré, což vlilo domácím novou krev do žil. V 52. minutě se velmi slušně zaplněný Eden dočkal vyrovnání. Ve skrumáži před brankou se nejlépe orientoval Jaroš. Gólová smršť tím však zdaleka nekončila. V 56. minutě našel Kadlec před brankou volného Supa a nejlepší střelec červenobílých poslal nádhernou zadovkou Slavii do vedení. Do té doby skvěle fandící pardubické publikum rázem ztichlo a Eden patřil výhradně domácím fanouškům. V 58. minutě korunoval výborný výkon juniorské řady Radek Dlouhý, když Svoboda si vybral slabší chvilku a střela slávistické třináctky mu proklouzla mezi betony. Za "standing ovation" se utkání dohrávalo. Pardubičtí po zápase projevili svou psychickou labilitu a pokusili se vyvolat bitku, nakonec se vše obešlo bez vážnějšího konfliktu a hráči si podali ruce. Slávističtí hráči pak poděkovali skvělému publiku i jeho pardubické části, i když ne zrovna sportovním způsobem ;o)

Fotoreportáž (Jan Čekal)

Dotírající Ondřej Steiner.

Puk se poprvé zatřepetal ve Svobodově brance už ve 3. minutě.

Kapitán Beránek sleduje jak se jeho spoluhráč snaží vydolovat puk ze Svobodova držení.

Svoboda předvedl parádní semafor.

Tvrdá střela skončila někde pod výstrojí pardubického gólmana.

Tento pohled se divákům naskytával každou chvíli.

Radek Duda se rozhodně nestal oblíbencem sudího Mináře.

Gól na 2:3 vzbudil u fandů Slavie naději.

A takto se z něj hráči radovali.

Ohlasy trenérů
Jiří Kalous (Slavia): "Oba celky se zasloužily o nadprůměrné extraligové utkání s řadou šancí, soubojů, výkonů brankářů a s dramatickou koncovkou. Velice si ceníme zejména skutečnosti, že jsme ani za stavu 1:3 nasložili zbraně, bojovali až do konce a i proti tak vynikajícímu pardubickému týmu se nám podařilo výsledek utkání otočit. Ze tří bodů máme velkou radost."

Miloš Říha (Pardubice): "Podle průběhu zápasu jsme měli na to, abychom bodovali, dlouho jsme měli zápas pod kontrolou, ale po dvou sporných situacích se naše koncepce rozpadla. Před druhým gólem Slavie jsme přestali hrát, protože jsme očekávali zakázané uvolnění, třetí brance zase podle našeho názoru předcházel ofsajd. Každopádně to bylo vynikající utkání, až na ten závěr z našeho pohledu."
Autor Lukáš Hykš, Radek Vokál
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více