Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
13. března 2014

Sráží nás špatné úvody zápasů, soudí kapitán Petr Kadlec

Ani jednou ze tří odehraných zápasů nevstoupili sešívaní do utkání podle představ. Ba právě naopak. V každém z nich museli dotahovat náskok soupeře. A hlavně špatné starty do utkání a nedodržení stanovené taktiky je podle kapitána Petra Kadlece hlavním důvodem, proč slávisté prohrávají 1:2 na zápasy.

Podlehli jste Pardubicím, co bylo špatně?
To je jednoduché. Nehráli jsme náš styl hokeje. Začali jsme si to moc dávat a jezdit si, místo abychom hráli na dvě nahrávky a šli do střely a hráli do těla. To se nám dvě třetiny vůbec nedařilo.

Na konci jste ještě sahali po vyrovnání, ale naneštěstí přišel gól do prázdné branky...
Určitě je to škoda, šance na to vyrovnání tam byly, ale bohužel to tam spadlo nám. Nemůžeme čekat, že vždycky otočíme zápas během posledních pěti minut. Ten zápas jsme si prohráli v prvních dvou třetinách, kdy jsme nehráli to, co jsme měli.

Jak bylo těžké hrát proti Pardubicím tu poslední třetinu, kdy jste se v podstatě už jen bránili a vyhazovali?
Ty předchozí třetiny byly také těžké, ale mohli jsme si za to sami. Místo abychom si to dávali tak, jsme to tam vozili sami a ztráceli hodně puků ve středním pásmu. To nás hodně brzdilo.

Přišlo vám, že se Pardubice zlepšily oproti těm prvním dvěma zápasům?
Přišlo mi to hodně podobné, v každém zápase jsme bohužel brzy prohrávali. Jdeme do zápasu s tím, že budeme lítat po ledě, najednou skončí třetina a my prohráváme. S tím se musí něco udělat. Minule jsme měli štěstí, že se nám to podařilo otočit, ale tentokrát jsme ho neměli.

Byl klíčovým momentem zápasu ten sporný třetí gól?
Určitě. Pardubice mají skvělý tým, který hraje na brejky. Mají ryhlostní typy hráčů a bohužel jsme tam zaváhali, ale k té situaci samotné se moc nechci vyjadřovat.

Jaká bude taktika do pátečního zápasu?
Bude potřeba zmobilizovat všechny síly, protože samozřejmě porážka by znamenala konec. Musíme hrát to, co si řekneme od začátku zápasu a ne až poslední třetinu.

Autor Michal Borovan
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více