Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
14.3.2014

Výborně! Slávisté těsně zvítězili a vrátili sérii na východ Čech

PK4, pátek 14.3.2014, Slavia - Pardubice
Slavia
1:0
0:0, 0:0, 1:0
Pardubice

Branky a nahrávky: 54. Tomica (Jelínek, Stránský). Rozhodčí: Fraňo, Jeřábek – Zavřel, Charvát. Vyloučení: 5:0. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5708. Střely na branku: 14:41.

Sestavy

Slavia

Furch (Svoboda) – Šenkeřík, Kadlec, Holub, Valach, Wharton, Kolařík, Knot – Krenželok, Žejdl, Bednář – Tomica, Jelínek, Stránský – Doležal, Růžička, Skokan – Poletín, Klhůfek, Vrdlovec

Pardubice

Hudáček (Salfický) – Ďaloga, Benák, Vašíček, Gregorc, Kočí, Píša – Zohorma, Cetkovský, Sýkora – Tybor, Nosek, Radil – Semorád, Nahodil, Kolář – Číp, Moučka, Mozer

Skvělé! Sešívaní zvítězili 1:0 a vrátili tak sérii zpět do Pardubic. Jedinou branku vstřelil Marek Tomica a na vítězství se značnou měrou podílel také brankář Dominik Furch, jenž zneškodnil všech jednačtyřicet střel Východočechů.

Od prvních minut bylo na obou týmech jasně znát, že do dnešního zápasu vyrukovali s vyčkávací a opatrnou taktikou. I tak měli Východočeši hned na začátku zápasu k dispozici přesilovou hru, které se ale dokázali červenobílí bez větších potíží ubránit a hned vzápětí na druhé straně kontrovali. Jelínek se ocitl ve slibné pozici a po přihrávce zpoza branky zazvonil na pravou tyč Hudáčkovy klece.

V několika dalších minutách měli navrch opět Pardubičtí, ale optickou převahu nedokázali přetavit v branku. Přesně v polovině první části se museli sešívaní bránit čtyřminutové přesilovce, v níž si hosté vytvořili hned několik vyložených šancí. V té největší se nedokázal prosadit Nosek, kterému při dorážce do prázdné branky na poslední chvíli kotouč sjel z čepele. Po druhém úspěšném oslabení sešívaní také zahrozili. Tvrdou ranou od modré ale Wharton Hubáčka nepřekvapil. A tak se po první třetině šlo do kabin za bezbrankového stavu.

V úvodu prostřední dvacetiminutovky byli mírně aktivnější domácí, ale k výraznějšímu ohrožení svatyně hostí se nedostali. Hra se opět vyrovnala a dostala podobný spád jako ve třetině první. Hrálo se převážně ve středu pole a šancí bylo jako šafránu. Vyčnívalo snad jen pardubické přečíslení dva na jednoho, které zakončoval Cetkovský. Jeho tvrdou střelu vytěsnil mimo tři tyče Furch pravým betonem.

Pardubičtí následně přidali na aktivitě a jejich útočné výpady dělaly obraně sešívaných značné problémy. Další šanci Východočechů měl Tybor, proti střele z mezikruží ale vytáhl Furch další parádní zákrok. Slávistický brankář byl následně potrestán za zdržování hry a další dobrou možnost na prolomení bezbrankového stavu měl Kolář, jenž však z pozice mezi kruhy přestřelil. I v závěru prostřední části přetrvávala mírná převaha Pardubických, v dobré pozici byl například Sýkora, jeho střela jen těsně minula odkrytou část Furchovi klece.

V ojedinělé příležitosti červenobílých se objevil Khlůfek, po odrazu od jeho nohy však kotouč také prošel pouze vedle Hubáčkovy tyče a bylo jasné, že dnešní zápas rozsekne až závěrečná perioda, prodloužení, nebo samostatné nájezdy.

I přes územní převahu sešívaných si první ostrý zákrok třetí části připas Furch, který likvidoval brejk zakončený Kolářem z levého kruhu a hned vzápětí musel vytáhnout skvělý zákrok lapačkou proti ráně Sýkory z opačné strany. Při následném vyloučení Žejdla si Východočeši vypracovali hned řadu dobrých příležitostí, ale všechny dokázal pokrýt skvěle chytající Furch.

Zhruba v polovině třetí dvacetiminutovky se zdálo, jakoby si oba celky uvědomily důležitost dnešního duelu, moc šancí nebylo k vidění ani na jedné straně a hrálo se převážně po mantinelech a ve středním pásmu. Slávisté hrozili opravdu jen sporadicky, za Pardubice v dobré pozici přestřelil Nosek.

Nakonec byli ale sešívaní přece jen šťastnější. Sedm minut před koncem zlomil bezbrankový stav Marek Tomica, když dokázal zužitkovat Jelínkovu přihrávku zpoza branky a procedit kotouč skrz Hubáčkovy betony.

Pardubice sice zaveleli k závěrečnému náporu, ale při závěrečné hře bez brankáře už vyrovnávací branku vsítit nedokázali. Série se tedy přesouvá k pátému zápasu na východ Čech, kde se v neděli rozhodne o posledním čtvrtfinalistovi letošního play-off.

Ohlasy trenérů
Vladimír Růžička (HC Slavia Praha): „Myslím si, že Pardubice dnes hrály velice dobře, my jsme chtěli hrát trochu jinak. Chtěli jsme více bránit a hrozit z rychlých protiútoků. Naší výhodou bylo, že to bylo dlouho 0:0, protože jsme čekali, že jednou jim ujedeme a podaří se nám dát gól. Musím také samozřejmě pochválit našeho gólmana. Dnes se ukázalo, že hokej není o tom, kdo hraje dobře, ale o tom, kdo dává góly a vyhraje. My jsme v tom měli štěstí, že se nám podařilo asi pět minut před koncem dát gól a pak už jsme to ubránili.“

Miloš Říha ml. (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): „My jsme hráli dobře po celých šedesát minut, nakonec rozhodla jedna chyba v obranném pásmu. Ten výsledek je pro nás docela krutý, měli jsme na to tu sérii dnes ukončit, ale samozřejmě bez vstřeleného gólu se vyhrát nedá a podle toho dnes zápas skončil.“
Autor Adam Kolář
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více