Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
16.3.2014

Slávisté se v Pardubicích bili jako lvi, na postup to ale nestačilo. Sezona tak sešívaným končí

PK5, neděle 16.3.2014, Pardubice - Slavia
Pardubice
6:4
1:2, 2:2, 3:0
Slavia

Branky a nahrávky: 16. V. Kočí (Kolář), 26. Semorád (V. Kočí), 30. T. Zohorna (Kolář, Cetkovský), 41. P. Sýkora (T. Zohorna, Cetkovský), 42. Tybor (Gregorc, P. Sýkora), 44. Tybor (Kolář) - 1. Bednář (Krenželok, Kolařík), 7. Skokan (Poletín, Šenkeřík), 29. P. Jelínek, 39. Wharton (Bednář, Krenželok). Rozhodčí: Minář, Šindler - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:6, navíc P. Jelínek (Slavia) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 8745. Konečný stav série: 3:2.

Sestavy

Pardubice

Hudáček - Benák, Ďaloga, Gregorc, Vašíček, Píša, V. Kočí - P. Sýkora, T. Zohorna, Cetkovský - Radil, T. Nosek, Tybor - Kolář, Nahodil, Semorád.

Slavia

Furch - Kolařík, Štich, Valach, Wharton, Šenkeřík, Holub - Bednář, Žejdl, Krenželok - Stránský, P. Jelínek, J. Doležal - Skokan, V. Růžička ml., Poletín - Klhůfek, Langhammer, T. Doležal.

Hodně smolný zápas sehráli hokejisté Slavie v pátém rozhodujícím utkání předkola play-off. V Pardubicích sice třikrát vedli, domácí to ale nezabalili a krásný duel nakonec otočili. Rozhodl o tom úvod třetí části, v němž domácí nasázeli hned tři góly. Slavii nepomohl ani fakt, že kanonýr Jaroslav Bednář vstřelil už po 11 vteřinách nejrychlejší gól v historii klubu. Pro trenéra Vladimír Růžičku šlo aspoň na nějaký čas o poslední zápas na střídačce Slavie.

Zápas o všechno začal pro domácí pořádným šokem. Slávisté, kteří znovu nastoupili bez kapitána Petra Kadlece, šli totiž bleskově do vedení. První útok, zaváhání pardubické obrany a střela kanonýra Jaroslava Bednáře. Časomíra stihla ukrojit jen 11 vteřin a červeno-bílá armáda se ujala vedení – 0:1.

Pražané byli v tu chvíli rázem jasně na koni, navíc nadále útočili. Doležalovo varování ještě Hudáček zneškodnil, ale v 7. minutě už nedosáhl na pokus Dávida Skokana, který vyjel zpoza branky a zasunul kotouč k tyči – 0:2. A tenhle alarm Pardubice probral. Přes zabetonované střední pásmo se sice k Furchovi prodíraly těžko, ovšem veškeré dění se odehrávalo výhradně na útočné polovině domácích. Přesilovka Pardubicím vůbec nevyšla, ale při hře pět na pět už dokázaly dát důležitý snižující gól. Na modré čáře napřáhl Václav Kočí a jeho rána prošla až do sítě – 1:2.

V závěru se pak pardubičtí hráči radovali dokonce z vyrovnání, ale trefa nemohla být uznána, neboť rozhodčí už předtím přerušil hru pro postavení útočícího hráče (Vašíčka) v brankovišti.

Válka nervů pokračovala. Slavia držela vedení A po pauze už se hrálo výhradně na Furchovu branku. Slavia se spokojila jen s ojedinělými brejky, ale v těch byla nemilosrdná. Tempo bylo vyšroubované na maximum, bylo znát, že jde o všechno.

Velkou šanci na srovnání měl Jan Kolář, který se prosmýkl až před slávistickou branku, ale pak nedokázal kvalitně zakončit. Smírný stav tak nastolil až Jan Semorád, který ve 26. minutě tečoval před brankou nahození Kočího mimo dosah Furcha – 2:2.

Jestliže byl předchozí duel chudý na brankové šance a hlavně góly, pátý mač měl úplně jiný scénář. Svou šanci totiž spálil Tybor a následnou přesilovku pak domácí sehráli zle. A tak si na zaváhání soupeře vyčkal Petr Jelínek a v oslabení vrátil svým barvám vedení – 2:3.

Slavia se ale neradovala dlouho, přesněji 50 vteřin. Pak totiž do výjimečně nezformované obrany vrazil Tomáš Zohorna, oblafl Furcha a v pádu zakončil do odkryté klece – 3:3. Vedoucí gól Slavie měl na hokejce Šenkeřík, který se z trestné lavice vydal rovnou do brejku, ale Hudáčka nepřekonal.

Přesto šli Pražané přece jen spokojenější. Na parádní příhru od Bednáře si před pardubickou branku sjel Kyle Wharton a lehkou tečí překonal brankáře Pardubic – 3:4.

Domácí tak museli opět dotahovat, což proti výborně bránící Slavii nebyl zrovna snadný úkol. Úvod třetí třetiny však rozhodl. Nejprve se v chumlu před Furchovou bránou prosadil Petr Sýkora a bylo znovu srovnáno – 4:4. Pardubice tímto gólem rozjely famózní tříminutovku, jejíž režii si od Sýkory převzal Radoslav Tybor.

Slovenský střelec se v přesilovce proháčkoval až k Furchovi a přesně mířenou ranou strhl poprvé v zápase vedení na stranu Pardubic – 5:4. Jenže neuběhly ani celé dvě minuty a Tybor úřadoval znovu. Tentokrát využil prostoru na ledě při hře čtyři na čtyři a po další individuální akci znovu propálil brankáře Slavie – 6:4.

Dvougólové vedení dostalo Pardubice do pohody a náskok pohodlně bránily. S blížícím se koncem na ledě přibývalo osobních soubojů, strkanic a zbytečných zákroků, na skóre utkání to však bohužel nemělo sebemenší vliv. Slavia se rvala o šanci až do konce, ale na zvrat už neměla síly.

Pět minut před závěrečným hvizdem navíc Jelínek sestřelil Noska, vyfasoval pětiminutový trest a naděje Slavie definitivně uhasly. Její pouť skončila v předkole, naopak domácí si zahrají čtvrtfinále play-off.

Ohlasy trenérů
Zdeněk Venera (Pardubice): "Ukázalo se, že poslední rozhodující zápas je hodně ošidný. Byla to psychická záležitost. Na obou stranách bylo hodně chyb, hodně samostatných nájezdů. Za celou sérii jsme neudělali tolik chyb v obraně jako dnes. Nevstoupili jsme do zápasu dobře, hned z prvního střídání jsme dostali gól, poté rychle druhý. Třikrát jsme prohrávali, třikrát jsme srovnali. Nakonec hráči předvedli obrovské úsilí. Série byla celkově dobrá. Slavia hrála dobře, dnes se mohlo štěstí přiklonit k ní. Věřím, že si to fanoušci užijí a doufám, že nám forma vydrží i dále a potrápíme Třinec."

Ondřej Weissmann (Slavia): "Ze začátku to pro nás dnes vypadalo dobře, podařilo se nám rychle odskočit na 2:0. Bohužel rozhodující okamžik se odehrál na začátku třetí třetiny, kdy jsme během tří a půl minuty dostali tři rychlé góly. To už jsme nebyli schopni zvládnout. Klukům ale musím poděkovat za bojovný výkon. Doma jsme museli nechat tři hráče ze základní sestavy, tady ještě dva odstoupili z utkání. Dohrávali jsme hodně zdecimovaní. Ale nemáme se za co stydět. Série byla celkově zajímavá, zápasy byly vyrovnané. I když Pardubice byly aktivnější, více bruslily. My jsme se soustředili na obranu a čekali na brejky. Udělali jsme více hrubých chyb a Pardubice je dokázaly potrestat."

Autor David Záruba, Ondřej Huml
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více