Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
20.3.2014

Je konec. Junioři v rozhodujícím duelu na Plzeň nestačili

ČF5, čtvrtek 20.3.2014, Plzeň - Slavia
Plzeň
4:2
1:0, 1:1, 2:1
Slavia

Branky a nahrávky: 17. Přikryl (Kepka), 27. Mašek, 42. Houfek (Polata), 60. Kopta (Mašek, Pejchar) – 29. Török, 44. Andres (Mašín). Rozhodčí: Lacina – Štofa, Flegl. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 44:32. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2 4:2.

Sestavy

Plzeň

Pacl (Kuneš) – Kubík, Kohel, Hanus, Holý, Houfek "A", Slavík "A" – Pejchar "C", Kopta, Mašek, Kristl, Rajal, Polata, Přikryl, Uhlík, Tulačka, Kepka.

Slavia

Frodl (Novák) – Mašín, Saňa, Hochel, Knot, Růžička "C", Löbl, Drahorád, Leština, Bureš – Bureš, Červený, Kellerstein, Török, Hlinka, Jedlička, Tomek, Andres, Navrátil.

Je konec. Po "áčku" končí sezóna i juniorům. Rozhodující zápas zvládli lépe Západočeši, kteří se mohou radovat z postupu do semifinále. Sešívaní mohou litovat hlavně ztraceného úterního duelu, v němž ztratili náskok 3:1 a i díky tomu nakonec postup slaví Plzenští.

Slávisté na západě Čech nezačali vůbec špatně a mohli se dostat i do vedení, jenže Török z pravého kruhu jen zazvonil na Paclovu tyč.

Po plzeňské přesilové hře se hra vyrovnala a otevřít skóre mohl Mašek, jehož střelu, mířící do odkryté části klece, na poslední chvíli vytěsnil mimo tři tyče Frodl vyrážečkou. V 17. minutě se už ale Západočeši radovali. Učebnicovou akci zakončoval Roman Přikryl, jenž Kepkovu milimetrovou nahrávku usměrnil jemnou tečí za gólmana sešívaných.

Dvacet vteřin před koncem úvodní části mohl odpovědět Török, ale s jeho dorážkou si Pacl poradil. Krátce po začátku druhé dvacetiminutovky dokázal podobnou situaci vyřešit i Frodl na druhé straně, když zneškodnil dorážku Kopty.

Druhou branku vsítili Plzenští při početní převaze. Po ráně od modré Frodl neudržel kotouč a Filipu Maškovi nedělalo žádný problém dopravit kotouč do odkryté svatyně hostí.

Červenobílým se podařila blesková odpověď. Hned o dvě minuty později obkroužil Tomáš Török plzeňskou branku a přes rozkleknutého Pacla propasíroval puk do sítě.

Dvoubrankové vedení mohl v závěru druhé třetiny vrátit na plzeňské hole Slavík, jenž ale z dobré pozice pouze rozezvučel břevno.

Nástup do posledních dvaceti minut ale vyšel domácím. Po necelých dvou minutách ujeli v přečíslení dva na jednoho Polata a Jakub Houfek. První jmenovaný přihrával a druhý zakončoval. Frodl proti střele pod břevno neměl nárok.

Pražané měli připravenou odpověď i tentokrát. Tomáš Andres vypálil z první z pravé strany, Pacl si na puk sice sáhnul, zamezit brance však nedokázal.

Před posledními minutami byly karty jasně rozdány. Slávisté se tlačili za vyrovnáním a domácí se srdnatě bránili. Hosté měli k dispozici hned tři přesilové hry, ale ani jednu využít nedokázali. Při závěrečné hře bez brankáře pak korunoval plzeňský triumf a postup do semifinále Ondřej Kopta.

I junioři tedy mají poslední utkání letošního ročníku extraligy za sebou. Nejblíže vytouženému postupu byli svěřenci trenéra Hájka během úterního utkání v Edenu, když vedli už 3:1, nakonec ale o gól prohráli a po dnešním utkání pro ně sezóna končí.

Autor Adam Kolář
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více