Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
22. března 2014

V týmu je skvělá nálada, dobrá morálka a hrajeme jako tým. Pochvaluje si Jan Kolář

Starší dorostenci úspěšně táhnou v playoff dál. Nejprve vyřadili v osmifinále Hradec Králové a nyní se jim podařilo dvakrát získat skalp Sparty a postoupit do semifinále. O možném soupeři, náladě v týmu a osobním úspěchu se rozpovídal Jan Kolář.

Jak jste spokojeni s dosavadním průběhem playoff?
Myslím, že podáváme skvělé výkony. Teď v semifinále se Spartou jsme podali nadstandardní výkon a odehráli dva kvalitní zápasy.

Vidíte tam i nějaká negativa, je něco co chcete změnit?
Negativa snad zatím žádná nejsou. V týmu je skvělá nálada, skvělá morálka a dobře trénujeme.

Myslíte si, že byla výhoda, že jste měli soupeře, kteří byli blízko Praze. Sparta kousek od vás a Hradec přesně sto kilometrů, takže jste nebyli unaveni z cest.
Cestování je pro nás to nejmenší, v autobuse většinou spíme. Cestou zpět potom máme prostor přemýšlet o odehraném zápase, takže to nevidím jako překážku. Ale určitě je příjemnější, když je soupeř co nejblíže.

V čem se dají hledat příčiny vaši osobní formy? S šesti body jste nejproduktivnějším hráčem Slavie.
To že jsem teď dával hodně branek, zejména v sérii proti Hradci, bylo hlavně o tom, že jsem chtěl pomoci týmu. Jsme rádi, že hrajeme výborně jako tým a i já mám teď skvělou lajnu, rozumíme si a padá to tam.

S kým si v týmu nejvíc herně rozumíte?
V lajně hrajeme s Davidem Vyskočilem a Ondrou Sládkem, jsme dobře sehraní a za sebou máme skvělé obránce. Takže nám ta spolupráce svědčí.

Nyní vás čeká semifinále, o soupeři ještě není rozhodnuto, koho byste si vybral? Kometu Brno nebo Karlovy Vary?
Ještě jsou možné Vítkovice. Preferovali bychom určitě Brno, tam se nám hraje dobře, napovídají tomu i výsledky v základní části.

Co teď nejvíce trénujete na tréninku. Co vám trenéři říkají?
Snažíme se trénovat herní činnosti, jako jsou přesilové hry a oslabení. Trenéři hodně dbají na taktiky, takže se také snažíme zdokonalit v něčem, co poté využijeme v zápase.

Již jste zmínil přesilové hry, cítíte zlepšení oproti základní části? Když se podíváme do statistik, tak v sérii s Hradcem Králové vám tato disciplína šla. Teď ve dvojzápase se Spartou jste také využili vždy alespoň jednu možnost.
Dříve se nám to moc nedařilo, ale jak už jsem říkal, snažíme se je trénovat, máme na to dost času a je to lepší.

Autor Jakub Janoušek
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video