Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
27. března 2014

Starší dorostenci jsou bronzoví!

Letošní sezóna se zapíše mezi ty nejúspěšnější staršího dorostu Slavie. V týmu se sešla silná generace, ze které se vytvořila fungující parta hráčů a která vybojovala bronz! Po perfektní základní i nadstavbové části přišlo play-off, do kterého sice vstoupili sešívaní mírným zaváháním, Hradec Králové ale nakonec porazili. Ve čtvrtfinále narazili v derby na Spartou, kterou ve velice atraktivních duelech dvakrát přetlačili. Stopku červenobílým vystavila až Kometa Brno, slávisté ale určitě nebyli bez šance.

Základní a nadstavbová část

Sešívaní vstoupili do letošního ročníku RAKO extraligy staršího dorostu ve velkém stylu, vyhráli totiž jedenáct z úvodních patnácti duelů, v dalších dvou navíc alepsoň bodovali. Ve zbytku základní části podávali slávisté stále vyrovnané výkony a soupeřili s Libercem o první příčku ve skupině střed. Nakonec se jim vedoucí pozice povedla uhájit a severského soupeře předstihnout o čtyři body.

Červenobílí se tedy zařadili do skupiny A nadstavbové části po bok dalších nejlepších klubů z ostatních skupin základní části. Od začátku měli výhodnou pozici a snažili si jen vybojovat možnost hrát rozhodující zápasy v play-off na domácím ledě. Celou dobu bojovali jen s Libercem a Vítkovicemi, ostatní týmy měli už větší bodovou ztrátu. Oba dva soupeři je i nakonec přeskočili, sešívaným se totiž příliš nevydařil závěr, kdy prohráli tři utkání za sebou.

Nejproduktivnějším hráčem byl v dlouhodobé části sezóny Aleš Furch, který posbíral celkem 42 bodů a udržel si bilanci téměř jednoho bodu na zápas. Mezi obránci zase vládl kapitán se sedmičkou na dresu Marcel Kottek. Důležitým článkem úspěchu byla i kvalitní dvojice brankářů. Nejvíce utkání odchytal Lukáš Sochůrek, jeho úspěšnost zákroků byla 89,8 %. Druhým gólmanem, který nastoupil do patnácti střetnutí byl Dominik Frodl s úspěšností 93,5 %. Frodl si ovšem užil značnou porci duelů i v juniorce.

5 nejproduktivnějších hráčů po nadstavbové části:

Pořadí Hráč Pozice Góly Asistence Body +/- TM
1. Aleš Furch útočník 22 20 42 +18 42
2. Aleš Hyršl útočník 16 22 38 +27 6
3. Petr Josefus útočník 13 23 36 +31 30
4. Marcel Kottek obránce 5 29 34 +11 68
5. Viktor Nestrašil útočník 8 21 29 +13 12

Play-off

V osmifinále narazili slávisté na Hradec Králové, se kterým měli možná více problémů než sami čekali. Přestože byli poměrně jasnými favority, Hradečtí dokázali vybojovat zápas na svém ledě. Série se pak přesunula zpět do Prahy, kde už sešívaní překvapení nedopustili a i se štěstím Východočechy vyřadili.

Následoval čtvrtfinálový pikantní souboj se Spartou. První utkání se rozhodovalo až v prodloužení, kde zařídil výhru věkem ještě mladší dorostenec Tomáš Šmerha. Červenobílí tak mířili do Holešovic v mírně lepší psychické pohodě. To se poté ukázalo i v Incheba Aréně, menší ze dvou hal Sparty, kdy si sešívaní vypracovali dvougólový náskok. Sparťané sice stihli snížit, více však už nedokázali.

Semifinále svedlo Slavii s Kometou Brno. Úvodní duel byl nesmírně vyrovnaný, a když už se zdálo, že Pražané urvou těsně vítězství, udeřili hosté celkem čtyřikrát během pár minut. Střetnutí v Brně měli dobře rozehraný slávisté, dvakrát vedli o dva góly. Přesto dokázali Brněnští zásluhou Jenyše stav otočit a Slavii vyřadit z bojů o titul.

Sešívaní ale nemusí dlouho smutnit. Titul sice už nezískají, díky povedené nadstavbové části se však mohou radovat z bronzu! Druhý vypadnuvší tým z Českých Budějovic totiž skončil hluboko pod slávisty.

5 nejproduktivnějších hráčů v play-off:

Pořadí Hráč Pozice Góly Asistence Body +/- TM
1. David Vyskočil útočník 4 3 7 +1 4
2. Jan Kolář útočník 5 1 6 +5 2
3. Aleš Furch útočník 2 4 6 +3 4
4. Petr Tejral útočník 1 5 6 +2 4
5. Aleš Hyršl útočník 3 2 5 -3 4

Bronzový kádr starších dorostenců

Brankáři: Dominik Frodl, Lukáš Sochůrek, Jakub Stašek, Dominik Šorf.
Obránci: Marcel Kottek, Tadeáš Hejda, Martin Weinhold, Petr Krejčí, Luboš Příkop, Filip Zderadička, Lukáš Havelka, Jan Jaroš, Mikuloš Novotný, Adolf Straka, Dominik Mašín.
Útočnící: Aleš Furch, Aleš Hyršl, Petr Josefus, Viktor Nestrašil, Martin Suda, Petr Tejral, Tomáš Šmerha, Denis Heldák, David Vyskočil, Aleš Mareček, Ivan Mušo, Jan Kolář, Jaroslav Maňas, Ondřej Sládek, David Novák, Tomáš Andres, David Šteiner.
Trenéři: Miloš Pecka a Petr Vyskočil.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více