Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
1. července 2014

Slávistům končí v neděli suchá příprava. Nejnáročnější byly výběhy do kopce, tvrdí Svoboda

Adam Svoboda patří mezi extraligové stálice, v nejvyšší české soutěži už odchytal více než 500 zápasů a další by mu na konto měly přibýt v nadcházející sezoně, na níž se v Edenu připravuje. Stejně jako pro většinu hokejistů, také v jeho případě nepatří letní příprava mezi nejoblíbenější období v roce. „Navíc čím jsem starší, tím je to náročnější, tělo pomaleji regeneruje,“ vysvětluje Svoboda. Trénuje však naplno stejně s ostatními.

Při náročných výbězích v lese si někteří hokejisté sáhli až na dno svých sil, šestatřicetiletý brankář šel jako jeden z nejstarších hráčů v týmu příkladem a se zatnutými zuby zvládl všechny série.

„Musím ale přiznat, že výběhy v Roztylech byly hodně vyčerpávající a z celé přípravy jednoznačně nejnáročnější,“ potvrzuje Svoboda to, co bylo jasné z tváří všech svěřenců trenérů Lubiny a Beránka.

S některými tréninky se hokejisté Slavie sice perou, ale ani po náročných dávkách neztrácejí dobrou náladu. Během rozhovoru se musel Svoboda bránit několika žertům svých spoluhráčů.

„V týmu je pohoda,“ pochvaluje si. „Příprava je víceméně podobná každou sezonu, ale je jasné, že každý trenér má určité prvky, kterým se věnuje víc. Letos se třeba tady hodně jezdí na kolečkových bruslích, to jsem nikdy nedělal,“ svěřuje se Svoboda.

Letní příprava měla být původně ještě o pár dní delší, nakonec se trenéři rozhodli, že hráči absolvují poslední trénink v neděli 6. července. Pak je čeká čtrnáctidenní volno, než se opět sejdou a začnou trénovat na ledě. A jak bude volno trávit slávistický gólman? „Musím trochu zregenerovat, ale zároveň máme individuální plán. A chci se taky věnovat synovi.“

Autor Redakce
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více