Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
31. července 2014

Slavia zkouší maďarského reprezentanta a slovenského útočníka

Druhá fáze letní přípravy sešívaných na nový extraligový ročník je v plném proudu. Slávisté mají za sebou téměř dva týdny trénování na ledě a v úvodu příštího týdne je čeká úvodní přípravné utkání. O místo v týmu bojuje celkem sedm hokejistů.

Trenéři mezi nimi mohou najít potenciální kandidáty na doplnění kádru. „Hráči na zkoušku dostanou prostor v následujících zápasech. Záleží jen na nich, jak se o místo v týmu poperou,“ uvedl Josef Beránek.

O místo v sestavě bojují obránce Jan Novák a útočníci Petr Stloukal, Jan Heřman, Slovák Richard Lelkeš a Lotyš Elvijs Biezais. Tuto pětici navíc doplnil slovenský forvard Erik Weissmann a maďarský reprezentant János Vas.

Třicetiletý maďarský hokejista byl v minulosti draftovaný Dallasem. Ten si Vase vybral ve druhém kole jako dvaatřicátého v pořadí, ale nejslavnější hokejovou soutěž na světě neokusil. Poslední dvě sezony strávil ve Francii a teď bude bojovat o místo v kádru Slavie.

Podobně jako Erik Weissmann. Šestatřicetiletý slovenský útočník už si českou nejvyšší soutěž v minulosti vyzkoušel. V sezoně 2003/04 oblékal dres Zlína, o tři roky později pak hájil barvy Vítkovic. Poslední sezonu strávil v Nových Zámcích, kde prožil vydařený ročník. Rodák z Bratislavy odehrál 43 zápasů, ve kterých posbíral 57 kanadských bodů za 21 vstřelených branek a 36 asistencí. Dalších osm bodů pak zaznamenal v osmi zápasech play-off.

Úvodní přípravný zápas sešívaných je na programu v pondělí 4. srpna, kdy do Edenu přijedou hokejisté Plzně. Hned v úterý má do Prahy namířeno Liberec. Dvojici českých soupeřů doplní v pátek účastník KHL Medveščak Záhřeb. Domácí zápasy začínají vždy ve stejný čas, tedy v 17 hodin a 30 minut. Vstupné je 50 Kč, pro děti zdarma.

Autor Redakce
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více