Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
12. srpna 2014

Za vším je tvrdá práce, uvědomuje si po čtvrté výhře v řadě Svoboda

Sešívaní si v přípravě udrželi neporazitelnost, Admiral Vladivostok přehráli 4:2. Jako ve všech předešlých duelech se skvělým výkonem prezentoval muž s maskou. Především v průběhu prvních dvaceti minut měl Adam Svoboda hodně práce, na jeho bránu letěl jeden puk za druhým. Zkušený gólman však obstál na výbornou a svůj tým nasměroval k další výhře.

Ani ve čtvrtém přípravném duelu jste nezaváhali. Jak hodnotíte vítězné utkání?
Ve srovnání s českými soupeři v minulých zápasech to bylo úplně jiné utkání. Bylo vidět, že Vladivostok je někde jinde. Hrají typický ruský hokej, rychle bruslí a jsou šikovní na puku. První třetinu jsme s nimi nestíhali hrát, pak z nás ten strach trochu spadl a obě následující části byly vyrovnané. Nakonec jsme spokojení, ale výhru nijak nepřeceňujme, za vším je tvrdá práce, kterou všichni odvádí.

Soupeř do utkání nastoupil hodně aktivně. Překvapilo vás to?
Ti zkušenější z nás věděli, jak vypadá ruský hokej. Věděli jsme, co nás čeká, i tak nás to ale trochu překvapilo. První třetinu jsme se nemohli dostat z tlaku, ale zaplaťpánbůh jsme tam našim důrazem dotlačili šťastný gól.

Myslíte si, že právě tato branka z konce první třetiny vás dokázala povzbudit?
Určitě ano. Ať je to v přípravě nebo v sezoně, každý gól do šatny hodně pomůže.

Co jste si řekli v kabině po první třetině, ve které vás soupeř přehrával?
To, že nesmíme dělat zbytečné chyby. Hráče s pukem jsme napadali ve dvou, oni jsou tak bruslařsky schopní, že se jim podařilo přes naši obrannou dvojici projít. Z toho pak pramenily soupeřovy šance. Ve zbytku utkání se nám tyto chyby povedlo odstranit, a další dvě části pak vypadaly úplně jinak.

Obě dvě branky soupeře padly ve vašem oslabení. Nemohla by být častá vyloučení problémem v následujícím průběhu sezony?
Myslím si, že u nás v lize nenarazíme na tak bruslařsky kvalitní mužstvo. Tyhle fauly v přípravě jsou způsobené únavou, jsme totiž v plné zátěži. Pak jsme jednoduše nestíhali jejich tempo. Nebyly to žádné přehnané zákroky.

Máte za sebou čtyři duely. Už se pomalu dostáváte do zápasového tempa?
Pořád jsme jen v přípravě, v tréninku. V následujících dnech nás čeká turnaj ve Švýcarsku, ale veškerá příprava finišuje až v posledních dvou týdnech, kdy máme tréninky jednou denně. To se budeme snažit vyladit tempo na ligu.

Co očekáváte od soustředění ve Švýcarsku?
Určitě nás čeká konfrontace se švýcarským hokejem, bude to pro nás skvělá škola. Jsme všichni rádi, že jedeme na turnaj právě tam.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více