Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
22. srpna 2014

Sešívaní budou útočit proti Klagenfurtu na osmou výhru v řadě

Sedm zápasů a sedm výher, takové skóre mají na svém kontě hokejisté pražské Slavie. Ti v přípravě zatím drtí jednoho soupeře za druhým. Po triumfu na švýcarském turnaji si už pomalu začínají brousit zuby na dalšího soka. V neděli do Edenu dorazí EC Klagenfurt, třicetinásobný šampion rakouské nejvyšší soutěže.

Náš soupeř EC Klagenfurt AC

Klub založen: 1909
Trenéři: Martin Stloukal (hlavní trenér) a Gerald Ressmann (asistent)
Největší úspěchy: 30x mistr EBEL
Internet: www.kac.at
Hvězdy týmu: Thomas Koch, Kyle Wharton, Thomas Pöck

Záhřeb, Vladivostok, Ženeva, Fribourg a Togliatti. Již pět celků, které se účastní kvalitních evropských lig, se muselo v přípravě sklonit před hokejisty v červenobílých dresech. Těm očividně konfrontace se zahraničními celky svědčí, zatím totiž ani jednou nezaváhali. Navíc v úvodu přípravy odehráli dva duely s extraligovými mužstvy, které rovněž dopadly na výbornou.

V dosavadním průběhu sezony se slávisté mohli stoprocentně spolehnout na dvojici brankářů. V sedmi duelech propadlo za Svobodova a Furchova záda dohromady osm puků. Mladší z dua gólmanů dokonce neinkasoval téměř 210 minut. Poprvé musel Furch lovit kotouč zpoza brankové čáry až ve třetím duelu na švýcarském ledě. Ani to však červenobílým prvenství na turnaji ve Vallée de Joux sebrat nedokázalo.

Na tento kvalitně obsazený turnaj již slávisté odcestovali bez hráčů, kteří v sérii domácích zápasů na zkoušce neobstáli. Současně však klub oznámil, že do další sezony počítá se dvěma novými akvizicemi. Své kvality prokázal Slovák Weissmann a János Vas, který se chystá jako první maďarský hráč obléknout dres extraligového týmu. Oba dva se již s týmem chystají uzavřít pětici přípravných duelů hraných v Edenu střetnutím s dalším kvalitním evropským celkem.

Rakouský šampion v přípravě zatím tápe

EC Klagenfurt se může pochlubit rovnými třemi desítkami titulů z rakouské Erste Bank Eishockey Ligy, tedy soutěže, které se od roku 2011 účastní také Orli Znojmo. Tři finálové účasti za poslední čtyři roky jednoznačně potvrzují, že nedělní soupeř Slavie ve své lize platí za jeden z nejlepších týmů. Naposledy se z celkového vítězství radoval v roce 2013, v loňské sezóně však nepostoupil ani do play-off.

Ani letošní příprava Klagenfurtu nevychází podle představ. Hráči KAC sehráli zatím dvě utkání, když dvakrát vyzvali celek z německé DEL, ovšem v obou duelech padli. Bilanci před duelem se Slavií si mohou ještě vylepšit v Mladé Boleslavi, kde se střetnou s bruslařským klubem. Po návratu z české mise čeká třicetinásobného mistra rakouské ligy ještě trojice zápasů, ve kterých změří síly mimo jiné s chorvatským Medveščakem.

Rakouský tým vedený českým trenérem Martinem Stloukalem sází především na tuzemské hráče, výjimku tvoří šestice Kanaďanů a dva Finové. Červenobílý dres rakouského celku od letošní sezony obléká také Kyle Wharton, jenž ještě loni válel v týmu Vladimíra Růžičky.

Slávisté mohou natáhnout vítěznou šňůru na osm duelů a uspět tak ve všech domácích přípravných duelech. Jestli se to podaří, to nám odtajní nedělní utkání, které na ledě vršovického stadionu začíná v 17:00.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více