Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
14. října 2014

Další venkovní utkání. Uspějí slávisté na ledě Komety?

Červenobílé čeká další zápas na ledě soupeře, v úterý odcestují do Brna. Na Bednáře a spol. si již brousí zuby brněnská Kometa. Loňský finalista však nemá ideální vstup do sezony a krčí se na předposledním místě extraligy. Tým vedený trenérem Kýhosem až po šesti duelech utnul sérii nezdarů a rád by se vrátil na vítěznou vlnu.

12. Kolo: HC Kometa Brno vs. HC Slavia Praha

Údaje před
12. kolem

Porovnání týmů
2-1-1-6
celková bilance
4-1-0-5
13.
postavení v tabulce
8.
20:39
skóre
23:29
9
získané body
14
233
Radegast index - týmy
325
Petr Ton (4+4) – 8 b.
nejproduktivnější hráč
Jaroslav Bednář (3+9) - 12 b.
Petr Ton – 4 góly
nejlepší střelec
Michal Poletín – 5 gólů
Petr Ton - 4
nejvíce asistencí
Jaroslav Bednář - 9
Michal Kempný – 34
Radegast index - hráči
David Štich - 37
Jan Hanzlík - 22:56
čas na ledě - průměr na zápas
Jaroslav Bednář – 21:43
140
trestné minuty
200
Leoš Čermák – 26 TM
nejtrestanější hráč
Tomáš Micka – 31 TM
Marek Čiliak – 87,55 %
Martin Falter – 83,93 %
úspěšnost brankářů
Dominik Furch – 91,11 %
Adam Svoboda - 88,31 %
Marek Čiliak – 3,35
Martin Falter – 5,74
průměr inkasovaných branek
Dominik Furch – 2,70
Adam Svoboda – 3,33
2
průměr vstřelených branek
2,3
27
průměr střel na branku
27

Slavia k poslednímu zápasu odcestovala do třinecké Werk Arény. Proti lídrovi celé ligy ale neuspěla, Třinečtí jako první tým nedovolili Slavii za celých šedesát minut skórovat. Pražané se tak proti brněnské Kometě budou snažit nepokračovat v sérii porážek, která by se v případě neúspěchu prodloužila už na 3 utkání.

V Brně však ještě donedávna měli na krku podstatně horší šňůru. Tým, jenž v loňském ročníku skončil jen krůček od prvenství v ELH, zažíval hodně nepovedený vstup do sezony. Kometě po deseti zápasech náleží předposlední příčka Tipsport extraligy. Nejhorší rozdíl vstřelených a inkasovaných branek (-19) Brňanům na sebevědomí také nepřidá. Navíc do posledního duelu v Mladé Boleslavi nastupovali svěřenci trenéra Kýhose s šesti porážkami v řadě. Sedmý nezdar si však již na svůj účet nepřipsali, na ledě bruslařského klubu zásluhou Františka Ptáčka uspěli v nájezdech.

Zaplněné Rondo a Ton v sestavě

Nejvýraznější měrou z nových akvizicí se na bodovém zisku Komety kromě Ptáčka podílí především Petr Ton. Loni nejproduktivnější hráč extraligy nezaostává ani v dosavadním průběhu ročníku. Exsparťanský forvard má zatím na svém kontě osm bodů (4+4).

6896
diváků navštěvuje v průměru utkání brněnské Komety.

Tona a spol. proti sešívaným požene dopředu našlapané Rondo. Malá návštěva se dá očekávat asi jen těžko, na brněnské hokejisty chodí v průměru necelých sedm tisíc oddaných fandů. Kometa patří v počtu lidí přítomných na stadionu do nejvyšších pater ligy, lépe na tom jsou jen v Pardubicích.

Slávisty by zase mohly povzbudit výsledky vzájemných střetnutí z minulé sezony. Ve třech případech se radovali sešívaní, pouze v posledním duelu dokázala Kometa vybojovat vítězství, ovšem až po nájezdech.

Jestli Slavia na ledě Komety uspěje, to se dozvíme v průběhu úterního večera. Utkání začíná v 18 hodin a pro ty z vás, kteří se nechystají přímo do moravské metropole, je připraven onlajn přenos.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více