Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
16. října 2014

Úřadující šampion, který letos tápe. Do Prahy zamíří PSG Zlín

Slávisté se po dvou duelech na venkovních kluzištích konečně představí před domácími fanoušky. Na ledě O2 areny přivítají v pátek mistrovský Zlín. Ten poté, co famózně smetl Brňany ve finále minulého ročníku extraligy, sbírá především porážky. Poslední příčka ve Zlíně nikoho také dvakrát netěší.

13. kolo: HC Slavia Praha vs. PSG Zlín

Údaje před
13. kolem

Porovnání týmů
4-1-0-6
celková bilance
2-0-0-9
9.
postavení v tabulce
14.
24:36
skóre
20:37
14
získané body
6
339
Radegast index - týmy
254
Jaroslav Bednář (3+9) - 12 b.
nejproduktivnější hráč
Petr Leška (1+5) - 6 b.
Michal Poletín
Juraj Valach - 5 gólů
nejlepší střelec
sedm hráčů - 2 góly
Jaroslav Bednář - 9
nejvíce asistencí
Petr Leška - 5
Jan Holub - 47
Radegast index - hráči
Oldřich Kotvan - 31
Jaroslav Bednář - 21:31
čas na ledě - průměr na zápas
Tomáš Žižka – 22:19
212
trestné minuty
136
David Štich – 41 TM
nejtrestanější hráč
Oldřich Horáck - 16 TM
Dominik Furch – 90,16 %
Adam Svoboda - 86,81 %
úspěšnost brankářů
Tomáš Štůrala – 94,07 %
Libor Kašík – 85,95 %
Luboš Horčička - 88,46 %
Dominik Furch – 3,04
Adam Svoboda – 3,73
průměr inkasovaných branek
Tomáš Štůrala – 1,83
Libor Kašík – 4,23
Luboš Horčička - 3,00
2,2
průměr vstřelených branek
1,8
27
průměr střel na branku
28

Ani Pražané však nezažívají nejlepší časy. Po porážkách od Hradce a Třince přišla pro sešívané další rána. Bednář a spol. dostali výprask od Komety, která si do sítě Furcha a Svobody s chutí zastřílela. Přitom slávisté do moravské metropole odcestovali v roli papírových favoritů. Brňané totiž po finálové účasti v předchozím ročníku formu dlouho hledali.

420
minut čekali hokejisté Zlína na první body letošní sezony

Podobný osud potkal i druhého finalistu loňské sezony. V podání Zlína je však mizérie ještě větší. Pojem „mistrovská kocovina“, znají na východě Moravy už asi více než dobře. Na výhru čekali svěřenci trenéra Vlacha celých šest zápasů. Ani po prvním utkání s bodovým ziskem se však situace výrazně nezměnila, zlínským hokejistům nadále náleží poslední příčka a s pouhými šesti nasbíranými body se ztráta každým zápasem jen zvětšuje.

Z venkovních utkání stále ani bod

Zlínští si dosud dokázali poradit jen se Spartou a karlovarskou Energií. Naposledy Zimní stadion Luďka Čajky vyrabovali třinečtí Oceláři. Hosté zvítězili 4:0, což vzhledem k tabulkovému postavení nebylo nic překvapivého, tým kolem kapitána Čajánka však polovinu branek obdržel ve vlastní přesilovce.

Navíc pokud Zlínští chtějí připravit Slavii o body, musejí prolomit další prokletí. Hokejisté PSG ještě ani jednou nebodovali na ledě soupeře. V pěti venkovních kláních si připsali jen devět přesných zásahů. To se také pochopitelně muselo projevit ve statistice plus/mínus, v té mají kladné číslo jen tři hráči.

Obranu červenobílých by zase mohlo zajímat, že jejich páteční sok nijak nevyniká v početní převaze. Pražany častá vyloučení trápí od začátku sezony, v extralize dokonce není celek, který by na trestné lavici strávil více času.

Zlínu do karet hrají alespoň výsledky z minulé sezony. V úvodu ročníku sice sešívaní doma uštědřili svému soupeři vysokou porážku, ve zbylých třech případech ale vyhrál Zlín.

Nicméně sešívané po poslední trojici extraligových mačů straší skóre 2:16. Výhra nad tápajícím Zlínem by tak sešívaným přišla opravdu vhod. Utkání Slavie s PSG Zlín začíná na ledě vysočanské O2 areny v 18:15.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video