Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
22. října 2014

Vzhůru na Tygry! Slavia cestuje do Liberce

Po dvou domácích zápasech čeká Slavii venkovní klání v Liberci. Pražanům se v posledním utkání podařilo přetrhnout šňůru bez bodu a s Bílými Tygry se budou sešívaní přetahovat o lepší pozici v tabulce. Podaří se slávistům ošálit liberecké šelmy a podruhé v sezoně je srazit k zemi?

15. kolo: Bílí Tygři Liberec vs. HC Slavia Praha

Údaje před
15. kolem

Porovnání týmů
4-2-0-8
celková bilance
4-1-1-7
10.
postavení v tabulce
12.
34:39
skóre
27:41
16
získané body
15
507
Radegast index - týmy
400
Petr Vampola (7+6) - 13 b.
nejproduktivnější hráč
Jaroslav Bednář (4+9) - 13 b.
Petr Vampola – 7 gólů
nejlepší střelec
Michal Poletín,
Juraj Valach - oba 5 gólů
Petr Vampola,
Tomáš Filippi - oba 6
nejvíce asistencí
Jaroslav Bednář - 9
Martin Škoula - 57
Radegast index - hráči
Jan Holub - 53
Petr Vampola - 22:35
čas na ledě - průměr na zápas
Jaroslav Bednář - 21:47
214
trestné minuty
259
Petr Jelínek – 34 TM
nejtrestanější hráč
David Štich – 45 TM
Ján Lašák - 91,16 %
Marek Schwarz -90 %
úspěšnost brankářů
Dominik Furch - 90,85 %
Adam Svoboda - 86,81 %
Ján Lašák - 2,78
Marek Schwarz – 2,48
průměr inkasovaných branek
Dominik Furch - 2,80
Adam Svoboda - 3,73
2,43
průměr vstřelených branek
2,08
29
průměr střel na branku
26

Tygři odehrají v tomto týdnu již druhé domácí utkání. Poprvé se v úterý střetli s plzeňskými indiány, kterým podlehli jen těsně 1:2. „Měli jsme horší začátek než soupeř. Chyby v obraně jsme nahrazovali vysokou bojovností, ale v prvních dvou třetinách jsme měli hodně vyloučených hráčů. Plzeň využila dvě přesilové hry a to rozhodlo o výsledku utkání. Mrzí mě, že se nám alespoň jeden bod nepodařilo získat," okomentoval utkání proti Plzni nový liberecký trenér Rostislav Čada.

Vítěznou branku v prvním utkání (3:2) vstřelil Juraj Valach

Právě Čada vystřídal na lavičce Pavla Hynka, ten opustil tým Bílých Tygrů pár dnů po prohře se Spartou, tedy po devátém extraligovém kole. Trenér Čada získal s Košicemi dvakrát mistrovský titul a také má tříletou zkušenost z KHL, kde trénoval Avangard Omsk.

Severočeši posílili nejen na trenérském postu, ale i v útočných řadách. Klub totiž před několika dny podepsal smlouvu se slovenským reprezentantem Brankem Radivojevičem. Třiatřicetiletý forvard, který má mimo jiné zkušenosti i z NHL či KHL, přišel do libereckého týmu z Dukly Trenčín. Radivojevič má na svém kontě 138 reprezentačních startů, v nichž si připsal 42 kanadských bodů.

Sešívání prohráli v posledních pěti kláních, Liberec zase v posledních dvou. Z letošního prvního vzájemného utkání těchto celků vzešli vítězně právě svěřenci trenéra Lubiny, kteří byli o jednu branku lepší, a soupeře tak v O2 aréně porazili 3:2.

Zda bude Slavia konečně naplno bodovat v Liberci, uvidíme ve čtvrtečním utkání, které začíná v 18:00. Živý přenos na webu onlajny.com můžete sledovat zde.

Autor Šárka Kulhánková
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více