Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
23. října 2014

Zahrát si za áčko byl můj sen, říká Andres

Osmnáctiletý útočník Tomáš Andres, který je nejproduktivnějším juniorem, si už v několika zápasech vyzkoušel, jaké to je hrát za červenobílé áčko. V osmi duelech sice nebodoval, nasbíral ale cenné zkušenosti do další kariéry. „Když jsem si v kabině před první zápasem vzpomněl, jak jsem dřív v televizi sledoval Bednáře, Vlasáka nebo Svobodu, a já s nimi teď budu na jednom ledě, přeběhl mi mráz po zádech,“ říká Andres.

Bodování juniorů

Čelo kanadského bodování sešívaných

  • 1. Filip Hlinka (5+4) – 9 b.
  • 1. Tomáš Andres (1+8) – 9 b.
  • 3. Tomáš Török (5+2) – 7 b.
  • 4. Marek Novák (1+5) – 6 b.

Jak jste zatím spokojený s výkony juniorky?
Protože jsme v tabulce tam, kde jsme, tak spokojený samozřejmě být nemůžu. Postupem času se to ale zvedá a zlepšuje. Se spoluhráči taháme za jeden provaz a věřím, že ještě ukážeme, na co tento tým má.

Proč se úvod sezóny nepovedl?
Těžko říct. Málo jsme proměňovali šance, postupem času to bylo horší a horší. Ještě jsem takovou deku v hokeji nezažil. Přišlo mi, jak kdyby z toho zmaru nebylo úniku.

Co se změnilo ve stylu hry po nepovedeném začátku?
Změnila se řada věcí. Například už tolik nepropadáme v útočném pásmu a nevznikají přečíslení na naše osamocené obránce. Začali jsme hrát více pohromadě po celém hřišti a v obranném pásmu jsme aktivní.

8.
tolik zápasů odehrál zatím Andres v extralize

Odehrál jste taky několik zápasů za áčko. Co to pro vás znamená?
Je to pro mě splnění velkého dětského snu a obrovská hokejová zkušenost. Když jsem byl mladší, koukal jsem v televizi na hokej, jak to tam Jarda Bednář, Tomáš Vlasák a Áda Svoboda váleli. Když jsem si na to vzpomněl v kabině před prvním zápasem, vykouzlilo mi to úsměv na obličeji a přeběhl mi mráz po zádech. Byl to nepopsatelný pocit. Moc si té šance vážím, otevřelo mi to oči do pokračování hokejové kariéry. Byl bych moc rád, kdyby přišla ještě nějaká šance, abych mohl ukázat, že na to mám a ne, že jsem jen mladík z povinnosti. Všichni hráči přede mnou také museli předvést, co v nich je, a neměli výhody pravidel o nasazování mladíků.

Pomohlo vám to nějak v další kariéře?
Jak už jsem řekl, otevřelo mi to oči a do budoucna je to pro mě velké plus.

Jak se vám hrálo se spoluhráči v áčku?
Hrál jsem ve čtvrté formaci, která moc času na ledě netráví. Kolem mě se vystřídala spousta kluků a já si nemůžu a ani nechci nějak vybírat. Ale nejlépe se mi hrálo s Vencou Tomkem a Jakubem Babkou. Přišlo mi, že když jsme se dostali na led, bylo to od nás hodně dravé a rychlé. Měli jsme radost třeba i jen proto, když jsme vybojovali buly v útočném pásmu, udělali tlak nebo vybojovali přesilovku pro tým.

Proti Třinci jste poprvé letos skóroval za juniorku, ulevilo se vám, když to tam konečně padlo?
Spadlo to ze mě, konečně se zase usmívám. Věřím, že to tam začne padat častěji. Hlavně ať se týmu daří a dosáhneme výše než tam, kde teď jsme. Je jedno, kdo dává góly, hlavně když se vyhrává. Jsme Slavie!

Během sezóny se v juniorce vystřídalo několik hráčů. Co to znamená pro tým?
Bohužel to takhle v hokejovém životě chodí, někdo přichází, někdo odchází. Nějaké změny po nevydařeném úvodu asi přijít musely. Noví kluci nám dost pomohli. Samozřejmě mi bylo kluků, co museli odejít, líto, ale nedá se svítit.

Jak jste spokojený s aktuálním kapitánem juniorky?
Pepa Saňa, to je náš velkej kapitán. Jsem spokojený, to je jasné. Občas je sice moc hodný, ale to je prostě on. Klobouk dolů před ním, o jaké všechny věci se stará, co musí zařídit a jakou má trpělivost. Není to žádná sranda být kapitánem. Zvládá to nejlépe, jak může.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více