Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
24.10.2014

Po třech výhrách vystavila Plzeň juniorce stopku

20. kolo, pátek 24.10.2014, Plzeň - Slavia
Plzeň
4:0
1:0, 1:0, 2:0
Slavia

Branky a nahrávky: 12. Polata (Kepka), 21. Kristl (Houfek), 45. Petráš (Švarc), 49. Michel (Suchý). Rozhodčí: Šindler - Rubáš, Tvrdík. Vyloučení: 4:7, navíc Suchý (PLZ) 10 min. za hrubost. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 32:41. Průběh utkání: 4:0.

Sestavy

Plzeň

Pacl – Polívka, Kubík, Šmíd, Walter, Holý, Houfek – Jakubec, Petráš, Beneš, Švarc, Vlček, Kristl, Rajal, Polata, Michel, Čadek, Suchý, Tulačka, Opava, Kepka.

Slavia

Č. Novák – Vala, M. Novák, Saňa, Havelka, Drahorád, Kottek, Krejčí – Červený, Šmerha, Kasala, Nestrašil, Fortelka, Ječný, Vyskočil, Tejral, Hlinka, Procházka, Andres, Furch.

Po pátečním večeru se junioři Slavie do vyšších pater tabulky bohužel neposunou. Na západě Čech nebyli Pražané horším týmem a svého soupeře dokonce přestříleli. Rozhodl však vynikající výkon plzeňského gólmana Pacla, který ze 41 střel nepropustil do své klece ani jednu.

Sešívaní začali proti druhému celku tabulky neohroženě a už po minutě musel předvést první skvělý zákrok večera domácí gólman Pacl, kterému se podařilo uchránit svůj tým od pohromy po nájezdu Tejrala. Domácí se pak snažili tvořit hru, přes střední pásmo se jim ale moc puků až k Novákovi dostat nepodařilo. Přesto se ve 12. minutě dostali indiáni do vedení po dorážce Matěje Polaty.

Vyrovnat mohl těsně před koncem třetiny mezi kruhy osamocený Andres, ale Pacl byl jistý. Hned po přestávce znovu udeřili domácí. Richard Kristl dostal perfektní pas a zakončoval sám přesně do růžku Čeňkovy branky. Opakoval se pak scénář první třetiny, kdy slávisté marně bušili na Pacla, který svým výkonem přidával domácím na klidu.

Smrtící třetí branka přišla ve 45. minutě. Šimon Petráš předvedl před Čeňkovou klecí perfektní důraz a na několikátý pokus protlačil puk se štěstím do sítě. O tři minuty později jeli tři slávisté na jednoho obránce Plzně. Ten ale jejich úmysl vystihl a poslal do bleskového protiútoku Davida Michela, který definitivně pohřbil slávistické naděje.

O vítězi bylo již rozhodnuto, utkání pak několik minut před koncem okořenil alespoň pěstní souboj plzeňského Suchého s hostujícím Havelkou. Přestože slávisté předvedli na hřišti favorita solidní výkon, vylámali si zuby na domácím gólmanovi Paclovi, který jim nedal příležitost k zisku bodů.

Ohlasy trenérů

David Bruk (HC Plzeň 1929): „Jsme rádi za tři body i za to, že jsme neobdrželi branku. První a třetí třetinu jsme sehráli dobře a měli jsme zápas pod kontrolou. Druhá třetina se nám ale nepovedla, měli jsme tam problémy a Slavie byla lepší. Jsme rádi, že nás v těchto chvílích podržel brankář Pacl a dal nám šanci pokračovat v dobrém výkonu.“

Petr Novák (HC Slavia Praha): „Nehodnotí se nám to dobře, protože jsme prohráli 0:4. Nehráli jsme, to co jsme řekli a možná jsme ani nebojovali. Byl to takový zápas bez chuti a bez zápachu. Sice jsme měli nějaké gólové šance, ale ty jsme nedokázali využít, ani když byl gólman mimo svoji branku. Jelikož jsme nemakali, tak jsme si nezasloužili žádný gól ani body. Plzeň nás zaslouženě porazila, protože měla zápas celou dobu pod svoji kontrolou.“

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více