Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
27. října 2014

Do O2 areny zavítá rozjetý Litvínov. Dovedou ho sešívaní přibrzdit?

Další domácí extraligové klání je tady! Ochozy vysočanské haly se mohou těšit na litvínovskou Vervu, která prožívá skvělý vstup do sezony. V úterý od 18:15 bude navíc atakovat samotný vrchol tabulky. Slávisté by zase rádi zlomili šňůru proher, jež čítá již šest duelů. Povede se jim překonat silný Litvínov s famózním Francouzem?

15. kolo: HC Slavia Praha vs. HC VERVA Litvínov

Údaje před
15. kolem

Porovnání týmů
4-1-1-8
celková bilance
10-2-0-3
12.
postavení v tabulce
2.
28:45
skóre
43:24
15
získané body
34
422
Radegast index - týmy
516
Jaroslav Bednář (4+10) - 14 b.
nejproduktivnější hráč
František Lukeš (9+9) - 18 b.
Michal Poletín,
Juraj Valach - oba 5 gólů
nejlepší střelec
František Lukeš – 9 golů
Jaroslav Bednář - 10
nejvíce asistencí
Martin Ručinský - 10
David Štich - 54
Radegast index - hráči
Zbyněk Sklenička - 50
Jaroslav Bednář - 21:58
čas na ledě - průměr na zápas
Karel Kubát - 23:39
267
trestné minuty
194
David Štich – 45 TM
nejtrestanější hráč
Petr Chaloupka – 28 TM
Dominik Furch - 90,85 %
Adam Svoboda - 85,84 %
úspěšnost brankářů
Pavel Francouz - 94,86 %
Lukáš Horák - 100 %
Dominik Furch - 2,80
Adam Svoboda - 3,79
průměr inkasovaných branek
Pavel Francouz - 1,62
Lukáš Horák - 0
2
průměr vstřelených branek
2,87
27
průměr střel na branku
30

Z šesti duelů jediný bod, takové skóre straší snad všechny hráče Slavie. Ti na výhru čekají už dobré tři týdny a od zápasu v Mladé Boleslavi padají tabulkou dolů. Náskok před posledním Zlínem je nyní pouze tříbodový. Lubinovi svěřenci totiž padli i v posledním duelu na ledě Bílých Tygrů.

Další šance zlomit sérii neúspěchů přijde v úterý. Ani tentokrát to ale nebude rozhodně nic jednoduchého, Litvínovští do Prahy přijedou v roli papírových favoritů. Navíc, pokud uspějí, mohou po čtvrtině základní části shlížet na všechny soupeře z čela tabulky.

Skvěle chytající Francouz a jediná prohra z venkovního ledu

Obtížné bude pro Pražany především překonat obranný val Vervy. Tým ze severu Čech totiž nevyniká v ofenzivní činnosti tolik jako v té defenzivní. Útok sice táhne František Lukeš, který se řadí mezi nejproduktivnější hráče a střelce Tipsport extraligy, celkově ale Litvínov v útočné produktivitě patří spíše mezi průměr.

Zato v obraně se litvínovští hráči řadí mezi elitu. Obranné řady žlutočerných inkasují průměrně jenom jeden a půl branky na zápas, v tomto ohledu není žádný z týmů lepší. Za taková čísla vděčí Litvínov i Pavlu Francouzovi, jenž, jak dokazují statistiky, aktuálně patří mezi nejlepší gólmany extraligy.

Francouz v posledních třech zápasech

  • Třinec vs. Litvínov – 1 ink. gól, 98% úspěšnost
  • Litvínov vs. Plzeň – 0 ink. gólů 100% úspěšnost
  • Vítkovice vs. Litvínov – 2 ink. góly, 95% úspěšnost

Francouz zazářil i v obou posledních duelech úterního soka sešívaných. V pátek proti Plzni zastavil všech sedmatřicet střel a připsal si třetí „shutout“ sezony. V následném utkání prvního s druhým v Třinci byl pro změnu vyhlášen hvězdou utkání, když dokázal zastavit dvaačtyřicet pokusů soupeře, z nichž jen jeden skončil za jeho zády.

11 018
Tolik diváků navštívilo poslední domácí duel s litvínovskou Vervou.

Když se k tomu přidá bilance Litvínova z venkovních stadiónů, budou mít sešívaní opravdu co dělat. Jediné Karlovy Vary dokázaly litvínovským hokejistům zabránit ve vyloupení jejich arény, ze zbylých šesti utkání vždy odjížděli svěřenci trenéra Rulíka jako vítězové.

Na druhou stranu - když chemici naposledy zavítali do O2 areny, domů se spokojení nevraceli. Sešívaní tehdy před plnými ochozy vybojovali dva body, které jim zajistily postup do předkola play-off. Kdyby měl podobný scénář i úterní zápas, rozhodně by se nikdo z táboru domácích příznivců nezlobil. Přijďte v 18.15 zavzpomínat na atmosféru březnového boje o play-off a vyburcujte Slavii k úspěchu!

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více