Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
30. října 2014

Mládež čekají poslední prověrky před reprezentační pauzou

Zatímco junioři sehrají o víkendu dvě utkání, obě dorostenecké kategorie mají před sebou jen jedno klání. Hned v pátek nejstarší mládežnická kategorie změří síly s Libercem, o den později se pokusí uspět v Mladé Boleslavi. Starší dorostenci v sobotu zase zamíří na led Plzně a celý víkend zakončí mladší dorostenci na Kladně, kde se postaví tamnímu PZ.

Junioři

Bílí Tygři Liberec – HC Slavia Praha

První z mládežnických utkání, ve kterém budou junioři bojovat o body v Liberci, má úvodní buly naplánováno v pátek 31. 10. v 17:00. Oba soupeři se v letošní sezóně už jednou potkaly, výhru po prodloužení si tehdy připsali Bílí Tygři. Pro slávisty šlo o první bod získaný v aktuálním ročníku DHL extraligy juniorů.

V dresu severočeského klubu pravidelně hraje i Jakub Jedlička, který dříve působil dlouhodobě ve Slavii. Liberečtí junioři patří k nejofenzivnějším celkům, stačili už nasázet osmdesát branek a společně s Třincem jsou v tomto ohledu úplně nejlepší.

BK Mladá Boleslav – HC Slavia Praha

Po cestě do Liberce budou mít sešívaní v sobotu kratší výjezd, zamíří totiž na led Mladé Boleslavi. První vzájemné utkání bylo hodně vyrovnané a pro červenobílé hodně smolné. Vypadalo to, že se celé střetnutí bude prodlužovat, v poslední minutě základní hrací doby ale rozhodl Kotala o výhře Bruslařského klubu.

Mladá Boleslav je v nejvyšší soutěži juniorů nejtrestanějším mužstvem, v odehraných 21 zápasech stihli hráči středočeského klubu posbírat už 357 trestných minut.

Starší dorost

HC Plzeň 1929 – HC Slavia Praha

V sobotu se v západočeské metropoli odehraje souboj prvního s druhým skupiny západ RAKO extraligy staršího dorostu. Pražané mají sice na svého soka náskok osmi bodů, nadcházející utkání ale určitě nepodcení a budou chtít uspět.

Bilance vzájemných střetnutí je vyrovnaná. Zatímco první duel zvládli lépe slávisté a Plzeňské porazili 3:0, naposledy uspěli Západočeši, kteří po výhře 4:2, brali tři body. Nejproduktivnějším hráčem soupeře sešívaných je Filip Kokoška, který je s třiadvaceti body na druhém místě skupiny západ.

Mladší dorost

PZ Kladno – HC Slavia Praha

Víkend nabitý mládežnickými zápasy zakončí v neděli mladší dorostenci na hřišti PZ Kladna. Svěřenci Jana Šťastného, Vladimíra Růžičky a Františka Moščice mají před sebou důležitý souboj s lehčím soupeřem. Tomu napovídá i utkání, které oba týmy spolu sehrály 21. 9. a ve kterém si červenobílí připsali vysokou výhru 8:0.

Základní část ELIOD extraligy mladšího dorostu se pomalu blíží do svého konce, zbývá odehrát posledních pět duelů. Sešívaní jsou momentálně na čtvrté příčce, což je poslední místo zaručující jistý postup do play-off z nadstavbové části. Pro udržení této pozice je potřeba v posledních pěti zápasech získat alespoň osm bodů.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více