Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
15. listopadu 2014

Sešívání se v Litvínově znovu pokusí skolit lídra

V myslích slávistických fanoušků je určitě pořád živá vzpomínka na poslední zápas s Litvínovem, kdy červenobílí dokázali za stavu 0:3 povstat ze dna a převrátit stavu utkání na konečných 6:3. Ani ne po třech týdnech se oba soupeři utkají znovu. Bude se sešívaným dařit proti Litvínovu i ve žlutém úlu na stadionu Ivana Hlinky?

21. kolo: HC VERVA Litvínov vs. HC Slavia Praha

Údaje před
21. kolem

Porovnání týmů
12-3-1-4
celková bilance
7-1-1-9
1.
postavení v tabulce
11.
65:43
skóre
40:52
43
získané body
24
711
Radegast index - týmy
573
František Lukeš (11+13) - 24 b.
nejproduktivnější hráč
Jaroslav Bednář (7+13) - 20 b.
František Lukeš – 11 gólů
nejlepší střelec
Jaroslav Bednář – 7 gólů
František Lukeš,
Viktor Hübl,
Martin Ručínský
- všichni 9
nejvíce asistencí
Jaroslav Bednář - 13
Petr Chaloupka - 55
Radegast index - hráči
David Štich - 65
Karel Kubát - 22:07
čas na ledě - průměr na zápas
Jaroslav Bednář - 22:19
284
trestné minuty
319
Michal Trávníček – 38 TM
nejtrestanější hráč
David Štich – 61 TM
Pavel Francouz – 93,80 %
Lukáš Horák 86,96 %
úspěšnost brankářů
Dominik Furch - 91,84 %
Adam Svoboda - 85,84 %
Pavel Francouz – 1,96
Lukáš Horák – 4,39
průměr inkasovaných branek
Dominik Furch – 2,51
Adam Svoboda – 3,79
3,25
průměr vstřelených branek
2,22
30
průměr střel na branku
26

Litvínovští hokejisté cestovali v zatím posledním kole Tipsport extraligy na led Zlína, a to v oslabené sestavě. V ní jim chyběli dlouhodobě zranění obránci Jiří Gula a Zbyněk Sklenička, na soupisce však chyběla i jména jako Pavel Francouz, Petr Chaloupka a Robin Hanzl. Krátce po začátku utkání musel navíc po ataku soupeře odstoupit i František Lukeš, nejproduktivnější hráč Litvínova. Zda se opora žlutočerných vrátí do sestavy už proti Slavii, není zatím jisté.

Svěřencům trenéra Radima Rulíka patří v tabulce první příčka, z Moravy si však v pátek odvezli pouhý bod. Diváci viděli ve Zlíně neuvěřitelný obrat domácího celku, který ještě v 42. minutě prohrával 2:5, nakonec ale vedoucí celek tabulky udolal 6:5 v prodloužení.

Do Slavie se vrací Tomáš Divíšek

"Na angažmá ve Slavii se těším, už se nemůžu dočkat prvního zápasu," říká pětatřicetiletý centr Tomáš Divíšek.

Sešívané v neděli čeká čtvrtý a také poslední venkovní zápas. Ze série venkovních utkání zatím Slavia získala slušných šest bodů. Po reprezentační pauze se do sestavy vrátil i konečně uzdravený Tomáš Vlasák, který se hned v souboji s Vítkovicemi prosadil. Jeho a Doležalův gól však v Ostravě na vítězství nestačily, a svěřenci trenéra Lubiny tak podlehli Vítkovicím 2:3.

Po osmi letech navíc oblékne sešívaný dres i slávistický odchovanec Tomáš Divíšek. Ten bude v pražském klubu působit až do konce sezony a trenérům bude k dispozici již v nedělním utkání proti Litvínovu. Zajímavostí je, že Divíšek si zahrál v jednom týmu jak s Ladislavem Lubinou (Pardubice), tak ve Slavii s Josefem Beránkem. V neděli to bude pro všechny tři premiéra v trochu jiných pozicích.

Slavia se s VERVOU utká již tuto neděli na Zimním stadionu Ivana Hlinky. Zápas začíná v 17:30 a vy ho můžete sledovat v online přenosu.

Autor Šárka Kulhánková
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více