Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
17. listopadu 2014

Ještě že jsem ochořel, směje se Adam Svoboda

Chraptící Adam Svoboda po zápase sotva mluvil, ale byl šťastný. Skalp Litvínova a vychytaná nula k tomu nemohly být pro slávistického gólmana důvody ke smutku. „Dám si čaj s rychlouniverzální medicínou, to vždycky pomůže,“ hlásil po utkání nemocný Svoboda, který většině z šesti tisíc diváků na stadionu Ivana Hlinky nedal svým výkonem žádný důvod k radosti.

Podruhé v sezoně jste porazili Litvínov, jaký je na ně recept?
To není recept jenom na Litvínov, ale na každý mančaft. Dnes jsme byli paradoxně hodně vyloučení a Litvínovu nešla přesilovka, protože jim citelně chyběl Franta Lukeš. Ale my jsme skvěle hráli střední pásmo a oni se kromě nějakých dvou brejků a pár šancí do ničeho nedostali. Takže parádní taktický výkon a skvěle odkoučovaný zápas. Tři body jsme si jednoznačně zasloužili.

Adam Svoboda hasí šanci Viktora Hübla

I přes absenci Františka Lukeše dal Litvínov v minulém zápase proti Zlínu čtyři góly v početí výhodě. Jak speciálně jste se na jejich přesilovku připravovali?
Připravovali jsme se hodně dopředu, stejně jako na každý tým. A je vidět, že když to plníme, jak máme, tak jsme strašně nepříjemní. Musíme tak hrát dál, sbírat body, vyhrávat 1:0, 3:1, nedávat nikomu nic zadarmo.

Jak vy jste se vůbec dozvěděl, že budete dnes chytat?
Ve středu mi trenéři říkali, ať se na to připravím. Už jsem o tom věděl dostatečně dlouho, ale před dvěma dny jsem chytil průdušky, takže toho mám plný brejle (směje se). Ale když se člověk cítí hůř, tak aspoň v bráně nedělá kraviny a soustředí se na to, na co má.

0
První nula pro Adama Svobodu znamenala pro Litvínov i první zápas bez vstřelené branky v této sezoně.

Chcete říct, že Vám to paradoxně pomohlo?
Samozřejmě, ono je to vždycky tak. Speciálně já to mám tak, že když se cítím v euforii, tak tam dělám blbosti a vždycky dostanu nějakou bramboru. Takže jsem rád, že jsem ochořel, dám si čaj s rychlouniverzální medicínou a to vždycky pomůže (směje se).

Fanoušci během zápasu několikrát skandovali Vaše jméno, to muselo být určitě příjemné.
Je to hezké, ale já to za ty roky už nevnímám. Zase, dřív jsem to vnímal, dělal jsem blbosti s fanoušky a dostával jsem hloupé góly. Už jsem na to trochu starý, takže to přenechám Dominovi, který i tu rybičku skočí o pět metrů dál než já.

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více