Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
19. listopadu 2014

Junioři se postaví Moravanům, oba dorosty čekají Karlovy Vary

Už v pátek 21. 11. se odehrají další mládežnické zápasy. Oproti poslednímu víkendu se ale většina zápasů sešívaných uskuteční na hřištích soupeřů. Junioři nastoupí ve Zlíně, o den později pak v Olomouci. Starší dorost pak pojede znovu do Kladna, tentokrát ale změří síly s Rytíři. V sobotu jako jediný z týmů sehraje zápas proti Karlovým Varům na domácím ledě. Zakončení základní části mají mladší dorostenci naplánováno na neděli, kdy se postaví podobně jako starší kategorie Energii.

Junioři

PSG Zlín – HC Slavia Praha

Sešívaní aktuálně zažívají nejlepší období, už šest zápasů po sobě bodovali. Největší úspěch zaznamenali v posledním utkání, kdy si v derby poradili se Spartou, a svému rivalu z Holešovic tak vrátili porážku ze začátku sezóny.

Zlínští poslední duely nedokázali dovést do vítězného konce, v moravských soubojích podlehli vysoko Vítkovicím, pak i Olomouci. V tabulce jim patří devátá příčka a se svými čtyřiceti body stále bojují o umístění v nejlepší osmičce. Extraliga se totiž po základní části bude dělit na lepších a horších osm.

Na čele kanadského bodování je zlínský Dominik Matula se značným náskokem na druhého plzeňského Kristla. V pětadvaceti zápasech posbíral už devětatřicet bodů za 14 gólů a 25 asistencí.

HC Olomouc – HC Slavia Praha

S Olomoucí odehrají slávisté důležité střetnutí, jelikož rozdíl mezi oběma týmy je pouhé dva body. O jednu pozici jsou na tom sice lépe červenobílí, celá situace se však může rychle změnit.

K dobré formě mají juniorští hráči z hanácké metropole hodně daleko. Přestože v posledním zápase vyzráli na Zlín, předchozí duely jim ovšem vůbec nevyšly. Hned pětkrát se Olomouckým nepodařilo vstřelit více než jeden gól a několikrát z toho byl i slušný debakl.

Chomutovu podlehli 1:8, proti Kometě z toho byla zase prohra 1:6. Poslední z vysokých proher zaznamenali v utkání s Třincem, konečné skóre se zastavilo na nelichotivých 1:7.

Starší dorost

Rytíři Kladno – HC Slavia Praha

Starší dorostenci podávají stabilní a kvalitní výkony, díky kterým se stále dívají na své soupeře z čela tabulky. Aktuální náskok na druhou Plzeň činí šest bodů. Rytíři jsou v západní skupině čtvrtí, a tak ještě nemají jistý postup do lepší skupiny nadstavbové části.

Ve vzájemných soubojích dominují Pražané, kteří dva duely vyhráli, třetí pak ztratili až v prodloužení. Zajímavostí v sestavě kladenských Rytířů je japonský útočník Yuya Okegawa, který si nevede špatně. V letošní sezóně odehrál všechna utkání, ve kterých posbíral slušných jedenáct bodů.

HC Slavia Praha – HC Energie Karlovy Vary

Karlovarští patří mezi tři nejlepší týmy skupiny západ extraligy staršího dorostu. Aktuálně Energii patří třetí místo se stejným bodovým ziskem jako má na svém kontě Plzeň. Karlovy Vary jsou v letošní sezóně nejdisciplinovanějším týmem, počet trestných minut mají suverénně nejmenší.

Proti Energii se starším dorostencům daří, v úvodu ročníku si připsali poměrně jasnou výhru 5:2. Další duel byl o poznání vyrovnanější a dlouho nerozhodný, červenobílí přesto dokázali utkání dovést do vítězného konce. Teprve až poslední vzájemný souboj vyšel lépe Karlovarským, kteří sešívané přemohli v prodloužení.

Mladší dorost

Karlovy Vary – HC Slavia Praha

Na mladší dorostence čeká poslední zápas základní části, který se uskuteční v Karlových Varech proti tamní Energii. Sešívaní už mají jistotu postupu z nadstavbové části do play-off, mohou tak hrát s větším klidem.

Přestože se Západočechům příliš nedaří a na svém kontě mají jen dvacet bodů, poslední vzájemné klání se slávisty se jim podařilo. V pražském Edenu totiž zvítězili 3:1, když bylo ještě v 50. minutě vyrovnáno. V posledním utkání základní části je tak pravý čas na odplatu.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více