Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
21.11.2014

Po třech výhrách junioři o gól nestačili na Zlín

27. kolo, pátek 21.11.2014, Zlín - Slavia
Zlín
2:1
1:0, 0:1, 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 16. Matula (Žabčík), 41. Matula (Žabčík) – 28. Kottek (Patzelt). Rozhodčí: Fiedler – Smilek, Novák. Vyloučení: 8:8. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 29:25. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Sestavy

Zlín

Haloda – Zbořil, Kužílek, Žabčík, Kobylík, Stuchlík, Sirota, Talán – Hořanský, Hlaváč, Gago, Haničinec, Dalajka, Karola, Pavlůsek, Voral, Matula, Hladiš, Hrazdíra

Slavia

Č. Novák – Vala, M. Novák, Saňa, Havelka, Drahorád, Bureš, Kottek – Červený, Patzelt, Török, Kasala, Nestrašil, Ječný, Josefus, Vyskočil, Tejral, Hlinka, Andres, Furch, Navrátil

Ve Zlíně junioři chtěli navázat na tři domácí vítězství, to se jim však úplně nepovedlo. Duel byl sice dlouho vyrovnaný a vyhrát mohly oba týmy. Tentokrát však sešívaným štěstí nepřálo, a tak se slávisté vrátili bez bodu.

Souboj dvou celků z druhé poloviny tabulky. I tak by se dal charakterizovat zápas mezi devátým Zlínem a dvanáctou Slavií. Ševci patří v úspěšnosti na domácím ledě k ligové špičce, což chtěli potvrdit i proti Pražanům. A po úvodní třetině mohli být spokojeni, neboť odcházeli do kabin s náskokem 1:0. Jedinou trefu zařídil v 16. minutě kapitán Dominik Matula. Více však Čeněk Novák v brance Slavie domácímu mužstvu nedovolil.

To Ondřej Haloda, gólman Zlína, držel čisté konto bezmála osmadvacet minut, než ho překonal vyrovnávající Marcel Kottek. Slavia mohla jít v samotném závěru třetiny dokonce do vedení, zakončujícího Saňu ovšem vychytal rychlým přesunem domácí brankář. Své šance nevyužil ani Zlín, a tak zůstal stav po čtyřiceti minutách nerozhodný 1:1.

Na začátku třetí části sehráli ševci rychlou akci, jenž celé utkání rozhodla. Zbyněk Žabčík poslal puk Dominiku Matulovi, který podél mantinelu vpadl do útočného pásma a přesnou střelou do horního rohu branky poslal Zlín do vedení. Sešívaným chvíli trvalo, než se z rychlého gólu otřepali, ale pak se začali tlačit za vyrovnáním. Domácí však pečlivě bránili, a co prošlo až na branku, to pochytal jistý Haloda.

Hostující Čeněk Novák v brance měl v závěrečné dvacetiminutovce méně práce než jeho moravský protějšek, musel si však dávat pozor na nebezpečné brejky Zlína. Slavia dělala, co mohla, ale ani závěrečná hra v šesti jí nakonec nepomohla. Ševci hubené vedení uhájili a po vítězství 2:1 si připisují tři důležité body do tabulky. Naopak sešívaní si v Baťově městě bodově nepřilepšili.

Ohlasy trenérů

Radek Pšurný (HC PSG Zlín): Rád bych hráčům poděkoval za výborné nasazení a obětavost, kterou do zápasu vložili. Myslím, že jsme dnes po dlouhé době hráli zase srdcem a tak, jak bychom potřebovali. Děkuju týmu za vítězství a tři body.

Petr Novák (HC Slavia Praha): Myslím, že to byl vyrovnaný zápas, který jsme promrhali jedním nekoncentrovaným střídáním na začátku třetí třetiny. Během půlminuty jsme udělali tři, čtyři individuální chyby a Zlín nás potrestal. Nám tedy nezbývá než popřát soupeři k vítězství a soustředit se na další utkání v Olomouci.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více