Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
25.11.2014

Slavia podlehla favoritovi z Třince

24. kolo, úterý 25.11.2014, Slavia - Třinec
Slavia
2:6
1:3, 0:2, 1:1
Třinec

Branky a nahrávky: 12. Poletín (Bednář, Vlasák), 45. Tomica (Veselý) – 6. Hrňa (Klepiš, Roth), 8. Hrňa (Orsava, Klepiš), 11. Dravecký (TS), 23. Orsava (Doudera, Roth), 30. Klepiš (Trončinský), 53. M. Růžička (Roth, Jašek). Rozhodčí: Fraňo, Souček – Jelínek, Pešek. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:4. V oslabení: 0:0. Diváci: 2804. Střely na branku: 22:34. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5, 2:5, 2:6.

Sestavy

Slavia

Svoboda (34. Furch) – Barák, Kolařík, Holub, Valach, König, Růžička, Knot – Tomica, Vlasák, Bednář – Sklenář, Divíšek, Klhůfek – Doležal, Vas, János – Micka, Poletín, Veselý.

Třinec

Hrubec – Linhart, Roth, Trončinský, Nosek, Doudera, Matyáš, Galvas – Orsava, Rákos, Hrňa – Adamský, Polanský, Klepiš – Rufer, Žejdl, Dravecký – Matuš, Růžička, Jašek.

Sešívaní si chtěli před domácími fanoušky napravit v utkání proti Třinci pošramocenou reputaci. Slezané však byli od samého začátku zápasu lepší a výhrou 6:2 potvrdili roli favorita. Domácí trápilo časté vylučování a po páté brance dokonce střídali gólmana. Za Slavii se prosadili Poletín a Tomica.

Třinec vstoupil do utkání o poznání aktivněji než Slavia. Po pár minutách hry si hosté vynutili faul v obranné třetině sešívaných a následnou přesilovku dokázali patřičně zužitkovat. Oceláři se během početní výhody usadili před Svobodou, na modré si vyměnili kotouč Klepiš a Roth, přičemž první jmenovaný našel v kruhu pro vhazování Erika Hrňu, který zakončoval do poodkryté Svobodovy branky.

Netrvalo dlouho a Slezané zvýšili na 2:0. Orsava ukořistil puk ve středním pásmu, zavezl ho do útočného pásma, kde se ho ujal Erik Hrňa a z prostoru mezi kruhy vystřelil. Po zásahu domácího brankáře vyletěl kotouč do výšky a nešťastně skončil v bráně za Svobodou.

Asi v polovině první dvacetiminutovky se do samostatného úniku dostal Vladimír Dravecký. Jeden z domácích beků ho ovšem zahákoval a rozhodčí nařídil trestné střílení. Sám faulovaný překvapil strážce domácí svatyně prudkou ránou, a hosté rázem vedli 3:0.

Bláznivá třetina plná gólů pokračovala první přesilovkou svěřenců trenéra Lubiny v zápase. Ti nějakou dobu okupovali území před Hrubcem, což se po chvíli nakonec vyplatilo. Bednář našel na kruhu zcela osamoceného Michala Poletína, který překonal hostujícího brankáře tvrdou střelou.

V úvodu druhé části hráli domácí po Klhůfkově faulu opět ve čtyřech. Třinečtí měli při vlastní početní výhodě velké štěstí. Nejprve se Svobodu pokoušel překonat od modré Roth, jenže jeho střelu i druhý pokus jeho spoluhráče Doudery domácí gólman vyrazil betony, napotřetí se ale ke kotouči dostal Jakub Orsava, který už jen zakončoval do prázdné klece.

Pražané se nechávali v zápase často vylučovat. Zhruba ve třicáté minutě se na trestné lavici objevili hned dva slávisté, a hosté tak měli k dispozici více než minutovou přesilovku 5 na 3. Během ní si vyměnili puk z kruhu na kruh Trončinský a Jakub Klepiš, přičemž právě druhý jmenovaný vystihl okamžik, kdy se Svoboda přemisťoval z jedné strany klece na druhou a střelou z voleje skóroval. Chvíli poté došlo ke střídání brankářů v domácí svatyni, Svobodu nahradil Furch.

Slávisté se pokoušeli ve třetí třetině snížit, a chtěli tak Ocelářům ukázat, že jsou stále ve hře. To se jim povedlo po parádní akci, kdy se po Veselého přihrávce dostal ke kotouči Marek Tomica, který dokázal střelou z mezikruží Hrubce prostřelit.

Hosté zase brzy odskočili sešívaným o čtyři branky. U zadního mantinelu si uzurpoval kotouč Roth a adresoval ho Marku Růžičkovi, jenž číhal před Furchem a umístěnou trefou do růžku zvýšil na 6:2.

V závěru zápasu se již nic důležitého nestalo, Třinec si pohlídal zbytek utkání a po výhře 6:2 si odvezl tři body.

Ohlasy trenérů

Ladislav Lubina (HC Slavia Praha): „V zápase rozhodly naše fauly a přesilové hry soupeře. Bylo tam pět našich faulů, pět inkasovaných gólů a bylo vymalováno. Byla to hra kočky s myší. Nikdo od nás nemohl očekávat nějaký luxusní výsledek. My jsme chtěli jako na Spartě hrát dlouho na 0:0 a to se nám bohužel rozplynulo hned v první pětiminutovce."

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): „Věděli jsme, že Slavia v tuto chvíli není v nějakém extra rozpoložení, ale čekali jsme těžký zápas. Je to soupeř, který nedává body zadarmo. Důležitý byl první gól. Slavii jsme bombardovali střelami a šancemi. Myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli. Utkání by se ale mohlo vyvíjet jinak, pokud by Slavia dala první branku a cítila šanci."

Autor Šárka Kulhánková
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více