Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
26. listopadu 2014

Mladší dorostenci vstupují do nadstavbové části

Mladší dorostenci neměli po konci základní části ani chvilku času na oddych, jelikož už ve čtvrtek 27. 11. budou bojovat o další bodový úspěch v Chomutově, v neděli pak zamíří na led Pardubic. Před juniory jsou poslední dva zápasy před rozdělením extraligy na lepších a horších osm týmů. Oba duely odehraje nejstarší věková kategorie v Edenu. V pátek 28. 11. nastoupí proti Chomutovu, o den později proti Litvínovu. Mládežnická utkání doplní ještě starší dorost, který se střetne s Litvínovem a Plzní.

Junioři

HC Slavia Praha – Piráti Chomutov

Základní část juniorské extraligy se pomalu chýlí ke konci a z pohledu sešívaných by se dala rozdělit do dvou části. V té první se slávistům vůbec nedařilo a deset zápasů čekali na vítězství. Druhá už byla o poznání lepší, kdy se červenobílí pod vedením Petra Nováka a Tomáše Kucharčíka odpoutali ode dna a posunuli se na aktuální dvanáctou pozici.

Prvním z posledních dvou klání bude souboj s chomutovskými Piráty. Ti jsou v tabulce jen o dvě místa před sešívanými, a tak se dá očekávat vyrovnaný souboj. Chomutovským se v posledních zápasech začalo dařit, mají totiž sérii čtyř výher. Úplně v posledním střetnutí dokonce dokázali porazit lídra celé soutěže z Vítkovic.

V letošní sezóně se oba páteční soupeři potkali zatím teprve jednou. Na začátku října se tehdy radovali Piráti, když dokázali Pražany na svém ledě porazit poměrně jasně 4:1. O vítězství se postaral dvěma přesnými zásahy Nicolas Hlava.

HC Slavia Praha – HC Litvínov

V sobotu nastoupí slávisté do zápasu proti Litvínovu, který se nachází až na čtrnácté příčce. Severočechům se dlouhodobě nedaří, což potvrdili i poslední zápasy. Litvínovští na zisk tří bodů čekají už čtyři duely a zejména prohra s Kometou byla dost výrazná.

I s Litvínovem se podobně jako s Chomutovem letos sešívaní utkali pouze jednou. V utkání už sice žlutočerní vedli o dvě branky, slávisté ale vyrovnali a v nájezdech pak zápas definitivně otočili.

Po skončení základní části se DHL extraliga juniorů rozdělí na lepších a horších osm mužstev. Už je jasné, že červenobílí se zařadí do té horší skupiny, sezóna však ještě není ztracená. Do play off totiž kromě všech prvních osmi týmů postoupí i čtyři nejlepší ze skupiny, kde bude hrát i Slavia.

Starší dorost

HC Litvínov – HC Slavia Praha

Starší dorostenci mají v probíhající sezóně příjemné starosti, stále se drží na čele skupiny západ. Po perfektním začátku sice přišlo pár porážek, sešívaným to však stačí na první místo a náskok pěti bodů na druhou Plzeň. V pátek 28. 11. zavítají červenobílí na sever Čech, kde se postaví Litvínovu.

Žlutočerným se nedaří výrazně bodově uspět, proto jim patří až šestá pozice, favoritem tak budou sešívaní. Vzhledem k tomu, že sešívaní nastříleli prozatím 99 gólů, proti Litvínovu se z největší pravděpodobnosti dočkáme sté slávistické branky.

Tomu, že by Pražané měli brát tři body, nasvědčuje i fakt, že všechny dosavadní vzájemné zápasy skončili pro sešívané výhrou. Dvakrát soupeře přemohli 3:2, jednou pak dokonce i 3:0.

HC Slavia Praha – HC Plzeň 1929

Proti Plzeňským hrají slávisté vždy nejtěžší zápasy. Tým, který se v průběhu celého ročníku snaží sesadit červenobílé z vrcholu, je dlouhodobě jeden z nejlepších celků v soutěži. Starší dorostenci z Edenu jsou ale jedním ze čtyř mužstev, které zvládli Západočechy porazit v základní hrací době.

Mladší dorost

Systém nadstavbové části

Nejlepší čtyři týmy po základní části ve všech skupinách extraligy mladšího dorostu, tj. západ, střed a východ, se rozdělili do dvou skupin. Do skupiny A se zařadili celky ze západu a dvě mužstva ze středu podle geografického položení. Skupina B pak obsahuje zbylé dva týmy ze středu a všechny celky z východu.

Hrát se bude čtyřkolově každý s každým a postup do play-off mají jistý všechny týmy z obou skupin. K nim se pak přidají vítězové skupin utvořených ze zbylých mužstev po základní části a nejlepší na druhém místě.

Play-off však není poslední fáze. Hrát se bude pouze osmifinále a čtvrtfinále, po kterém zbydou čtyři družstva. Ti se pak utkají každý s každým o titul.

Piráti Chomutov – HC Slavia Praha

Proti Chomutovu se sešívaní postavili před necelými dvěma týdny. Tehdy byli úspěšnější Piráti, když vyrovnaný duel rozhodli až v prodloužení. I první vzájemné klání sezóny dopadlo lépe pro Chomutovské.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – HC Slavia Praha

Pardubice jsou pro hráče v sešívaném dresu zatím nepředvídatelný a neprověřený tým. Slávisté totiž proti Východočechům v letošní sezóně ještě ani jednou nehráli.

Pardubičtí soupeřili v základní části s Hradcem Králové o první pozici ve skupině střed, Královehradečtí nakonec byli úspěšnější, a na Pardubice tak zbylo místo druhé. Přesto v první fázi extraligy prohráli jen sedm zápasů.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více