Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
28.11.2014

Starší dorostenci počtvrté v sezóně porazili Litvínov

25. kolo, pátek 28.11.2014, Litvínov - Slavia
Litvínov
0:4
0:0, 0:0, 0:4
Slavia

Branky a nahrávky: 46. Patočka (Šmerha, Vildumetz), 47. Vildumetz (Šmerha), 59. Šmerha (Patočka), 60. Mušo. Rozhodčí: Petružálek – Rozlílek, Folk. Vyloučení: 3:3. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 82. Střely na branku: 19:32. Průběh utkání: 0:4.

Sestavy

Litvínov

Sklíba – Brejžek, Macháč, Najman, Kučera, Urbánek, Brzek, Březák – Klika, Chmelař, Vébr, Drašar, Jícha, Reichel, Helt, Havelka, Leitner, Bárdoš, Bečvář

Slavia

Štefka – Zderadička, Krásný, Šantrůček, Příkop, Šmíd, Valík – Hradil, Patočka, Vildumetz, Šteiner, Šergl, Fiala, Matějka, Kolář, Mušo, Šmerha, Martínek

I na počtvrté se povedlo sešívaným vyzrát na Litvínovské, odpor soupeře zlomili ale až ve třetí části. Celých čtyřicet minut se hrálo bez branek, v posledním dějství si však čtyřmi povedenými zásahy slávisté zajistili všechny body.

Do startu první třetiny vstoupili jasně aktivněji hosté. Obrovskou šanci měl ve čtvrté minutě Vildumetz, ale Sklíbu svojí nečekanou bekhendovou střelou nepřekvapil.

Jediné vyloučení bylo na straně hostí a to v osmé minutě. I když tuto přesilovou hru Litvínovští nedokázali využít, napomohla jim ujmout se postu aktivnějšího týmu. Trestné střílení bylo nařízeno po faulu na Chmelaře, kterému se skórovat při samostatném nájezdu nepodařilo.

V druhé dvacetiminutovce taktéž nepadl jediný gól ani na jedné straně. Ve čtyřiatřicáté minutě napomohlo čistému kontu Štefky štěstí. Puk byl až za gólmanem hostí, který po zákroku ležel před kasou, ale těsně před brankovou čárou našli kotouč dříve hráči v červených dresech a puk vyvezli mimo.

Více než polovinu druhé třetiny byli u puku hlavně hosté a nedávali mnoho prostoru Litvínovským. Ti ale v posledních šesti minutách druhé části opět ožili a začali napadat svatyni Slavie.

V poslední třetině už bylo vcelku jasné, že který z týmu vstřelí branku jako první, bude mít značnou výhodu. Na první gól utkání všichni čekali až do šestačtyřicáté minuty, kdy střela Matouše Patočky z levého kruhu proletěla domácímu gólmanovi nad ramenem až za jeho záda. V jedné minutě dokázali Slávisté navíc faulovat a i přes početní nevýhodu skórovat podruhé. Z rázu tak střelou Tomáše Vildumetze začaly šance Litvínovských klesat.

Možnost snížit vedení hostí měl v 54. minutě Josef Jícha, který měl také možnost samostatného nájezdu, po té co byl faulován, ale ani jemu se Štefku přelstit nepodařilo. V posledních dvou minutách utkání se šance pro domácí úplně rozplynuly, protože dva expresní góly se podařily vstřelit opět hostům. Poprvé propašoval puk do brány domácích Tomáš Šmerha a naposledy v utkání rozsvítil červené světlo za Sklíbou bez jakékoliv pomoci kapitán hostujícího týmu Ivan Mušo. Hosté si tak zaslouženě odvážejí tři důležité body.

Ohlasy trenérů

Radek Mrázek (HC Litvínov): Jsme neponaučitelní. Bohužel pro nás se hokej hraje na góly a my nejsme ochotní ten hokej hrát jednoduše. V šancích, které si vypracujeme, stále někoho hledáme a vymýšlíme kličky do prázdné brány. Soupeř měl pár šancí, které využil a to my nedáváme.

Miloš Pecka (HC Slavia Praha): Čekali jsme těžké utkání, což bylo první dvě třetiny vidět. Určitě bylo rozhodující, kdo dá první gól. My jsme rádi, že jsme ho dali my. I přes tu marodku, kterou máme, jsme rádi že jsme to zvládli a že máme pořád šanci vyhrát základní část.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více