Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
29.11.2014

V souboji prvních dvou týmů tabulky starší dorostenci těsně nestačili na Plzeň

26. kolo, sobota 29.11.2014, Slavia - Plzeň
Slavia
1:2
0:0, 0:0, 1:2
Plzeň

Branky a nahrávky: 60. Fiala (Steinocher, Šteiner) – 55. Hajšman (Kokoška, Vavřička), 59. Strárský (Kaňák, Vracovský). Rozhodčí: Lacina – Frodl, Zháňal. Vyloučení: 8:6, navíc Šmerha (SLA) 10 min OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 32. Střely na branku: 37:22. Průběh utkání: 2:0, 2:1.

Sestavy

Slavia

Petřík – Zderadička, Krásný, Příkop, Šmíd, Valík, Steinocher – Hradil, Patočka, Vildumetz, Šteiner, Šergl, Fiala, Matějka, Kolář, Mušo (C), Šmerha

Plzeň

Zeman – Kačena, Kvasnička, Váchal, Kaňák (C), Čechura, Sedláček, Pokorný – Roubal, Kučera, Krystl, Vavříčka, Krásný, Kanter, Kodýtek, Kokoška, Vracovský, Rubner, Hajšman, Hanzlík, Strárský

Diváci čekali na branky až do závěrečné dvacetiminutovky. V ní nejprve sešívaní nevyužili dvojnásobnou přesilovku a záhy dvakrát inkasovali. Gól Erica Fialy přišel už příliš pozdě, a tak si tři body připisují Západočeši.

V úvodní periodě zápasu mezi prvním a druhým týmem tabulky skupiny střed jsme byli svědky vyrovnaného a bojovného hokeje. Možnost k otevření skóre měli nejprve Plzeňští, kteří však nedokázali využít dvouminutovou přesilovku pět na tři. Slávisté mohli skórovat při vlastní přesilovce v závěru úvodní dvacetiminutovky, ovšem nejpovedenější ze střel od modré čáry skončila jen na tyči, a tak po prvním dějství trval bezbrankový stav.

Diváci na úvodní gól čekali marně i ve druhé třetině. Plzeňští měli podruhé v utkání k dispozici dvouminutovou dvojnásobnou přesilovku, ovšem i tentokrát se Pražané dokázali ubránit. Na druhé straně se do dobré možnosti proháčkoval Valík, ale jeho krkolomné zakončení nakonec proskákalo jen těsně mimo.

V závěrečné části mohli udeřit domácí při přesilovce pět na tři, ani oni v ní však úspěšní nebyli, a tak skóre otevřeli Západočeši. Ihned poté, co hráli hosté v plném počtu ujeli do přečíslení tři na dva. Nejprve se zdálo, že celou situaci překombinovali, protože červenobílí dokázali finální přihrávku zastavit, napodruhé už ale Kokoška našel neomylně hůl Martina Hajšmana, který se štěstím dostal puk za Petříkova záda.

Vedoucí gól Plzeň povzbudil a necelé dvě minuty před koncem vytěžili hosté ze zvýšené aktivity i druhý přesný zásah. Při přesilové hře zamířil z otočky pod horní tyčku neomylně Jiří Stráský.

Sešívaní se ale nevzdali a v závěru utkání se ještě pokusili o malý zázrak při powerplay. Nakonec se dokázal ještě prosadit Eric Fiala, jeho trefa přišla však už pozdě, a znamenala tedy jen korigování výsledku na konečných 1:2.

Ohlasy trenérů

Miloš Pecka (HC Slavia Praha): Byl to super zápas, nahoru-dolů oboustranně, fakt parádní utkání. Musíme kluky pochválit, i když ten výsledek pochopitelně nakonec nebyl pro nás dobrý, ale kluci odvedli super výkon, jezdili celých šedesát minut. Měli jsme i daleko víc šancí, ale neproměnili jsme je. Na střely jsme je přestříleli snad o dvacet střel, bohužel se to štěstí prostě dnes k nám odklonilo zády. Škoda také té přesilovky pět na tři pět minut před koncem. Tam se dnešní zápas rozhodoval. Je jasné, že kdybychom dali gól, že je to o něčem jiném. Přesilovka se ale nevyužila a hned vzápětí jsme dostali gól na 1:0, který rozhodl celé utkání.

Petr Vojan (HC Plzeň 1929): Myslím si, že to byl výborný zápas, a že konečný výsledek neodpovídá obrazu hry, protože na obou stranách bylo mnoho šancí, které se neproměnily. Na můj vkus to byl příliš otevřený zápas, lítalo se nahoru-dolů. Nakonec jsme tam dokázali rozhodnout dvěma góly v poslední třetině a následně to udržet.

Autor Adam Kolář
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více