Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
10. prosince 2014

Zápasy mládeže o víkendu vyvrcholí derby mladších dorostenců

Už ve čtvrtek se juniorka a mladší dorost postaví k prvním duelům v probíhajícím týdnu. Obě kategorie ale budou muset jet na led soupeře. Zatímco junioři pouze do Kladna, mladší dorostenci zamíří do Plzně. V pátek pak starší dorost začne nadstavbovou část soubojem s Hradcem Králové a o den později se postaví Pardubicím, dalšímu týmu z východu Čech. Ve stejný den ještě junioři změří síly s Chomutovem a celý program zakončí v neděli mladší dorostenci bitvou o Prahu.

Junioři

Rytíři Kladno – HC Slavia Praha

Sešívané juniorce se daří jako málokdy. Nejenže aktuálně drží sérii čtyř vyhraných utkání, v posledních deseti zápasech poznali slávisté pachuť porážky pouze dvakrát. Na posledním postupovém místě do třetí fáze soutěže, ve které se bude bojovat o play-off, mají aktuální náskok devět bodů.

24.
tolik bodů nasbírali junioři z posledních deseti zápasů

Kladenští Rytíři ale nebudou úplně lehkým soupeřem. Kladno totiž má podobnou formu jako červenobílí, po rozdělení extraligy na dvě části shodně ještě neprohráli. Zatím si poradili s Jihlavou, Chomutovem a naposledy i se Zlínem.

Bilance vzájemných zápasů obou týmů je vyrovnaná. Rytíři využili špatného vstupu sešívaných do sezóny a v Edenu vyhráli 3:1, poté ale slávisté prohru odčinili, když na ledě Rytířů zvítězili 5:1.

HC Slavia Praha – Piráti Chomutov

S Chomutovem se červenobílí střetli poměrně nedávno, na konci listopadu byli úspěšnější Piráti, kteří na ledě slávististů zvítězili 3:1. Společně se Zlínskými jsou tak jediní, kteří v posledních deseti zápasech naši na Pražany recept.

Ani druhý vzájemný souboj nedopadl pro Slavii dobře, Chomutov i tehdy zápas ovládl a svého soupeře z hlavního města přemohl 4:1. Sešívaní se tak budou snažit poprvé v sezóně Piráty porazit, momentální formu na to mají dobrou.

Starší dorost

HC Slavia Praha – Královští Lvi Hradec Králové

Starší dorostenci v sobotu oslavili vítězství v základní části a už v pátek budou bojovat o co nejlepší umístění před play-off. Všechny týmy zařazené do lepší skupiny, kam patří i Slavia, totiž mají postup do vyřazovacích bojů jistý, hrát se tedy bude opravdu jen o co nejlepší výchozí pozici.

Prvním soupeřem sešívaných v druhé fázi extraligy bude Hradec Králové. Královští Lvi skončili ve skupině Střed na třetím místě, předstihli je jen Liberec a Sparta. Královehradečtí patří mezi nejméně skórující mužstva, v tomto ohledu jsou za Karlovými Vary hned na druhém místě.

HC Slavia Praha – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice

Dalším týmem, který se červenobílým postaví do cesty, budou Pardubice. Ti skončily o příčku hůře než Hradec Králové se ztrátou dvou bodů. Východočechům se v posledních zápasech příliš nedařilo, v prosinci navíc ještě nezískali ani bod.

Naposledy si Pardubičtí poradili s Pískem, který byl jasně poslední, poté však přišly prohry s Českými Budějovicemi a s dalším pražským klubem, Spartou.

Mladší dorost

HC Plzeň 1929 – HC Slavia Praha

Přestože Plzeňští jsou na druhém místě skupiny A, oproti prvnímu Hradci Králové však mají o jeden zápas méně. Západočeši jsou navíc nejlépe střílejícím týmem, v dosavadní sezóně nasázeli už 107 gólů.

Oba soupeři se letos potkali dvakrát, každý si připsal po jedné výhře. Zajímavostí je, že se vždy dařilo hostujícímu týmu.

HC Slavia Praha – HC Sparta Praha

Pomyslným vrcholem týdne v mládežnických duelech bude nedělní souboj pražských rivalů. Slávisté mají svému sokovi z Holešovic co vracet, sparťané totiž ovládli všechny dosavadní derby, které se mezi mladšími dorostenci odehrály.

Sparta má za sebou už čtyři zápasy v nadstavbové části, ve které se jí ale vůbec nedaří. Hradci Králové dvakrát podlehla 0:4, proti Plzni to byla těsná porážka 2:3. Naposledy nezvládla ani střetnutí s Pardubicemi, Východočeši totiž vyhráli 6:1.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více