Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
11.12.2014

Šlágr v Plzni zvládli mladší dorostenci na výbornou

A4, čtvrtek 11.12.2014, Plzeň - Slavia
Plzeň
3:4
0:3, 3:1, 0:0
Slavia

Branky a nahrávky: 26. Pour (Eret), 27. Straka (Houdek, Krystl), 40. Váňa (Červenka) – 9. Šilhan (Vaniš), 12. Martínek (Kern), 20. Koliš (Klapka), 23. Vaniš (Šilhan). Rozhodčí: Valenta – Hucl, Kotyza. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. Diváci: 412. Střely na branku: 27:38. Průběh utkání: 0:4, 3:4.

Sestavy

Plzeň

R. Červenka – Šilhán, Beneš, Kaňák, Lokajíček, Čada, Housek – M. Červenka "A", Roubal "C", Váňa, Kovařík, Eret "A", Pour, Benetka, Přikryl, Straka, Šiška, Krystl, Staněk, Krýner.

Slavia

Pánek – Vubuřil, Wünsch, Zderadička, Steinocher, Malovič, Houška, Torok – Hnát "A", Kern "C", Martínek, Marek, Bajer, Brož, Koliš, Houška "A", Klapka, Šilhan, Mach, Vaniš.

Další výhru v nadstavbové části ELIOD extraligy mladšího dorostu si slávisté připsali v Plzni. Červenobílí byli od začátku lepším týmem a vybudovali si čtyřbrankový náskok. Soupeř se však nevzdal a dokázal zápas patřičně zdramatizovat.

Úvodní část duelu mezi Plzní a Slavií ovládli jednoznačně hosté, kteří první třetinu vyhráli o tři branky. Plzni se nedařilo a Pražané toho dokázali využít. První branku vstřelil po pěkné individuální akci Jakub Šilhan. Hostující útočník si po pravé straně najel do útočného pásma, natlačil se až před gólmana Radka Červenku a perfektně provedeným blafákem do bekhendu otevřel účet zápasu.

Pak následovala početní výhoda domácích, po jejím skončení dostali do útočného pásma slávisté. Kern dobře udržel puk, poslal ho na volného Viktora Martínka, jenž si uměl poradit. Hosté tak vedli již o dva góly. Třetí zásah přidal v početní výhodě Jakub Koliš.

Do druhé periody vstoupili opět lépe červenobílí. Před brankou číhal neobsazený útočník Jiří Vaniš, který přesnou tečí překonal Radka Červenku počtvrté. Poté se kontaktní branky dočkali i domácí. Jakub Pour se zmocnil kotouče ve středním pásmu, najel si mezi kruhy a přesnou střelou švihem dal první plzeňský gól.

O pár vteřin později přidali domácí i další branku.Martin Straka se nenechal odstrčit z prostoru před brankou a dobrou tečí Houdkovi střeli nedal hostujícímu brankáři Petru Pánkovi šanci zasáhnout. V poslední minutě druhé třetiny se Plzeňští dočkali dalšího zásahu, to když Ondřej Váňa doklepl puk do slávistické sítě a bylo to znovu jen o gól.

Třetí část se nesla ve znamení plzeňského dobývání hostující branky. Slavia se však dobře bránila a nepouštěla domácí do velkých šancí a vítězství si zkušeně pohlídala.

Ohlasy trenérů

Radek Kampf (HC Plzeň 1929): Absolutně nám nevyšel začátek utkání. Brzy jsme prohrávali 0:3 a za chvíli jsme dostali i čtvrtý gól. Pořád jsme však věřili, že zápas můžeme otočit, ale nepovedlo se nám to, i když v závěru jsme měli dobré šance. Měli jsme i mnoho nemocných hráčů, kteří se vrátili do sestavy, ale stále to není podle našich představ. My hlavně chybujeme v obraně, to v posledních zápasech rozhodlo.

Jan Šťastný (HC Slavia Praha): Jsme moc rádi, že jsme dnešní utkání vyhráli, neboť jsme věděli, že Plzeň je velmi silný soupeř. Musím říct, že letos jsme proti Plzni odehráli skvělé zápasy. Měli jsme výborný vstup do utkání, kdy jsme dali tři branky. Ve druhé třetině jsme si nechali dát góly, což mě mrzí, možná jsme zápas trochu podcenili. Ve třetí třetině jsme si výsledek pohlídali a zaslouženě vyhráli.

Autor Jakub Janoušek
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více