Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
12.12.2014

Hodně gólů i emocí. Starší dorost ovládl drama s Hradcem

A1, pátek 12.12.2014, Slavia - Hr. Králové
Slavia
5:4
4:2, 0:1, 1:1
Hr. Králové

Branky a nahrávky: 4. Patočka (Šmerha), 8. Mušo (Kolář, Valík), 15. Šteiner (Hejda, Šmerha), 20. Kohút (Heldák), 46. Kohút (Šergl, Mareček) – 9. Moník (Veselý), 19. Chalupa (Zahradník, Hronek), 22. Pavlík (Zahradník, Hronek), 42. Matouš (Lier). Rozhodčí: Lacina – D. Štětina, J. Štětina. Vyloučení: 10:8, navíc Bušek, Heldák (oba SLA) a Hronek (HKR) 5 min + do konce utkání. Využití: 0:3. V oslabení: 1:0. Diváci: 41 . Střely na branku: 28:33. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:4, 5:4.

Sestavy

Slavia

Patera – Zderadička, Bušek, Hejda, Šmíd, Valík, Steinocher – Hradil, Patočka, Vildumetz, Šteiner, Heldák, Šergl, Fiala, Matějka, Kolář, Mušo, Mareček, Kohút, Šmerha.

Hr. Králové

Vomáčka (21. Groh) – Havránek, Lier, Kynčl, Luštinec, Hronek, Hroudný, Veselý – Matouš, Zahradník, Hofman, Malík, Hnik, Matějček, Hidveghy, Chalupa, Pavlík, Moník.

Napínavou bitvu nabídlo utkání 1. kola nadstavbové části extraligy staršího dorostu. Slavia přivítala na svém ledě Královské lvy, kteří přijeli do hlavního města spolu s desetizápasovou bodovou sérií. Pražané se hned v úvodu ujali vedení, a to si hlídali až do začátku třetí části, kdy hosté vyrovnali na 4:4. Prodloužení odmítl a drama rozsekl ve 46. minutě David Kohút. Domácí útočník svým gólem zajistil Slavii cenné tři body a vítězný vstup do skupiny A.

Začátek utkání sice lépe vyšel hokejistům Hradce Králové, ti však svůj aktivní vstup nevyužili a naopak brzy inkasovali. Matouš Patočka sehrál s Tomášem Šmerhou pohlednou akci, kterou zakončil gólem do odkryté sítě. O chvíli později je napodobil kapitán Slavie Ivan Mušo a v té chvíli to vypadalo, že mají domácí hru pod kontrolou. Opak byl ovšem pravdou. Královští lvi dostali k dispozici početní výhodu, kterou rychle využil Filip Moník. Hradecký forward tak zajistil, že na začátku 9. minuty svítilo na tabuli skóre 2:1.

Do dvoubrankového vedení vrátil Pražany svou trefou David Šteiner, jenomže domácí hned záhy nabídli soupeři dvojnásobnou přesilovku. Hosté se již po pěti vteřinách radovali z branky, rozhodčí ale rozpažil, což vyvolalo vlnu nevole. Hráči Hradce pak i nadále pokračovali v aktivní hře a o minutu později přesilovku pět na tři přeci jen využili zásluhou Davida Chalupy. Divoká přestřelka v úvodní části ještě stále nebrala konce a třicet šest vteřin před sirénou vpadl do útočného pásma slávista David Kohút a přesnou střelou z mezikruží určil stav 4:2 po dvaceti minutách.

Hradeckého Tomáše Vomáčku nahradil v brance od začátku druhé třetiny Dominik Groh. Hosté opět odstartovali aktivněji a tentokrát to už to přineslo také gólové ovoce. Radovan Pavlík našel ze všech hráčů nejrychleji odražený kotouč a zametl jej do branky. Další pokračování zápasu výrazně ovlivnil tvrdý zákrok Denise Heldáka, který ve 30. minutě narazil do otevřených dvířek střídačky hradeckého Tomáše Zahradníka. Útočník hostů jen s pomocí spoluhráčů dojel do kabiny, zatímco forward Slavie zamířil do sprch. Královští lvi tak dostali k možnost dlouhé přesilovky, tu ale nedokázali zužitkovat. Po čtyřiceti minutách tedy stále platilo skóre 4:3.

Jestli se některé věci hostům v zápase opravdu dařily, tak to byly vstupy do třetin a přesilovky. Na začátku poslední periody Dominik Matouš vyrovnal a byl to vůbec první gól, který Hradečtí nedali v početní výhodě. Slavia ovšem měla nachystanou odpověď. Brankář Groh kapituloval ve 46. minutě, kdy jej propálil aktivní David Kohút. Jak se později ukázalo, tato trefa byla rozhodující. Hosté se sice drali za vyrovnáním, Slavia však vedení už nepustila.

Duel plný emocí a vyloučených tak vyzněl lépe pro Pražany. Ti si připisují první výhru v nadstavbové části a navíc cenný skalp Královských lvů. Hosté naopak poprvé od konce října odcházejí z ledu bez bodů.

Ohlasy trenérů

Miloš Pecka (HC Slavia Praha): Naše hra v dnešním zápase nebyla špatná. První třetina výborná, dali jsme čtyři góly, ale od druhé části jsme měli mnoho vyloučených. Naši hru to nabouralo a nezbývaly síly na útok. Ve třetí třetině bylo trestů opět méně, takže jsme se trochu srovnali. A nakonec se nám podařilo to utkání ubojovat.

Jiří Slabý (Královští Lvi Hradec Králové): V první třetině jsme se nechali zaskočit rychlými góly domácích. Čtyři góly nám dali snad z deseti střel, což bylo z naší strany trochu laciné. Naštěstí se nám poté podařilo vyrovnat hru i skóre. Výsledek mrzí, jeden bod by byl spravedlivý. Nicméně nás poznamenala zranění a vyloučení dvou našich hráčů. Mrzí mě, že se hokejisté v tomto věku uchylují k faulům do otevřených vrátek střídačky. Myslím, že to nebylo sportovní.

Autor Vojtěch Jurák
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více