Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
13.12.2014

Starší dorostenci hladce porazili Pardubice

A2, sobota 13.12.2014, Slavia - Pardubice
Slavia
5:1
2:1, 2:0, 1:0
Pardubice

Branky a nahrávky: 14. Kohút (Valík), 18. Hradil, 32. Mušo (Šergl, Šmerha), 40. Hejda (Zderadička, Kohút), 54. Kohút (Mareček, Matějka) – 4. Rohlík (Růžička, Martinec). Rozhodčí: Hodač – Buček, Marek. Vyloučení: 9:8. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 42. Střely na branku: 37:31. Průběh utkání: 0:1, 5:1.

Sestavy

Slavia

Petřík – Zderadička, Hejda, Wünsch, Šmíd, Valík, Vobořil – Hradil, Patočka, Vildumetz, Šteiner, Šergl, Fiala, Matějka, Kolář, Mušo (C), Mareček, Kohút, Šmerha

Pardubice

Červený – Faltys, Rudy, Horyna, Kučera, Šklíba, Mikulčák, Boček – Krejčík, Tomaník, Petrus, Cach, Roubal, Rohlík (C), Kubišta, Voženílek, Jajcay, Růžička, Pochobradský, Martinec

Vstup do utkání neměli Pražané vůbec dobrý. Již po čtyřech minutách se prosadili hosté zásluhou kapitána Rohlíka. Následně však už červenobílí dominovali, ještě do přestávky vývoj skóre otočili a dalšími třemi trefami rozhodli o svém jasném vítězství.

Úvodní minuty zvládli lépe Východočeši. Ti využili zmatků ve slávistické rozehrávce a konkrétně Miroslav Rohlík otevřel skóre utkání přesným projektilem nad Petříkovu vyrážečku.

Sešívaní odpověděli ve 14. minutě a opět tomu předcházela chyba v obranné činnosti soupeře. Dominik Valík obral soupeře o kotouč, který následně předložil Davidu Kohútovi. Ten z bezprostřední blízkosti nezaváhal a překonal Červeného střelou do horního růžku.

Do přestávky navíc stihli domácí přidat ještě jednu branku. V přesilové hře zpoza branky vybruslil Matyáš Hradil, jenž dokázal protlačit nadvakrát puk za brankovou čáru. Na zlepšenou hru slávisté navázali ve druhé části. Nejprve samostatný únik přetavil v branku Ivan Mušo a minutu před koncem dokázal dělovkou od modré využít přesilovou hru Tadeáš Hejda.

V závěrečné periodě už se utkání prakticky jen dohrávalo za rozhodnutého stavu, jedinou branku však vstřelili sešívaní. Při početní převaze se ujala dorážka Davida Kohúta a po šedesáti minutách tedy svítil na tabuli stav 5:1.

Ohlasy trenérů

Miloš Pecka (HC Slavia Praha): Myslím, že jsme dnes odehráli dobré utkání až na prvních deset minut, kdy byl soupeř aktivnější. Od té desáté minuty jsme podle mého byli lepší, dali jsme dvě branky ještě v první třetině, ve druhé části jsme to potvrdili a do třetí třetiny jsme tedy šli s třígólovým náskokem a výsledek jsme si pohlídali. Oproti včerejšímu zápasu bylo mnohem méně vyloučených, což si myslím, že je hrozně důležité, protože přesilovky zápasy rozhodují.

Pavel Rohlík (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): Myslím si, že to dnes byl špičkový dorostenecký hokej. Hrálo se nahoru-dolů, dá se říct i bez obran. My se snažíme o moderní pojetí hokeje, nicméně nám chybí hodně hráčů, kteří získávají zkušenosti v soutěži juniorů, takže jsme vzali i nějaké mladé hráče. Jsem naprosto spokojený i přes porážku. Gólman zachytal výborně, nebáli jsme se hrát na kotouči se silným soupeřem. Snažili jsme se kombinovat, někdy nám to šlo, někdy ne, ale chci klukům poděkovat, bylo to dobré.

Autor Adam Kolář
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více