Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
14. prosince 2014

Hořava se uvedl ve Slavii gólem. Zvykl jsem si rychle, říká

Slavia se v pátek musela obejít bez čtyř útočníků základního kádru, narychlo tak povolala zkušeného kladenského forvarda Miloslava Hořavu. Střídavé starty se povedly doladit na poslední chvíli, a tak se dvaatřicetiletý hokejista hlásil až u autobusu před cestou do Pardubic.

Miloslav Hořava byl při své premiéře v dresu Slavie vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. (Foto: hcpce.cz)

I když s týmem nestihl absolvovat ani dopolední předzápasové rozbruslení, nebylo to na jeho výkonu vůbec znát. "Nebylo na nic moc času, dostal jsem od trenérů nějaké taktické pokyny, nakreslili mi, co chtějí hrát a šel jsem do zápasu," vyprávěl Hořava.

Kladenský odchovanec byl dokonce jediným hráčem Slavie, který se v zápase proti Východočechům dokázal střelecky prosadit. "Jediné, na co jsem si musel zvyknout, byl systém, kterým Slavia hraje, ale dostal jsem se do toho docela rychle. Jinak nebyl žádný problém," prohlásil.

Potíže mu nedělalo ani extraligové tempo. "Žádný velký rozdíl to oproti první lize nebyl, s Kladnem jsme nahoře, tak to bylo podobné. Navíc jsem měl super spoluhráče, s Divochem se hraje výborně, je to hrozně zkušený hokejista a umí výborně nahrát," pochvaloval si Hořava.

Slavia v Pardubicích zaznamenala už osmou porážku v řadě, nálada v kabině tak není příliš veselá. "Před zápasem jsem to ani nijak nevnímal, spíš potom. Není to nic příjemného, když se takhle prohraje víckrát za sebou, já si to pamatuju z loňska," vzpomněl si na minulý ročník, kdy s Kladnem nakonec sestoupil z extraligy.

Hlavní problém Slavie Hořava po jednom zápase odhadnout nedokáže. "To nejde takhle říct, hraje roli hrozně moc věcí najednou. Navíc si nemyslím, že by náš výkon proti Parubicím byl špatný, je to taky hodně o štěstí."

Hráči mají nyní dva dny volno, další trénink je čeká v pondělí večer a do zápasového tempa se vrátí až na druhý vánoční svátek, kdy se představí v derby na ledě Sparty. Zda se v něm představí i Hořava, zatím není jasné. "Já to ani moc neřeším," přiznal. "Záleží spíš na vedení, jak se domluví, tak uvidíme."

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více