Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
22. prosince 2014

Hrát za reprezentaci je splněný sen, shodují se Kern a Patera

Slávistickému mladšímu dorostu se v letošní sezóně daří, a tak není překvapivé, že se někteří hráči dostávají do výběru reprezentace do 16 let. Mezi ně patří zejména kapitán Jan Kern a jeden z nejlepších brankářů celé extraligy Jiří Patera. V nedávné době se oba účastnili tří zápasu proti stejně staré reprezentaci Ruska, kterou dvakrát porazili. Kromě toho v sešívaném dresu bojují spolu se spoluhráči o co nejlepší výchozí pozici před play-off.

4.
v tolika zápasech se Patera objevil v brankovišti reprezentace do 16 let
Jan Kern

Kern i Patera se pravidelně objevují v nominaci nejmladší české reprezentace. Zatímco Kern hrál téměř ve všech zápasech, Patera má pozici o trochu těžší. Jako gólman bojuje o místo v brankovišti ještě se dvěma dalšími muži v masce. „Ostatní brankáře mám rád, jsou to fajn kluci. Určitě mezi námi neprobíhají boje jako například stříhání tkaniček nebo něco podobného. Panuje mezi námi přátelská atmosféra,“ říká Patera.

Oba hráči si tedy zahráli i proti Rusku, proti kterému se reprezentace postavila hned třikrát od 18. do 20. prosince. Kern absolvoval všechny tři duely, Patera se do branky dostal až v tom posledním. „Je to pro nás čest reprezentovat Českou republiku. Snažíme se podávat v každém zápase co nejlepší výkony stejně jako ve Slavii. Jsou to pro nás cenné zkušenosti do další kariéry,“ myslí si oba reprezentanti.

7.
přesně tolik bodů za dva góly a pět asistencí nasbíral Kern v reprezentaci

„Utkání proti Rusku hodnotím pozitivně. Sice hráli hodně do těla a bylo dost těžké se proti nim prosadit, my jsme ale všechny zápasy zvládli dobře. Škoda jen posledního klání, ve kterém jsme nedokázali vyhrát,“ zhodnotil poslední vystoupení národního týmu do 16 let Kern. „Je škoda, že jsme poslední duel také nedotáhli do vítězného konce, ale myslím si, že 2:1 na zápasy s Ruskem je hodně dobré,“ navázal na svého spoluhráče Patera.

Nejmladší Češi se s Ruskem střetli už dvakrát v srpnu. Tehdy však oba souboje vrámci Red Bull Hockey Rookies Cupu prohráli, měli tak co napravovat.

Jiří Patera
„Už jsme věděli, jak hrají, tak jsme se na ně lépe připravili. Zlepšili jsme asi nejvíce hru v oslabení, protože už jsme v početní nevýhodě nedostávali tolik branek jako dřív. Dokázali jsme si to lépe pohlídat a hned bylo znát zlepšení,“ myslí si kapitán sešívaných.

Kern v reprezentaci nastupuje ve většíně utkání v útoku s Martinem Nečasem a Martinem Kautem, kteří hrají za Žďár nad Sázavou. „Myslím si, že určitá sehranost v našem útoku už je znát. Každý má určitou roli a když ji plní na sto procent, tak se nám daří i gólově,“ pochvaluje si Kern. Celý útok patří mezi nebezpečné články národního týmu a často se i střelecky prosazuje.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více