Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
23. ledna 2003

O Dudovi rozhodne komise v úterý, do té doby nesmí hrát

Disciplinární komise svazu se již seznámila se všemi podklady, které získala od libereckého klubu, rozsudek ale zatím nevyřkla. Protože se jedná o velmi neobvyklou kauzu, protáhne se čekání na rozhodnutí komise až do příštího týdne. "Jednání jsme odročili na úterý 28. ledna, po něm bychom měli oznámit jeho výsledek. Radka Dudu písemně informujeme o tom, že proti němu vedeme disciplinární řízení. Sdělíme mu, v jaké věci se bude řízení konat a jaké k němu máme podklady," řekl k případu ředitel extraligy a jeden ze tří členů komise Stanislav Šulc. "Nyní bude mít hráč několik dnů na to, aby se na disciplinární řízení připravil." Není zvykem, aby hráč byl přítomen jednání disciplinární komise, v tomto složitějším případu ale Duda dostane možnost vysvětlit své jednání přímo členům komise.

Do té doby nesmí za Slavii nastoupit. V pátek by nemohl ani tak, musí si dle řádů odpykat jednozápasovou "stopku" za dva tresty do konce utkání, hrát ale nebude ani v neděli. V úterý se v Edenu bude hrát prestižní derby se Spartou a účast Dudy v něm bude záviset právě na rozhodnutí disciplinární komise, jenž by mělo být učiněno během dne.

Samotné disciplinární řízení proti Radku Dudovi se bude nést ve dvou rovinách. "Posuzovat se bude za prvé to, že po vyloučení vkročil do liberecké šatny, kde měl svého soupeře udeřit do obličeje," vysvětlil Šulc, "a druhá se bude týkat jeho následných nepravdivých vyjádření." V obou případech by jeho jednání mohlo být posuzováno jako nesportovní chování. Jak Šulc dodal, v disciplinárním řízení se bude posuzovat závažnost a nebezpečnost jeho činů. "Morální odsouzení si s sebou ale ponese dál, ať už bude vynesený trest jakýkoliv."

Dudovými prohřešky se bude o den dříve zabývat na svém zasedání i dozorčí rada Slavie. Výsledky obou jednání nejsou dopředu jisté, podle dřívějších zkušeností se ale dá očekávat ze strany klubu finanční postih a ze strany svazu zápasový distanc.

Autor Radek Vokál
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více