Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
30.12.2014

V Karlových Varech bez bodu, Hruška katem Slavie

33. kolo, úterý 30.12.2014, Karlovy Vary - Slavia
Karlovy Vary
2:0
0:0, 0:0, 2:0
Slavia

Branky a nahrávky: 43. D. Hruška (Skuhravý), 59. D. Hruška. Rozhodčí: Hejduk, Hradil – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 9:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4344. Střely na branku: 36:30. Průběh utkání: 2:0.

Sestavy

Karlovy Vary

Závorka – Sičák, Harant, Redlihs, J. Tomeček, Šmach, Deyl, Dvořák, Šidlík – Duda, Balán, D. Hruška – Vachovec, Kverka, V. Tomeček – Micka, Skuhravý, Koblasa – Pšurný, R. Hruška, Heizer.

Slavia

Furch – Kolařík, Novák, Štich, Valach, Beňovič, Růžička, König, Knot – Sklenář, Bednář, Kolář – J. Doležal, Divíšek, Stránský – Poletín, Vlasák, Čermák – T. Doležal, Vas, Veselý.

Sešívaní bohužel nenavázali na výhru proti Vítkovicím z domácího ledu a v bojovném utkání podlehli Karlovým Varům 0:2. Zápas gólmanů rozsekl až ve třetí třetině David Hruška, který pak ještě pečetil skóre do prázdné branky.

Ve třetí lajně Karlových Varů se od začátku utkání představil i Tomáš Micka. Jeho útočná formace se snažila slávistickým bekům komplikovat rozehrávku, ale přesto to byli červenobílí, kteří měli v prvních minutách navrch. Spád utkání převrátilo zbytečné vyloučení Pražanů za příliš mnoho hráčů na ledě.

Domácí potom převzali otěže a pravidelně zaměstnávali Furcha, který byl ale jistý. Při hře čtyři na čtyři se naopak mohli ujmout vedení slávisté. Divíšek se ve 13. minutě po hrubé chybě domácí obrany octl před Závorkou zcela sám, z přímého souboje ale vyšel lépe karlovarský gólman, který Divíškovu střelu vytáhl.

Poprvé se tak šli diváci občerstvit bez vyhraněných preferencí za stavu 0:0. Energie chtěla přidělat práci správci časomíry hned po přestávce. Sičák napřáhl od modré, jeho střela do tyče ale jenom ohlušila Furcha. Slávisté pak kontrovali v krátké přesilovce pěti proti třem, tentokrát se ale činil Závorka.

V 27. minutě dostal Hruška puk do sítě, branka ale nebyla uznána kvůli údajnému hození puku do sítě. O několik minut později se ale bývalý slávista rozhodl při početní výhodě konečně donutit rozhodčí odpískat regulérní gól. Furch ale jeho tvrdou ránu z mezikruží skvěle vyrazil.

V následujících minutách stála při hostech vyšší moc. Kotouč odpočívající na brankové čáře se nejprve domácím nepodařilo zamést do sítě, aby ho o pár minut později Šmach poslal jenom do břevna. I po 40 minutách tak ani jeden tým nebyl blíže výhře, diváci v KV Aréně se tak dočkali alespoň bitky Šticha s Vachovcem, které ještě napodobil Stránský s Balánem.

Karlovy Vary vstoupily do poslední části znovu aktivněji a vyplatilo se jim to. Nulové skóre zlomil ve 43. Minutě David Hruška, který po křížné přihrávce Skuhravého zavěsil z kruhu pod víko Furchovy klece. Slávisté srovnali přesně deset minut před koncem, tentokrát ale branka nebyla kvůli postavení hráče v brankovišti uznána na jejich straně.

Protesty byly málo platné, pokračovalo se za stavu 1:0. Tlak Slavie nadále rostl, ale troskotal na Závorkovi.V čase 57:27 hosté odvolali brankáře a zkusili to v šesti lidech. Jejich nepřesnou přihrávku bohužel zachytil David Hruška a kanonýr takového formátu pak už neměl problém poslat puk do prázdné klece.

Po osvěžujících dvou bodech proti Vítkovicím tak na ledě Karlových Varů přišla další porážka, s nulou na bodovém i brankovém účtě.

Ohlasy trenérů
Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary): „V první třetině jsme měli problém dostat se před brankáře Furcha, od druhé části jsme ale byli důslednější. Ve třetí třetině už to bylo o jedné brance. Utkání rozhodlo, že nevynucenou chybu udělal soupeř, a ne my. Důležitým stavebním kamenem úspěchu byla také výborná práce v oslabení, kterou dnes naši hráči předvedli.“

Dušan Gregor (HC Slavia Praha): „Do zápasu jsme vstoupili dobře a měli jsme navrch, bez gólu se ale samozřejmě vyhrát nedá. Bylo jasné, že ve třetí třetině rozhodne jediná branka a my jsme udělali chyby, které se nesmí stávat. Našim hráčům se nedá upřít snaha, ale je to také o disciplíně a trpělivosti. Čeká nás ještě hodně, hodně práce.“

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více