Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
18. ledna 2015

Takovou deku jsem ještě nezažil, smutnil Dominik Furch

Po první třetině v Brně sešívaní vedli o dvě branky, dnes tomu bylo bohužel přesně naopak. Během jedenácti vteřin vstřelili jediné dva góly dnešního klání Leška s Vlachem. Zlín se poté zatáhl do obrané ulity a nedovolil Slavii vstřelit jedinou branku. Zápas hodnotil nešťastný gólman Dominik Furch.

Dominiku, dnes to byl pro vás hodně smolný zápas, inkasovat dva góly během jedenácti vteřin a ztratit celý zápas.
Co k tomu říci, docela to zrcadlí naši situaci. Dostali jsme dva rychlé góly a Zlín už je mužstvo, které si to dokáže pohlídat. Bylo vidět, že od té doby se už nikam nehnali a hráli ten svůj klasický hokej.

Přesně jak říkáš, od té druhé branky hosté prakticky jen bránili, ale už před tím, než skórovali, tak tam měli dobré šance.
Je to tak. Hned můj první zákrok byla docela tutovka, takže je pravda, že na nás už od začátku docela vlétli. Po těch dvou slepených gólech už nepotřebovali hrát moc dopředu, zatáhli se a ubránili to.

Byl jsi hodně překvapený, že hned po inkasované brance na tebe zase jel úplně osamocený hráč?
Samozřejmě mě to šokovalo. Nevím no, v našich zápasech děláme strašně moc chyb. Ale aby hned po inkasovaném gólu takhle jeli sami na bránu, to se prostě nesmí stávat.

Vnímáte alespoň pozitivní fakt, že v posledních zápasech klesl počet vašich vyloučených?
Pochopitelně to vnímáme, snažíme se na to zaměřit a faulovat co nejméně. V zápase s Brnem a dnes se Zlínem tam bylo výrazné snížení našich vyloučených, ale výsledky pořád nepřichází, takže je to těžké hodnotit.

11,68
Taková je procentuální úspěšnost sešívaných přesilovek

Na druhé straně, Slavia má druhou nejhorší bilanci v přesilovkách v celé extralize.
Bohužel je to velice důležité. V oslabení jsme dostávali hodně branek a na přesilovky jsme se spolehnout nemohli. A v podstatě i v zápase se Zlínem jsme měli problémy se vůbec dostat do útočného pásma. Je to hodně nepříjemné.

Na konci zápasu tě při přesilovce trenéři neodvolali a nezkusili hru bez brankáře, překvapilo tě to?
Já jsem koukal na střídačku, jestli na mě někdo mávne, ale nestalo se. Víc bych to asi nekomentoval.

Nálada v kabině asi odpovídá těm špatným výsledkům, jak se snažíte z toho dostat?
Je určitě snaha, brát v potaz i malé pozitivní věci. Ale pokud nejsou výsledky, tak tohle je druhotné. Abychom se jako tým zvedli, tak potřebuje jediné, zlepšit výsledky a zkusit se chytit. Ale je pravda, že takovou deku jsem asi ještě nikdy nezažil.

V úterý vás čeká v dohrávce Hradec, co čekáte od tohoto zápasu?
Je to další zápas o to, abychom se dostali z těhle… Nevím jak to říct slušně, ale jistě víte, o čem mluvím.

Autor Michal Borovan
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více