Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
21. ledna 2015

Junioři si mohou zajistit postup, starší dorost bojuje o čelo

Během následujících tří dní odehrají junioři i starší dorostenci dvě utkání. Mladší dorost má volno, jelikož se od čtvrtka bude hrát Mládežnické mistrovství ČR krajských výběrů U15. Slávistický program začne ve čtvrtek juniorka, která zamíří do Chomutova, v sobotu pak na domácím ledě změří síly se Zlínem. Starší dorostence zase čeká dvojice týmů z východu Čech, nejdříve narazí na Hradec Králové, o den později se utká s Pardubicemi.

Junioři

Piráti Chomutov – HC Slavia Praha

Červenobílým sice poslední duel na ledě Kladna nevyšel, když po nepovedené třetí třetině poměrně vysoko prohráli, předchozí zápasy však dopadly mnohem lépe, a tak mají slávisté na dosah postup do třetí fáze extraligy juniorů.

Definitivně si postup mohou zajistit už v Chomutově, kde potřebují bodovat. Rozdíl mezi Slavii a Olomoucí totiž činí devět bodů, což je přesně tolik bodů, kolik se jich dá ještě získat.

Proti Pirátům se ale slávistům příliš nedaří. Přestože poslední vzájemný duel ovládli 6:3, v předchozích dvou vstřelili pokaždé jen jednu trefu a prohráli.

Aktuální forma Chomutova je kolísavá, z posledních čtyř zápasů vyhrál jen dva, když vyzrál na poslední Jihlavu a Zlín. Naopak nestačil na České Budějovice a na Kladno, které stahuje náskok Pirátů na prvním místě skupiny B.

HC Slavia Praha – PSG Zlín

Se Zlínem to bude souboj dvou tabulkových sousedů. Zlínští se totiž s náskokem pěti bodů drží právě před Slavií. V sobotním klání se tak toho může dost změnit.

Poslední zápas odehrál Zlín ve středu, kdy se postavil Jihlavě a nevedl si vůbec dobře. Poslednímu totiž podlehl po samostatných nájezdech. Předtím si připsal dvě porážky, když prohrál s Chomutovem a poměrně výrazně i s Kladnem. Od Středočechů inkasovali hned sedm branek.

Všechna vzájemná klání v letošní sezóně byla nesmírně vyrovnaná a pokaždé rozhodovali pouze maličkosti. Nejdříve sešívaní zvítězili 2:0, poté byli dvakrát o gól lepší Moravané.

Starší dorost

Královští Lvi Hradec Králové – HC Slavia Praha

Slávisté si v předcházejícím víkendu připsali výrazný úspěch, když dokázali porazit Třinec. Navíc se hrálo na ledě Ocelářů, kde sešívaní triumfovali 5:3. Pak ale přišel duel ve Vítkovicích, který se rozhodoval v samostatných nájezdech, ve kterých byli úspěšnější domácí.

Přesto se červenobílí drží v kontaktu s prvním Třincem, na který ztrácí pouhé dva body. Šanci na vylepšení pozice budou mít už v pátek, kdy se postaví Královským Lvům.

S těmi se Pražané už jednou střetli, bylo to hned v prvním kole nadstavbové části. Tehdy se ze tří bodů radovali sešívaní, kteří si sice vypracovali náskok, ten však Královehradečtí zvládli stáhnout. Slávisté ale stejně zvrátili na svou stranu vedení a to udrželi.

Východočechům se v nadstavbové části extraligy daří náramně. Kromě porážky se Slavií všechny ostatní duely zvládli a soupeře porazili. Dokonce vyzráli i na takové týmy, jakými jsou Třinec nebo Karlovy Vary.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – HC Slavia Praha

Pardubičtí jsou na tom podstatně hůře než slávisté nebo Hradec Králové. V tabulce skupiny A se totiž nachází až na desáté příčce. Příliš smutnit však nemusí, postup do play-off mají všechny týmy z lepší skupiny jistý.

Ve druhé části soutěže Pardubice vyhrály pouze tři utkání z osmi. Úspěšné byly jen proti Plzni, Chomutovu a Vítkovicím.

Co se týká soubojů mezi Pražany a Východočechy, tak se zatím odehrál jen jeden. Ten jednoznačně ovládli sešívaní, přestože se Pardubičtí dostali do vedení po necelých čtyřech minutách. Pěti góly ale červenobílí otočili skóre a dokráčeli k pohodlnému vítězství.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více