Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
24. ledna 2015

Málem jsme zapomněli vítězný pokřik, smál se Tomáš Divíšek

Před zaplněnou O2 arenou zaznamenali slávisté dlouho očekávanou a vytouženou výhru. V utkání sehrály velkou roli přesilové hry, kterých červenobílí tentokrát patřičně využili. Jedním ze strůjců vítězství proti Olomouci byl Tomáš Divíšek, kterého jsme po zápase vyzpovídali.

Konečně jste prolomili nepříznivou sérii, jak se rodilo dnešní vítězství?
Hráli jsme poctivě, hodně jsme bruslili. Myslím si, že první třetina byla z naší strany výborná, sice jsme prohrávali, ale bylo tam hodně pohybu a konečně jsme přenesli do zápasu to, co trénujeme na tréninku.

Cítíte velkou úlevu?
Ano, líbilo se mi, kolik přišlo lidí, fandili skvěle. Na konci jsem se i já smál, když jsem viděl, jakou měli radost. Oni byli trpěliví a počkali si na ní. Navíc jsme byli svědky premiéry Novky (David Novák pozn. red.), který zachytal výborně a zachránil několik nebezpečných situací.

Inkasovaný gól v úvodním dějství byl asi nepříjemný, že?
My jsme na to zvyklí, většinou ten první gól dostaneme. Ale v tomto zápase jsme makali, bojovali. Hra třeba nevypadala tak hezky, ale dali jsme do toho vše.

1+3
Takový je bodový zisk Tomáše Divíška ze zápasu s Olomoucí.

Kdybyste měl vybrat zlomový moment zápasu, který by to byl?
Přesilovky, povedlo se nám proměnit tři nebo čtyři. Právě tento fakt rozhoduje zápasy, Olomouc také měla příležitost udeřit, ale přesilovky neproměnila, a to je ten rozdíl.

Dali jste pět gólů, což je vysoké počet. Pomohlo vám to psychicky?
Každý gól pomůže, my jsme se snažili i za stavu 3:1 pořád tlačit. Člověk nikdy neví, která branka je ta poslední, proto jsme chtěli, aby byl rozdíl co největší. Sami jste viděli, že na konci jsme měli při přesilovce pět na tři trochu namále, takže nám to pomohlo. Jsme proto rádi, že se nám jich povedlo dát hodně a doufáme, že se od toho odrazíme do dalších klání.

Nyní jste v euforii. Když se na zápas podíváte s odstupem, je tam něco ke zlepšení?
To byste mi museli zavolat za dvě hodiny (směje se). Ale jak už jsem říkal, jsme rádi, že se nám povedlo přenést svoji snahu z tréninku a máme na čem stavět. Za dva dny hrajeme další zápas, uvidíme, jak to dopadne. Teď je hlavní, že jsme vyhráli, což jsme sice chtěli už v prosinci, ale jsme rádi, že to přišlo právě teď. Pokud budeme pracovat stejně, jako doposud, tak by to mělo klapat.

Po dlouhé době jste si mohli vychutnat vítězný pokřik. Nezapomněli jste ho?
Přiznám se, že zapomněli, teď tam Jirka Doležal mlel páté, přes deváté. (usmívá se)

Autor Jakub Janoušek
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více