Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
24. ledna 2015

Dost černých sérií! V Liberci budou slávisté bojovat o další výhru

Slávisté v pátečním duelu konečně zabrali a ukončili sérii nezdarů. Na dlouho očekávaný úspěch by rádi navázali v dalším extraligovém klání, jež je čeká už tuto neděli. Slavia zkříží hokejky s Bílými Tygry z Liberce, kteří se nachází v klidných vodách středu tabulky. Severočeši by ale rádi zamířili výše, a vyhnuli se tak předkolu. K tomu by se jim hodilo obrat o body slávisty.

41. kolo: Bílí Tygři Liberec vs. HC Slavia Praha

Údaje před
41. kolem

Porovnání týmů
12-7-3-18
celková bilance
9-3-2-26
8.
postavení v tabulce
14.
95:72
skóre
77:134
53
získané body
35
1309
Radegast index - týmy
1111
Tomáš Filippi (11+16) – 27 b.
nejproduktivnější hráč
Jaroslav Bednář (12+19) – 31 b.
Petr Vampola – 13 gólů
nejlepší střelec
Jaroslav Bednář – 12 gólů
Tomáš Filippi – 16
nejvíce asistencí
Jaroslav Bednář – 19
Jan Výtisk – 178
Radegast index - hráči
David Štich – 115
Martin Škoula – 25:17
čas na ledě - průměr na zápas
Petr Šenkeřík – 23:07
643
trestné minuty
710
Petr Jelínek – 66 TM
nejtrestanější hráč
David Štich – 83 TM
Ján Lašák – 92,64 %
Marek Schwarz – 87,31 %
úspěšnost brankářů
Dominik Furch – 90,77 %
Adam Svoboda – 87,08 %
Ján Lašák – 2,28
Marek Schwarz – 3,27
průměr inkasovaných branek
Dominik Furch – 2,94
Adam Svoboda – 4,04
2,38
průměr vstřelených branek
1,93
28
průměr střel na branku
27
Michal Poletín si proti Olomouci připsal čtyři body (2+2), a výrazně tak pomohl Slavii k výhře.

Rovných dvacet zápasů čekali Pražané na tříbodovou výhru. Dočkali se až v utkání čtyřicátého kola, ve kterém porazili Olomouc. Vítěznou euforii prožíval se svými spoluhráči i David Novák. Mladý brankář si užil extraligovou premiéru, ve které na posledních osm minut zastoupil vyloučeného Svobodu a soupeři nedovolil vsítit jedinou branku. Společně s celým týmem si po uplynutí základní hrací mohl užít vítěznou děkovačku. Té se účastnilo přes šest tisíc přítomných fanoušků, což je druhá nejvyšší návštěva letošního ročníku.

5:1
V pátečnímu duelu ukončili slávisté dlouhé čekaní na tříbodovou výhru. Soupeři dokonce nasázeli pět branek.

V táborů sešívaných tak konečně může být alespoň o trochu lepší nálada. I tak ale červenobílé stále trápí obrovská ztráta vůči ostatním týmům. Předposlední Boleslav ve 40. kole též uspěla, a poskočila tak o příčku výše. Nejbližším sousedem v extraligové tabulce je tedy Slavii karlovarská Energie, jež drží náskok čtrnácti bodů.

Pražany tudíž čeká nelehký úkol, navázat na výhru z domácího ledu a dostat se na vítěznou vlnu. „Hodně zápasů jsme před tím prohráli, musíme tedy pokračovat v tvrdé práci a snažit se dál bodovat,“ velí Poletín, jenž v pátek zaznamenal čtyři body.

Pod Ještědem nezískala Slavia letos ani bod

Velký příslibem do budoucna je fakt, že se Pražané konečně rozstříleli. Olomouci nasázeli pět branek, což se jim podařilo teprve podruhé v ročníku. Naváží na dlouho očekávaný úspěch v duelu s Libercem? Místní Bílí Tygři nebudou rozhodně snadným soupeřem. Aktuálně totiž bojují o místa, která by jim zajistila přímý postup do play-off. Po zápasech čtyřicátého kola jim náleží osmá pozice a na šestici nejlepších týmů ztrácí devět bodů.

Lašák je s úspěšností zákroků přes 92 % pátým nejlepším gólmanem ligy.

V uplynulých dnech se jim ztrátu na vytoužené příčky stahovat moc nedaří. Na vině je bídná produktivita z posledních tří utkání. Hokejisté z pod Ještědu padli v Brně (0:3) i Boleslavi (1:3), jen proti Varům doma uhájili těsné vítězství (1:0). Pod tím se velmi tučným písmem podepsal Ján Lašák. Slovenský gólman ve službách Severočechů zlikvidoval třiatřicet střeleckých pokusů soupeře, čímž potvrdil, že právem patří mezi pětici nejúspěšnějších gólmanů extraligy.

Lašákovi bude nově krýt záda Vítek Vaněček. Mladý gólman, který na MS světa hráčů do osmnácti let dovedl českou reprezentaci ke stříbrným medailím, nahradí zraněného Marka Schwarze. V neděli by si tak po Novákovi mohl v brankovišti odbýt extraligovou premiéru i druhý junior.

Zranění brankáře Schwarze však nebylo jediným problémem, se kterým se Liberečtí museli v poslední době potýkat. Před utkáním s brněnskou Kometou postrádali jiného borce, v tomto případě to ale byla ztráta významnější. Jednozápasovou stopku si za nafilmovaný pád musel odpykat Petr Vampola, druhý nejproduktivnější hráč Bílých Tygrů. Liberečtí hokejisté bez něj podlehli Kometě, do utkání se Slavií už ale Vampola zasáhne.

Jak si povedu slávisté proti Liberci, proti němuž bodovali jen doma? Šanci uspět poprvé na severočeském kluzišti budou mít Gregorovi svěřenci v neděli. Utkání startuje už v 15.00 a vy ho můžete sledovat prostřednictvím textové on-line reportáže.

foto: hcbilitygri.cz

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video